|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Arhiv dogodkov - 2016
16.01.2016: Po Smrekovškem pogorju VO
Tokrat bomo obiskali hribe nad Šaleško dolino. Izhodišče bo v Belih Vodah, od koder se bomo vzpeli do Doma na Smrekovcu. Po počitku v koči, ki je med vikendi odprta in oskrbovana, bomo nadaljevali do Andrejevega doma na Slemenu, od koder bo sledil sestop nazaj v Bele Vode. 
Več 
19.01.2016: Tečaj turnega smučanja TSKO
Turno smučarski kolesarski odsek PD Kamnik razpisuje tečaj turnega smučanja. Tečaj vsebinsko zajema teoretični in praktični del.
Več 
30.01.2016: Veliki vrh (Begunjščica) – 2060m VO
Mejni prehod Ljubelj - Šentanski plaz - Veliki vrh. Povratek bo po poti pristopa.
Več 
20.02.2016: Črepič in Fričev vrh (Mislinja) VO
Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali do Trojan, kjer se bomo priključili planincem iz Šentruperta in nato nadaljevali proti Mislinji kjer bo izhodišče naše poti. Pot bo v začetku vodila po trasi nekdanje železnice do zaselka Vovkarje (20 min). 
Več 
27.02.2016: Tržaški Kras: Križ–Obala–Nabrežina–Križ (Italija) VO
Iz naselja Križ (Santa Crocce) do obale, po obali in po ribiških stopnicah nazaj v Križ.

Ta pohod je za planince malce nenavaden, saj bo tura potekala na nizki nadmorski višini, delno celo po obali. Kljub temu je ta pohod poln lepih razgledov. V jasnem vremenu seže pogled tja do Devina (Duino) in Tržiča (Monfalcone). 
Več 
17.03.2016: Alpinistična šola AO PD Kamnik AO
Alpinistični odsek Kamnik organizira alpinistično šolo, ki bo trajala od 17. 3. 2016 do 17. 3. 2017. Šola zajema vaje, plezalne ture, predavanja, potopisna predavanja in skupne tabore na katerih se boste naučili varnega in suverenega gibanja in plezanja v gorah tako poleti kot pozimi.
Več 
20.03.2016: Spominski pohod: Smučka - cepin PD
Pohod in srečanje sta posvečena spominu članom PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah.
Več 
20.03.2016: Krakovski gozd ON
Z avtobusom se bomo zapeljali do Kostanjevice na Krki. Naprej peš po starem delu mesta na otoku, nato bo sledil pohod po Krakovskem gozdu. Voden pohod bo primeren za vse udeležence.
Več 
28.03.2016: Učka in Vranska Draga (Hrvaška) VO
Najprej bo ogled Vranske Drage, znanega naravnega plezališča, nato vožnja na Poklon (922 m). Od tu po zložni poti na vrh Učke, na Vojak (1396 m). Povratek po drugi poti nazaj na Poklon.
Več 
16.04.2016: Kozjak–Kobansko po slovensko–avstrijski meji VO
Tokrat se bomo odpravili na Kozjak, ki se razprostira severno ob Drave med Mariborom in Dravogradom. Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali do Mute in nato po ozki in zaviti makadamski cesti do naselja Pernice in cerkvice Sv. Simona in Juda (1.095 m). 
Več 
17.04.2016: Kolesarska tura na Slavnik PD
TSKO Kamnik vabi na pomladansko kolesarsko turo »Slavnik iz Hrastovelj«
Tura bo nedeljo, 17. aprila 2016 (sprememba datuma zaradi sobotne smučarske ture)
Več 
23.04.2016: Zahodni rep Kamniško Savinjskih Alp (Mali Grintovec in Zaplana) VO
Naredili bomo lep planinski izlet po sosednjih grebenih Storžiča. Z avtomobili se bomo odpeljali do vasi Mače. Nadaljevali bomo na Mačenski preval, se desno obrnili proti Bašelskemu vrhu in Malemu Grintovcu. Od tu pa nadaljevali na Zaplato- imenovano tudi Cjanovco in se po travnetih pobočjih spustili do Hudičevega Borštka (Legenda o nastanku). Ob vznožju Borštka so pridni planinci Planinske sekcije Preddvor na novo uredili prijetno planinsko zavetišče. Tu si bomo privoščili postanek.
Več 
08.05.2016: Spominski rekreativni pohod na Blegoš VO
Z osebnimi avtomobili bomo šli do Leskovice, in šli čez Jelence. Tu bo zavetišče odprto. Mimo Koče na Blegošu bomo šli na vrh in se vrnili k koči do 11. ure, kjer bomo ostali kako uro na planinskem in kulturnem druženju.

Vpisno mesto bo na travniku pod kočo.

Več 
18.05.2016: Osnovni tečaj za varnejšo hojo v kopne planine VO
Tečaj je namenjen predvsem ljudem, ki že hodijo v planine, pa bi radi razširili oziroma poglobili svoje znanje. Na tečaju bo povedano osnovno znanje o potrebni osnovni opremi in njeni uporabi, nevarnostih, ki pretijo v planinah in gorah in o osnovah pravilnega gibanja tudi z uporabo samovarovalnega sestava.
Več 
20.05.2016: Speed Perovo 2016 ŠP
Tradicionalna tekma Speed Perovo. K udeležbi vljudno vabimo prav vse zainteresirane hitrostne navdušence in ljubitelje kamniške prečke. Po koncu tekmovanja pa tekmovalce in navijače čaka še druženje ob večernem ognju ter manjša pogostitev.
Več 
20.05.2016: Bi postal oskrbnik koče za en dan MO
Žal prijave niso več možne, saj so zasedena že vsa mesta. Poglejte še ostale akcije Mladinskega odseka PD Kamnik, ki jih najdete v knjižici izletov na spletni strani PD Kamnik. Hvala za razumevanje. 

Te zanima zakaj je bilo potrebno za en majhen žig zgraditi tako veliko garažo, ki sliši na ime planinska koča? Bi rad svoje nosne brbončice napolnil z vonjem sveže pečenega kruha iz krušne peči, si za zajtrk sam ocvrl jajca in se za dva dni poslovil od računalnika in mobilnega telefona?!
Več 
21.05.2016: 26. nočni Rokovnjaški pohod PD
Trojane (569 m) - Doline - Borje pri Mlinšah - Golčaj - Limbarska gora (733 m) - Moravče - Ušte - Cicelj (836 m) - Murovica (743 m) - Vinje - Oklo - Gorjuša (338 m).
Več 
21.05.2016: Kolesarjenje po Prekmurju TSKO
TSKO Kamnik vabi na pomladansko dvodnevno kolesarsko turo »Kolesarjenje po Prekmurju in Goričku, kjer je dobra hrana in pijača«

Tura bo od sobote, 21. maja do nedelje, 22. maja 2016.
Več 
10.06.2016: Kolesarska priprava na planinski poletni tabor Vesele gorice MO
Za začetek bomo s kolesi odkrivali okoliški svet Kamnika. Najmlajši se bodo povzpeli v Kamniško Bistrico malo po asfaltirani cesti, malo po makadamu, starejši in bolj izkušeni otroci pa bodo bolj strmo in zahtevnejšo pot nadaljevali proti Koncu.

Izlet bomo popestrili z ogledi nekaterih naravnih znamenitosti Kamniške Bistrice.
Več 
19.06.2016: Cuel de la Bareta (Zahodne Julijske Alpe, Italija) VO
Tokrat bomo obiskali Zahodne Julijce. Prva svetovna vojna je tu pustila mnogo svojih sledi, svet pa je samoten in divji. Pot na vrh je speljana po stari mulatjeri iz Železne doline, sestopili pa bomo v Reklanico, v očarljivo vasico Patoc in nazaj do izhodišča. Večino časa bomo hodili nad divjimi soteskami in poslušali šumenje rek. Kljub skromni višini je vrh odličen razglednik na sosednje bolj ali manj znane gore.
Več 
24.06.2016: Planinarjenje po Kornatih VO
Odhod posebnega avtobusa bo 24. 6. 2016 ob 23. uri z AP Kamnik. V jutranjih urah bomo prispeli v Zadar in dalje z ladjo v Sali. Vračali se bomo 3. 7. 2016 v večernih urah.

V Saliju bo "bazni tabor" za pohode bodisi po otokih Kornatskega arhipelaga ali po Dugem otoku. V Saliju bomo imeli popolno oskrbo. Program po dnevih bomo pripravljali sproti glede na vremenske razmere, razpoložljivost ladje in podobno.

Stroški prevoza bodo predvidoma 70 €, odvisno od števila prijavljenih. Za kritje stroškov oskrbe, ladje za vožnjo med otoki, vstopnino v narodne parke itd. imejte s seboj še kakih 350 € v gotovini.

Ne pozabite osebnega dokumenta za prehod državne meje, evropske zdravstvene izkaznice in gotovine.

Več 
26.06.2016: Dan kamniških planin PD

Planinsko društvo Kamnik vas vljudno vabi, da se nam pridružite v nedeljo, 26. junija 2016, ob 11. uri na prireditvi DAN KAMNIŠKIH PLANIN, ki bo pri Kamniški koči na Kamniškem sedlu.

Več 
30.07.2016: Kolesarska tura na Kofce TSKO
Potek trase:
Od parkirišča bomo najprej kolesarili skozi slikovito Dovžanovo sotesko do Jelendola. Nadaljevali bomo po položnem vzponu do Medvodja, kjer zavijemo levo proti Košutniku, od Košutnika pa preko planin Pungrat, Šija in Ilovica do našega cilja – planine Kofce. V domu na Kofcah bomo imeli čas za daljši počitek in okrepčilo. V dolino se vračamo po makadamski cesti po drugi strani.
Več 
31.07.2016: Taborjenje: Vesele gorice rudarijo MO
Vsem nadobudnim cici in mladim planincem, ki imajo radi Vesele Gorice, so v letu 2015 opravili najmanj deset planinskih izletov in SO ČLANI PLANINSKEGA DRUŠTVA KAMNIK. Prednost imajo otroci, ki so se udeležili poletnega tabora Vesele Gorice in zimovanja na Mali planini.
Več 
19.08.2016: Visoka Karnijska pot (Avstrija–Italija) - II. del VO
Z tri dnevno etapo letos nadaljujemo, prejšnje leto začeto Karnijsko Visoko pot (št. 403). Štartali bomo v dolini Frohntal, pod Hochweissteinhaus in prvi dan prišli do čudovite Wolayersee-Hutte ob jezeru, kjer prespimo - 6 ur. 
Več 
03.09.2016: Turno kolesarski vikend nad Bohinjem TSKO
Prvi vikend v septembru bomo skupaj kolesarili po hribih nad Bohinjem. Spanje bo urejeno v hišici ob Bohinjskem jezeru.
Več 
03.09.2016: Tura na Planjo VO
Iz Zadnjice se bomo povzpeli do Pogačnikovega doma na na Kriških podih in potem po počitku na vrh Planje. Vrnili se bomo po isti poti.
Več 
17.09.2016: Kolesarska tura na Matajur VO
Tokrat smo za vas pripravili turo v primorske hribe. Peljali se bomo po državni meji med našo deželico in našo bivšo deželico. Soboto si bomo vzeli za turo na Matajur za nedeljo pa se lahko prosto dogovorimo in iskoristimo čudovito področje za gorsko kolesarjenje. Lahko pa s sabo pripeljete tudi pohodniške kolege, ker je pot na Matajur krasen izlet tudi za pohodnike.
Več 
24.09.2016: S kolesom na pravi poti - ORIENTACIJA IN KOLESARSKI IZLET V KAMNIŠKO BISTRICO MO
Dragi mladi planinci Vesele gorice so za nami in da ostanemo v formi vas vabimo, da se nam pridružite na kolesarski turi. To je čisto posebna kolesarska tura. Kot ste že vajeni bomo kolesa uporabili za dostop do izhodišča. Tam se bomo opremili za orientaciski trening in se prelevili v iskalce nekoristnega sveta.
Več 
02.10.2016: Korošica (1808 m) in Deska (1970 m) - TRADICIONALNA NOGOMETNA TEKMA VO
Z avtomobili se bom odpeljali do Ravnega polja. Po markirani poti bomo šli čez planino Podvežak, mimo Inkretovega studenca in čez Sedelce na Korošico, kjer bo točno opoldne začetek nogometne tekme. 
Več 
22.10.2016: Kolesarska tura na Kraški rob VO

TSKO Kamnik vabi na jesensko kolesarsko turo po Kraškem robu – na Kojnik in Golič.

Več 
26.10.2016: Predstavitev odprave Denali 2016 VO
Vabljeni na planinski večer, ki bo v sredo, 26. 10. 2016, ob 19.00 v dvorani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.
Več 
14.12.2016: Tečaj varnejše hoje v snegu, predavanje VO
Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeniki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.

Praktični del skupaj s turo bo predvidoma v soboto, 17. decembra. 
Več 
17.12.2016: Tečaj varnejše hoje v snegu, tura VO
Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeniki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.
Več 
© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta