|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Arhiv novic - 2016
25.12.2016: Zdravja in zadovoljstva ter varen korak na naših planinskih poteh PD
V dnevih prednovoletnega veselja, srečanj in zaobljub tudi ljubitelji gora nad Kamnikom počasi zaključujemo svoje začrtane poti,
iščemo kanček sonca nad megleno dolino in delamo plane za naprej.

Dan, ki ga s prijatelji ali družino preživimo v naravi v gorah, je najlepši dan, zato Planinsko društvo Kamnik vsem svojim članom želi v letu 2017 zdravja in zadovoljstva ter varen korak na naših planinskih poteh.
Več 
23.12.2016: Podobe nekega časa izpod čopiča Ceneta Griljca PD
V preddverju Občine Kamnik je bila v popoldanskih urah odprta razstava likovnih del 83-letnega kamniškega ustvarjalca Ceneta Griljca.

Zanimiva razstava slik Ceneta Grilca, ki na nek način prinašajo argumentirane in z dokazi ter meritvami podprte domišljijske, če ne mestoma tudi že kar mistične podobe Kamnika in okolice, bo stene občinske veže oz. avle, ki služi tudi kot zasilna mestna galerija, v tem prednovoletnemu času zagotovo prijetno popestrila, saj smo prepričani, da utegne marsikateremu naključnemu obiskovalcu občine ob slikah vsaj za nekaj trenutkov zastati tudi korak.
Več 
21.12.2016: Obnovitev zgornjega dela pohodne poti na Stari grad OP
Skupina markacistov PD Kamnik je v začetku decembra pričela z prepotrebnimi deli na poti na Stari grad in sicer od vstopa na travnik do vrha.
Za lažji in bolj varen dostop, predvsem pozimi, je bilo izdelanih 40 stopnic in urejeni odvodi vode na poti.
 
Več 
13.12.2016: Beremo gore – z Dušanom Škodičem OP
V petek, 9. 12. 2016, je v okviru mednarodne akcije dežel alpskega loka Brati gore v Knjižnici Franceta Balantiča v Kamniku potekal pogovor z Dušanom Škodičem, ki ga je vodil Vladimir Habjan. Škodič se je kamniškemu občinstvu predstavil kot amaterski zgodovinar z izvrstnim smislom za literariziranje zgodovinskega ogrodja.
Več 
08.12.2016: Priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka tudi na ličnih zloženkah PD
Priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka, katerega članica je tudi Planinska zveza Slovenije, lahko od danes najdete tudi na ličnih in priročnih zloženkah. V njih boste našli priporočila za varno in strpno turno kolesarjenje, za obiske visokogorskih vrhov, zelo zahtevnih planinskih poti ter splošna priporočila za varno pohodništvo in planinarjenje.
Več 
05.12.2016: Ljudje v gorah z Dušanom Škodičem OP
Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik se tudi letos pridružuje mednarodni pobudi Brati gore. V petek, 9. decembra 2016, bo ob 19. uri v gosteh Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik prekaljen planinski publicist Dušan Škodič s sveže izdano zbirko zgodb Ljudje v gorah.
Več 
29.11.2016: Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS 2016 OP
Planinska zveza Slovenije, Občina Lendava in Planinsko društvo Lendava vas vljudno vabijo na svečano podelitev najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2016, ki bo v soboto, 3. decembra 2016, ob 11. uri v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.
Več 
28.11.2016: Predavanje Petra Podgornika AO

DRPK bo imel v sredo, 7. decembra, v Plezalnem centru Ljubljana, predavanje z dobrodelno noto v pomoč DeKo-tu.

Peter Podgornik je predstavnik izjemne generacije slovenskih alpinistov, ki je v zadnjih dveh desetletjih minulega stoletja iskala nove izzive v stenah večine svetovnih gorstev.

Več 
16.11.2016: 12. strokovni posvet GORE IN VARNOST, 26. 11. 2016 PD
Odbor Gore in varnost, ki je skupni organ Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje organizirata 12. STROKOVNI POSVET GORE IN VARNOST, ki bo potekal v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu, v soboto, 26. novembra 2016, z začetkom ob 9. uri.
Več 
11.10.2016: NVO gre v šolo ŠP
Na OŠ Toma Brejca je v torek, 4. 10. potekala delavnica NVO gre v šolo. PD Kamnik sva zastopala Ajda in moj mlajši bratec Žan Auersperger.
Več 
28.09.2016: Po bosanskih planinah VO
Člani PD Kamnik smo izpolnili obljubo, ki smo jo dali bosanskim planincem ob njihovem obisku Grintovca julija letos. Tako se nas je 17 odpeljalo v petek proti Sarajevu. Tam so nas sprejeli bosanki prijatelji iz PSD Energoinvest.
Več 
28.09.2016: Vabilo na zbor alpinistov KA PZS AO

V imenu KA PZS in AO Matica Ljubljana, vas vabimo na Zbor alpinistov, ki bo letos, 8. oktobra, potekal v Domu v Kamniški Bistrici.

Več 
24.09.2016: S kolesom na pravi poti - ORIENTACIJA IN KOLESARSKI IZLET V KAMNIŠKO BISTRICO MO
Lepo smo preživeli še en čudovit dan z našimi najmlajšimi planinci, člani PD Kamnik. Tokrat smo združili kolesarjenje in orientacijo, ki je osnovna veščina vsakega planinca.
Več 
07.09.2016: Na Veselih Goricah je bilo spet veselo MO
»Kam gremo pa letos poleti za en teden?«
»Ja, na tabor Vesele Gorice, na Koroško, seveda!«


Tako je začelo pogovor 30 mladih planincev, ki se je letos udeležilo planinsko-kolesarskega tabora (letos bi glede na količino odigranega nogometa lahko dodali še nogometnega), ki smo ga letos v okviru Mladinskega odseka Planinskega društva Kamnik organizirali na Koroškem, natančneje v Koprivni.
Več 
07.09.2016: Kamniški planinci na Bogati skali PD
Obisk kamniških planicev v pobrateni občini Trofajah na avstrijskem štajarskem je prinesel kup veselja in dobrega klepeta s starimi prijatelji.
V soboto 27. avgusta smo se kamniški planinci člani Planinskega društva Kamnik prebudili v sončno jutro, ki nam je po dolgem času vlilo vesele misli, da bomo imel čudovit planinski izlet v gore okrog Trofajaha. Kar nekaj let nas je spremljalo deževno vreme, ki pa nikoli ni omajalo naše volje do obiska teh gora.
Več 
31.08.2016: Huraaa,Športno plezalni odsek Kamnik vabi na dan odprtih vrat ŠP
S treningi začnemo 12.9.2016. Vabljeni na dan odprtih vrat 5. in 7. 9. 2016, ob 16. uri v Kulturni dom Kamnik.
Več 
31.08.2016: Občasno smo se tudi mi malo pasli, enkrat med malinami, višje med borovnicami VO
V petek 19. avgusta se je na železniški postaji v Kamniku zbrala pestra druščina. Vendar niso prišli čakat vlaka, temveč so dočakali manjši avtobus in šli uživat v pohodniški avanturi na italijansko-avstrijski meji. Poleg organizatorja Andreja Slaka, smo za vodnika imeli še Sašo Lindič in pripravnico za planinsko vodnico, Barbaro. Od Vodic smo zavili proti severu, mimo Trbiža do doline Frohntal. Kljub zgodni uri smo bili prešerno razpoloženi.
Več 
29.08.2016: S planine Kisovec varneje in udobneje na Malo in Veliko planino OP
Petek, 12. avgusta 2016, je bil kot naročeno lep za delovno akcijo na poti s planine Kisovec proti Mali planini, ki je bila že prevečkrat preložena zaradi neugodnega vremena.
Več 
18.08.2016: Top 10 slovenskih planinskih koč v izboru za naj kočo 2016 OG
Deset planinskih koč, ki ste jih z vašimi glasovi poslali neposredno v finale akcije Naj planinska koča 2016, je dobilo več kot 60 odstotkov od skupaj prispelih 23.600 glasov. Med deseterico so tri novinke, nekateri oskrbniki so finale pričakovali, druge je odziv planincev več kot prijetno presenetil.

Med finalistkami najdemo tudi našo Cojzovo kočo na Kokrskem sedlu.  
Več 
17.08.2016: Plezalni vodnik Plezališča brez meja AO

Še štirinajst dni in izšla bo nova izdaja plezalnega vodnika "Plezališča brez meja".

Več 
17.08.2016: Vaš korak je pomemben - hodite po označenih poteh ON
Javni zavod Triglavski narodni park je v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije (Komisijo za varstvo gorske narave) pripravil kampanjo Vaš korak je pomemben - hodite po označenih poteh. Akcija je namenjena ozaveščanju najširše javnosti, zlasti obiskovalcev gorskega sveta, o pomenu varovanja narave in ohranjanju dobrega stanja vegetacije z uporabo označenih poti pri gibanju v (gorski) naravi.
Več 
17.08.2016: Zwelfer/Croda dei Toni, 3094 m PD
V nedeljo, 15. avgusta 2016, smo Uroš Resnik, Irena Mušič Habjan in Vladimir Habjan opravili vzpon na dolomitski špičak Zwelfer/Croda dei Toni (IV/II-III, 550 m).
Več 
23.07.2016: Naši vodniki nikoli ne mirujejo, saj vedno nekaj raziskujejo ... VO
Na Kepo - po SV grebenu: Ko se hribovski prjatli srečamo, nas najprej zanima: "Si bil kaj v hribih? Kako je blo? Si kaj novega odkril, ...?" In tako smo slišali Sašino in Katjino navdušeno pripoved o SV grebenu Kepe. V en glas smo rekli: «Saša, tole pa poskrbi, da bo v programu!« Dosegli smo in čakali na njo - na Kepo!
Več 
19.07.2016: Vse do vrha z nasmehom in opečenim nosom na obrazu AO

Picos de Europa - Vrhunska plezarija, odlična družba, lepo vreme, romantični razgledi in čudoviti hribi. 17 članov AO in GRS Kamnik smo v času od 1. - 13. 7. 2016 preživljali lepe trenutke v objemu gorovja Picos de Europa (Španija). Vreme je bilo kljub slabi vremenski napovedi idealno - visoko v gorah sonce, v dolini megla.

Več 
19.07.2016: Mladi planinci: Doživljajsko-planinski tabor Zelenica 2016 MO
Kamnik.info: V ponedeljek, 27. junija 2016, smo se mladi planinci OŠ Šmartno v Tuhinju, pod vodstvom učiteljice Lučke Drganc in Julije Remenik ter vodnika Franceljna Obreze, odpravili na planinski tabor. Tudi letos smo se odločili, da bomo tabor organizirali na Zelenici. Tako smo se najprej peljali z avtobusom do Ljubelja in se nato nato peš odpravili do Planinskega doma na Zelenici.
Več 
19.07.2016: Odprava Denali 2016 TSKO
Odpravo Denali Kamnik 2016 smo sestavljali člani AO in TSKO Kamnik Cene Berčič, Bogdan Jamšek, Lado Kladnik, Pavel Ocepek, Ivan Resnik, Vital Vek in Peter Zarnik.
Več 
10.07.2016: Reševalec si zato, da ljudem pomagaš AO

Matjaž Šerkezi: V intervjuju, ki je bil objavljen na intranetu podjetja Eles vam predstavljamo gorskega reševalca iz Kamnika,Vladimirja Habjana, novinarja. Življenje razpeto med službo, gorami in literaturo. Letos mineva že 15 let njegovega urednikovanja ene najstarejših revij v slovenskem prostoru Planinski vestnik, ki izhaja že od leta 1895.

Več 
03.07.2016: Sreča spremlja pogumne PD
Dan kamniških planin, 26. junija 2016 - Po večernih padavinah je bilo jutro oprano, sveže in dišeče. Pravo olajšanje po težki soparici zadnjih nekaj dni. Da bi le še zdržalo do poldneva! Ampak sreča spremlja pogumne in nebo je pipice odprlo šele, ko smo prireditev spravili pod streho in se že zadovoljno sklanjali nad skledicami dišečega bograča izpod veščih rok oskrbniške ekipe.
Več 
30.06.2016: Kaj skriva ta neznani skrivnosti vrh, kakšen ima obraz, nisem spraševala se samo jaz ... VO
Cuel de la Bareta - Skupina naša bila je zares velika, zato Saša imela je še pomočnika...

Začeli smo v Železni dolini in po dobrih treh urah že stali na samem vrhu. Naužili smo se pogledov na vse strani, saj Bareta na sredini sedi. Eni zleknejo se kar po mehki travi, pogledi pa so v daljavi na Karnijskih Alpah, Strmi peči, Montažu ...

Res bi kar gor ostal, gledal kako sonce zahaja in kako se jutro rodi ...

Več 
26.06.2016: Mladi osvojili višave Notranjske MO
Maj je najlepši in najbolj cvetoč mesec v letu, ampak mladi planinci Občine Kamnik smo se odločili, da si želimo videti še vsaj košček snega. Zato smo se odpravili na Notranjsko, natančneje proti Ilirski Bistrici, od koder smo se odpravili na Snežnik. In ni nas razočaral, saj smo pod Snežnikom našli še nekaj snega. Ime ima vrh vsekakor ta prav.
Več 
20.06.2016: Predsednik Pahor odlikoval Prezlja in Pollaka AO

Zlati red za zasluge je za legendarne dosežke v alpinizmu in prispevek k prepoznavnosti Slovenije v svetu prejel Marko Prezelj, edini alpinist na svetu, ki je kar štirikrat prejel najuglednejše svetovno alpinistično priznanje, zlati cepin. Prezelj, ki ga uvrščajo med velikane sodobnega svetovnega klasičnega alpinizma in o njegovih dosežkih z globokim spoštovanjem pripovedujejo najboljši alpinisti sveta, se je v zahvali za odlikovanje spomnil na tiste, ki so z njim hodili v hribe in se zahvalil za spodbudo vsem, ki ga spremljajo na njegovi planinski poti.

Več 
20.06.2016: Dan kamniških planin PD

SPOŠTOVANI LJUBITELJI KAMNIŠKIH PLANIN - Planinsko društvo Kamnik vas vljudno vabi, da se nam pridružite v nedeljo, 26. junija 2016, ob 11. uri na prireditvi DAN KAMNIŠKIH PLANIN, ki bo pri Kamniški koči na Kamniškem sedlu.

Več 
13.06.2016: Kamniški lionisti so planincem podaril defibrilator PD
Z včerajšnjim Poletnim večerom na gradu Zaprice so kamniški Lionsi zaključili še eno delovno leto, ob tej priložnosti pa so predstavniku Planinskega društva Kamnik izročili tudi defibrilator, ki bo kaj kmalu svoje stalno mesto dobil v Cojzovi koči na Kokrškem sedlu.
Več 
11.06.2016: Vabljeni v gore PD
Od danes naprej sta znova stalno odprti obe planinski koči - Cojzova koča na Kokrškem sedlu in Kamniška koča na Kamniškem sedlu. Vabljeni.
Več 
07.06.2016: Predsednik Pahor bo odlikoval Prezlja, Brvarja, Česna in Pollaka AO

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na predlog Planinske zveze Slovenije v ponedeljek, 20. junija 2016, na slovesnosti v Predsedniški palači v Ljubljani vročil državna odlikovanja: zlati red za zasluge Marku Prezlju, red za zasluge Andreju Brvarju ter medaljo za zasluge Tomu Česnu in Bojanu Pollaku.

Več 
07.06.2016: Pred poletno planinsko sezono PZS, GRZS in Policija skupaj za varnejši obisk gora PD
Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 18. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Golte odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Policija so na skupni novinarski konferenci danes v Kranju predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za varnejši obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, Slovensko turnokolesarsko pot, predstavitveni film GRZS in mobilno aplikacijo Gorski vodnik.
Več 
28.05.2016: Užba podolgem in počez (Križ Užbe) AO

Matjaž Šerkezi: Objavljamo zanimiv zapis Toneta Škarje o vzponu na Užbo. Leta 1965 je o njem pisal že Vanč Potrč. Za zgodovino in ne ustrašite se besedila, predvsem mlajši, ki ste navajeni na en do dva stavka v družabnih omrežjih. 

»Postavimo šotor?« »Beži no, pri takem prostoru, pa še toplo je.« Prav, ga bom pa imel za sedež. Sonce bo vsak čas zašlo, led v Užbi se zlato svetlika. Le zelenkasti odtenek v rdečkastih previsih diha hlad iz stene. Vanč se ukvarja s kuho, ostali trije pa zmečemo vso hrano iz nahrbtnikov in skušamo določiti ravno pravo količino, ki bi nam pomagala čez Užbo. Ničesar ne sme biti preveč, taki nahrbtniki, kot jih že dva dni tovorimo, pa niso za plezanje.

Več 
27.05.2016: Prejmi brezplačno majico Podpornik GRS Kamnik AO

Gorski reševalci iz Kamnika svetujejo, da za varno pohodništvo in planinarjenje spoštujete 10 priporočil Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA). Priporočila najdete tudi na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Več 
19.05.2016: Grossvenediger (3666m) TSKO
10.5.2016: Pretekli vikend se je 12 članov TSKO Kamnik udeležilo skupne zaključne ture sezone na Grossvenediger. Kar dolga pot nas je vodila do kamnoloma nad vasjo Hinterbichl, kjer je sledil znani nateg z Venediger taksijem - 6 evrov za vožnjo do prvega plazišča; komaj se dobro usedeš, je vožnje že konec.
Več 
16.05.2016: Namesto razbojnikov sedaj pohodniki in planinci PD
Nočni Rokovnjaški pohod: Ponoči z 21. na 22. maj 2016 Planinsko društvo Kamnik organizira že tradicionalni Nočni Rokovnjaški pohod. Miran Jereb, planinski vodnik in zadnja leta tudi vodja pohoda, ki sodeluje že devetnajsto leto pojasnjuje: "Nočni pohodi štejejo za zahtevno obliko in imajo določeno število privržencev, veliko ljudi pa se vsaj enkrat rado preizkusi na takem pohodu. Izvedba pa tudi nam organizatorjem vsako leto prinaša nove izzive (izbira primerne trase) in tako vztrajamo že šestindvajset let."
Več 
07.05.2016: Dan slovenskih planinskih doživetij 2016 PD
Celodnevno planinsko dogajanje na Golteh, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, prikazna vaja gorskega reševanja, nastop planinskih pevskih zborov, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov in odprtjem Slovenske turnokolesarske poti in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 18. junija 2016, pridružite na Mozirski koči na Golteh. Prisrčno vabljeni!
Več 
03.05.2016: Gran Paradiso (4061m) TSKO
Prosti dnevi okrog 1. maja so priložnost za obisk bolj oddaljenih destinacij. Mi smo si tokrat izbrali najvišji vrh sosednje Italije. Morda bo kdo mislil, da gre za pomoto, toda če odštejemo vse štiritisočake, ki si jih Italijani delijo s Francozi in Švicarji, ostane Gran Paradiso najvišji; če pa smo še malo »žleht«, pa bi lahko tudi o tem debatirali, saj je pokrajina Aosta, iz katere se dviga, dosti bolj francoska kot italijanska.
Več 
02.05.2016: Izdelek tedna - Po svoji sledi PD
V tednu od 28. aprila do 5. maja 2016 smo za vas pripravili naslednji Izdelek tedna: Po svoji sledi avtorja Toneta Škarje. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 25-odstotnim popustom.
Več 
01.05.2016: Filmsko ob Aljaževem stolpu, na SPP in z Markom Prezljem OP
RTV Slovenija je v zadnjem času ustvarila več dokumentarnih filmov s planinsko vsebino, ki si jih je vredno ogledati še enkrat, saj so na voljo v televizijskem arhivu. Naj vam filmi Aljažev stolp: "Ta pleh ima dušo", Na poti: z Markom Prezljem in Na poti: Slovenske planinske poti popestrijo praznične dni.
Več 
01.05.2016: Dobrodelni koncert za defibrilator PD
Gorenjski glas, 26.4.2016: Kamnik-Člani Lions kluba Kamnik in pevci MePZ Odmev so v petek, 22. aprila, v Domu kulture Kamnik pripravili dobrodelni koncert gospel glasbe, na katerem so nastopili tudi Prijatelji dixilanda.
Več 
18.04.2016: Neustrašna dekleta v spremstvu planinskega vodnika MO
V soboto, 9. aprila 2016 smo imeli člani planinske skupine GSŠRM Kamnik prvi pohod, in sicer do slapa Orglice. Kljub slabši vremenski napovedi in številnim obveznostim ter nepričakovani bolezni nekaterih članov, smo se neustrašna dekleta v spremstvu planinskega vodnika podala po dolini Kamniške Bele do slapa Orglice.
Več 
17.04.2016: Marko Prezelj: Ni enostavno imeti preprostega življenja AO

Delo: Kako sam s sabo shaja človek, ki mora svoja dejanja pojasnjevati celo lastnemu plemenu?

Več 
15.04.2016: Kategorizacija za leto 2016 – pomladanski rok AO

Vse registrirane člane alpinističnih odsekov/klubov - kandidate za kategorizacijo - prosimo, da oddajo seznam alpinističnih tur v sezoni 2015/2016 (obdobje od 16. 4. 2015-15. 4. 2016) najkasneje do petka, 22. aprila 2016.

Več 
12.04.2016: Letopis PZS 2015 PD
Planinska zveza Slovenije je pred skupščino, ki bo 16. aprila 2016 v Črni na Koroškem, izdala Letopis 2015, že šesti po vrsti. V njem je predstavljeno delovanje PZS in vseh njenih komisij in odborov v preteklem letu, pregled najpomembnejših planinskih dogodkov v letu 2015, prav tako tudi mednarodna dejavnost, področna organiziranost in planinska društva. Interaktivno kazalo v dokumentu PDF vam bo olajšalo iskanje vsebin, ki vas najbolj zanimajo. Vabljeni k branju!
Več 
12.04.2016: Agencija RS za okolje (ARSO) z novim, še boljšim, lavinskim biltenom PD
S preteklim tednom je služba za sneg in plazove Agencije Republike Slovenije za okolje uvedla novo obliko in dodatne vsebine Opozorilom na nevarnost snežnih plazov (lavinski bilten).
Več 
25.03.2016: PD Kamnik ima razprostrta krila PD
Občni zbor 2016: V petek, 18. marca 2016, smo člani Planinskega društva Kamnik na občnem zboru pregledali delo in poslovanje v letu 2015. Kot že nekaj let poprej smo se tudi tokrat zbrali v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra in občni zbor začeli s kulturnim programom, ki ga je pripravila Vladka Vremšak. Ob spremljavi kitar sta nam zapela Melita in Marjan Spruk, alpinist Urban Novak nam je z besedo in fotografijami predstavil lanski alpinistični vzpon na Cerro Kisthwar skupaj z Markom Prezljem, Haydnom Kennedyjem in Manujem Pelissierjem, zapel in zaplesal nam je zborček OŠ Šmartno v Tuhinju, na kitarah in harmoniki so nam zaigrali učenci Glasbene šole Kamnik.
Več 
25.03.2016: Zlati cepin že sedmič v roke slovenskih alpinistov AO

Med letošnjimi prejemniki zlatega cepina, najvišjega priznanja za alpinistične dosežke na svetu, sta tudi slovenska alpinista Urban Novak in Marko Prezelj, ki sta skupaj s Haydnom Kennedyjem in Manujem Pellissierjem oktobra lani preplezala prvenstveno smer na impozantno, 6173 metrov visoko goro Cerro Kishtwar v Indiji. To je že sedmi zlati cepin za Slovenijo v 24-letni zgodovini podeljevanja nagrade za najvidnejši alpinistični vzpon. Mednarodna komisija bo aprila nagradila še dva vzpona v nepalski Himalaji in enega v Patagoniji. Nagrado za življenjsko delo v alpinizmu letos prejme Poljak Voytek Kurtyka, Prezelj pa bo postal prvi alpinist na svetu s četrtim zlatim cepinom.

Več 
22.03.2016: Kamniški memorial za smučko in cepin PD
Letošnji Kamniški memorial za smučko in cepin, ki je namenjen spominu vseh članov in članic PD Kamnik, ki so izgubili svoja življenja v gorah, je bil izveden predzadnjo nedeljo v marcu.
Več 
18.03.2016: Spominski pohod: Smučka - cepin PD
Pohod in srečanje sta posvečena spominu članom PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah.
Več 
08.03.2016: Izpiti 2016 za naziv športni plezalec 1 ŠP
Izpiti za športne plezalce v letu 2016 bodo v soboto in nedeljo, 2.aprila 2016 v Kranju (Dvorana Zlato polje) in v nedeljo 3.aprila 2016 v Ljubljani (Plezalni center Ljubljana). Glede na število prijav bo dokončen razpored po skupinah narejen takoj po roku prijav. Obveščanje kandidatov bo potekalo izključno po elektronski pošti, prav tako bo vse objavljeno na spletni strani KŠP.
Več 
07.03.2016: Vabilo na volilni občni zbor PD Kamnik PD
Planinsko društvo Kamnik vas vabi na volilni občni zbor, ki bo v petek, 18. marca 2016, ob 18. uri, v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku.
Več 
04.03.2016: Pozor, snežni plaz! PD
Na dan 4. 3. 2016: V gorah je 4. stopnja nevarnost proženja snežnih plazov po pet stopenjski evropski lestvici. 

Glede na zgornje vrstice odsvetujemo gibanje na izpostavljenih območjih. Če pa se kljub vsemu ne morete upreti pobeljenim pobočjem, se pred izbiro cilja prepričajte o aktualnih razmerah na terenu. Že doma preučite morebitno tveganje in NE nasedajte opisom na spletu, razmišljajte kritično, saj se razmere spreminjajo iz dneva v dan, celo iz ure v uro.
Več 
02.03.2016: Vabljeni na predavanje Norveška 2015 AO

Od 1. do 13. julija 2015 smo kamniški alpinisti, člani Alpinističnega odseka Kamnik in Gorske reševalne službe Kamnik, uživali v raziskovanju prelepe Norveške.

Več 
02.03.2016: Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik ima novo spletišče TSKO
Spletišče je dostopno na http://tsko.pdkamnik.si.

Vabljeni, da se nam pridružite in pošiljate objave na tsko@pdkamnik.si.

Več 
02.03.2016: Zbor odsekov za varstvo gorske narave ON
Sobotno deževno jutro nas je pozdravilo v Škofji Loki- škofovskem mestu.
V prijetni učilnici v Osnovni šoli Škofja Loka-Mesto smo se naravovarstveniki Planinskih društev PZS zbrali v velikem številu. Dopoldne smo imeli varuhi licenčno izpopolnjevanje.
Več 
17.02.2016: Vabljeni v alpinistično šolo 2016 AO

17. marca ob 18h se začne uvodni sestanek, na katerem boste kandidati zvedeli vse kar vas zanima. Vabljeni!

Več 
14.02.2016: Še posebej veselo je bilo v babji sobi ... MO
Medtem, ko je Matevž skupaj z ostalimi fanti in dekleti organiziral skrivni "babji" žur, kot ga je sam poimenoval, je mala Neja bila zadolžena za PR povezavo med prebivalci skupnega ležišča in starejšimi puncami iz drugega nadstropja. Čeprav je zjutraj pogrešala mamico in smo jo uspešno potolažili, je sedaj ona, ob deseti uri zvečer, v "žabah" veselo skakljala po mrzlem hodniku. Eden od vodnikov jo slučajno sreča in povpraša kaj počne sama na hodniku, če smo rekli, da je treba počivati? In ona s tistim nedolžnim otroškim pogledom: "Sem bla p'r babah. Organiziramo babji žur!"
Več 
13.02.2016: El Niño ali kaj tretjega, se verjetno ne bomo nikoli zedinili ... TSKO
Prestreljenik (2499m), Vzhodno pobočje (III+, mesta S4, 200m), 06.02.2016: Letošnja zima je v Alpah, predvsem vzhodnih, s snegom zelo skromna. Ali je temu vzrok globalno segrevanje, El Niño ali kaj tretjega, se verjetno ne bomo nikoli zedinili. Vsekakor nas turne smučarje iz tedna v teden bolj srbijo podplati. Saj ne da smo priklenjeni na domačo peč, toda ko enkrat zaužiješ bogastvo debele snežne odeje, si zaželiš, da bi bilo vedno tako. Vsakršna napoved še znosnega, kaj šele lepega vremena ob koncu tedna, močno poveča število telefonskih klicev, sms-ov ter e-mailov in nazadnje se iz vsega tega vedno nekaj izcimi.
Več 
13.02.2016: Vrhovi Balkana PD
Vabimo vas k ogledu dokumentarnega filma "Vrhovi Balkana: Kamniško Savinjske Alpe", ki je bil v četrtek premierno predvajan na TV Al Jazeera Balkan in je močno prisotno tudi naše društvo, tako s kočami kot z markacisti.
Več 
03.02.2016: Ni nov, je pa od nedelje za člane PZS ter društva cenejši – Planinski zabavnik MO
Pred dnevi je Planinski zabavnik praznoval polletnico izdaje. Tako je končno dovolj star, da vam ga lahko ponudimo znižanega za 20 % - toliko namreč znaša popust za nakup edicij Planinske založbe PZS za člane PZS ter planinska drušva.
Več 
26.01.2016: Tečaj varnejše hoje v snegu v planine VO
Vodniški odsek PD Kamnik je organiziral in izvedel kratek tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu. Teoretična predavanja so bila 16. decembra 2015 v prostorih PD, praktična tura pa 9. januarja 2016. Ker se nekateri niso mogli udeležiti praktičnega dela, bo za njih to ponovljeno 8. februarja.
Več 
09.01.2016: Tečaj turnega smučanja TSKO
Turno smučarski kolesarski odsek PD Kamnik razpisuje tečaj turnega smučanja. Tečaj vsebinsko zajema teoretični in praktični del.
Več 
07.01.2016: Razpis za Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah PD
Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 5. in 6. februarja 2016 na Veliki planini.

Zbor udeležencev bo v petek, 5. 2. 2016, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini.
Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ petindvajset (25) oseb.

Prenočišče in prehrana bosta zagotovljena v Domžalskem domu na Mali planini.

Več 
06.01.2016: Hude diagnoze po informacijah s spleta PD
Časopis Večer, 6.1.2016, str. 24, Zemljič P.: Kamniška pediatrinja vzpostavila spletno stran, kjer lahko starši dobijo verodostojne informacije o boleznih in težavah v otroškem obdobju ...
Več 
04.01.2016: Planinski kotiček PD
Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik vabi v svoje vrste, spletna kamera na Kamniškem sedlu in novi kamniški alpinisti ...
Več 
03.01.2016: Ob 40-ti obletnici uspešnega vzpona čez južno steno Makaluja AO

Ob 40-ti obletnici uspešnega vzpona čez južno steno Makaluja po prvenstveni smeri je Viki Grošelj organiziral spominsko odpravo. Od članov odprave Makalu '75 smoo se je udeležili: Janko Ažman, Zoran Bešlin, Danilo Cedilnik, Viki Grošelj, Ivč Kotnik in Bojan Pollak. Zraven sta bila še dva zdravnika, snemalec, predstavnik Fakultete za šport, predstavnik PZS s spremljevalko in novinarka Planeta TV Anja Kovačič.

Več 
© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta