|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Arhiv novic - 2017
27.12.2017: Razpis za Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah PD
Društvo gorska reševalna služba Kamnik, organizira Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki bo potekal 19. in 20. januarja 2018 na Mali planini.

Zbor udeležencev bo v petek, 19. 1. 2018, ob 17. uri v Domžalskem domu na Mali planini.
Zaradi omejenih možnosti nastanitve, se tečaja lahko udeleži največ petindvajset (25) oseb.

Prenočišče in prehrana bosta zagotovljena v Domžalskem domu na Mali planini.

Več 
22.12.2017: Srečno in varno pot PD
Planinsko društvo Kamnik želi vsem planincem in ljubiteljem gora prijetne praznike, v letu 2018 pa veliko užitkov v gorah. Srečno in varno pot!

PD Kamnik
Več 
18.12.2017: Dobrač (2166 m) TSKO
Dileme, kam kreniti ob napovedi prihajajoče fronte, ni razblinila niti jutranja kavica in odločitev je padla šele ob izhodu iz avtoceste.
Več 
18.12.2017: Predavanje Toneta Škarje - Od Kamnika do Himalaje AO

Člani PD, AO, TSKO in GRS Kamnik lepo vabljeni ta četrtek,  21. 12. 2017 ob 20.30 na odsek ...

Več 
15.12.2017: Pravljica v zasneženi dolini MO
Oni petek, tega je ravno sedem dni, je bila vremenska zgodba čisto podobna današnji. Dež, dež in dež ... Na obrazu so se mi risale drobne sledi ... dvomi, kot so jih neutrudno risale dežne kapljice na okno, skozi katero sem (vendarle z upanjem na boljši jutri) gledala v dan, ki je počasi ugašal ... V dežju.
Več 
13.12.2017: Marko Prezelj med deseterico za bob leta 2017 AO

Časnik Večer izvaja tradicionalni, že 19. izbor boba leta po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti. Med desetimi finalisti je tudi izjava alpinista Marka Prezlja. Glasovanje poteka do 10. januarja 2018.

Več 
07.12.2017: Alpe brez meja - vabilo na predstavitev PD
Vabljeni na predstavitev knjige: ALPE BREZ MEJA - Najlepši vrhovi Vzhodnih Alp. KNJIŽNICA FRANCETA BALANTIČA KAMNIK dvorana v torek, 12. december 2017, ob 19. uri.
 
Več 
27.11.2017: Predstavitev knjige Nevarno proti vrhovom - Jani Bele AO

Jani Bele bo v četrtek, 30. novembra zvečer ob 20.30 v prostorih PD Kamnik na Šutni 42 predstavil svojo najnovejšo knjigo "Nevarno proti vrhovom". Po predstavitvi bo možno to knjigo tudi kupiti po promocijski ceni. To knjigo bi moral prebrati vsak, ki si želi varnejšega gibanja po gorah in planinah.

Lepo vabljeni

Več 
23.11.2017: Rokovnjaški pohod čez Tolsto goro po zaklad PS
Noč, tema, strah, gozd, šelestenje, pok vejice, veter ..., ki nas nesramno "zalezuje". Sence in polna luna. " Brrrr, ni šans, ne spraviš me samega v gozd. Morda, če sva dva, trije ... hm, pa še to je predaleč od civilizacije!".
Več 
19.11.2017: ... in so res plezali kot pravi plezalci MO
Nekateri polni pričakovanj, drugi odločni in tretji sramežljivi, vendar vsi nasmejanih obrazov so se mali in večji plezalci oprijeli strmih previsov na plezalni steni PD Kamnik. Tako so otroci iz OŠ Stranje, Šmartno in Marije Vere naponili skoraj premajhen plezalni poligon našega društva.
Več 
15.11.2017: 13. strokovni posvet GORE IN VARNOST, 25. 11. 2017 PD
Odbor Gore in varnost, ki je skupni organ Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje organizirata 13. STROKOVNI POSVET GORE IN VARNOST, ki bo potekal v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu, v soboto, 25. novembra 2017, z začetkom ob 9. uri.
Več 
14.11.2017: Jani Bele: Nevarno proti vrhovom PD
predstavitev knjige

Kategorije: Dogodki in prireditve, Za odrasle

Vrhunski alpinist Viki Grošelj je knjigo Janija Beleta NEVARNO PROTI VRHOVOM označil kot vseskozi zanimivo, napeto, mestoma tragično, pa tudi poučno branje, ki na nevsiljiv način prikazuje, kaj vse se nam v gorah lahko pripeti. 

Več 
09.11.2017: Alpe brez meja - Najlepši vrhovi Vzhodnih Alp PD
Sidarta: Gorniška in življenjska naveza Habjan-Mušič je slovensko vodniško literaturo obogatila z novim vodnikom

... za katerega pravita, da je njun najtežji zalogaj do sedaj.
Več 
08.11.2017: Volovja reber – Velika Milanja TSKO
Gričevnat svet nad Ilirsko Bistrico je čudovit predel naše lepe dežele za jesensko uživanje na kolesu, v naravi.

Celotna trasa je potekala po makadamskih poteh, po travniških kolovozih, po gozdnih singlcah. Startali smo od bara Črne njive. Lep utrjen makadam, zložen vzpon, pa nekaj spusta, pa zopet gor, pa že prvi pogled na greben Volovje rebri, pa smo že bili predaleč.

Več 
07.11.2017: Postal bom plezalec MO
KAJ SI ŽE KDAJ POMISLIL/A KAKŠNO MOČ POTREBUJE PLEZALEC, DA SE VZPNE ČEZ STRMO STENO?

Pridruži se našim vrlim in izkušenim plezalcem, ki premagujejo tudi najbolj zahtevne previsne stene. 
Mogoče vam povedo kaj se zgodi kadar celo oni pomislijo, da ne bodo zmogli do vrha stene.

Prvič se bomo zbrali v petek 10. novembra 2017 na umetni plezalni steni Planinskega društva Kamnik nad Kulturnim domom v Kamniku. 
Več 
03.11.2017: Keeekeeec! Kjeee siii? PS
Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh,
v eni roki nosim sonce v drugi roki zlati smeh ...
Več 
29.10.2017: Monte Chiavals - razglednik v Karnijskih Alpah VO
2098 m visoki Chiavals spada v skupino Zuc dal Bora, ki s svojo nedostopnostjo dominira nad okolico. Že prej se je bilo treba za pristop na njegov vrh pošteno potruditi, po podoru pa je to že kar alpinistično dejanje.

Naš nedeljski cilj Monte Chiavals kaže mnogo prijaznejše lice in na svoj vrh spusti tudi manj izkušene planince, ki so za svoj trud poplačani s čudovitimi razgledi na vse strani.
Več 
24.10.2017: Dober glas seže v deveto vas! AO

Dober glas seže v deveto vas! O prvenstveni smeri Vse ali nič Aleša Česna, Urbana Novaka in Marka Prezlja v Himalaji poroča tudi japonska revija Rock & Snow.

Več 
23.10.2017: Mlinčki MO
Za goro nad vodo, vrti mlinsko se kolo, kolo prehitro se vrti, pojdi ga ustavit ti!

Otroci, večina jih ne pozna več teh izštevank, ki smo jih brali v vrtcu. Vendar, ko smo bili na cilju pri mlinčkih, se mi je to ves čas vrtelo po glavi.

Več 
21.10.2017: Žiga Oražem in Matija Volontar preplezala znameniti Walkerjev steber v Grandes Jorasses (4208 m) AO

Žiga Oražem (AO PD Kamnik) in Matija Volontar (AO PD Jesenice) sta med 14. in 16. 10. 2017 splezala znameniti Walkerjev steber (TD+/ED1, IV, 5c/6a, A1, 1200 m) v Grandes Jorasses (4208 m), Cassinovo smer, ki so jo leta 1938 preplezali mojstri vertikale - Cassin, Esposito, Tizzoni. Riccardo Cassin je poznan tudi po številnih težkih smereh v Alpah, italijanskega rodu in med drugim tudi inovator in izdelovalec alpinistične opreme, ki je že leta 1958 skupaj s sinom predstavil prototip plezalnega pasu. Do tedaj so se plezalci na vrv navezovali s pomočjo najlonskega vozla okrog pasu, kar je bilo v primeru padca v večini primerov smrtno in zelo boleče.

Žiga je plezanje poimenoval z besedami, ki ne potrebujejo dodatnega opisa: "Grande tura v Grandes Jorasses. Epic adventure bi rekl škoti sploh v teh razmerah!" 

Več 
21.10.2017: Recept za dober izlet = zanimiv cilj + dobra družba + nasmejani otroci + dobra malica + prijazni vodniki MO
Vsako leto se vsaj dvakrat dobimo vsi mladi planinci Občine Kamnik. Tokrat se nas je od petih šol zbralo le iz dveh šol in sicer iz OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Marije Vere iz Kamnika. Vendar je bila družba odlična in smo kljub skrčeni ekipi preživeli čudovit dan.

Recept za dober izlet = zanimiv cilj + dobra družba + nasmejani otroci + dobra malica + prijazni vodniki
Več 
16.10.2017: Kako prijetno diši stara planinska soba po spominih PS
Planinski krožek na OŠ Stranje je v novem šolskem letu vzel prašno pot pod noge in se zapodil po vijugastih poteh novim dogodivščinam naproti. Da malo popestrimo in prevetrimo planinsko sobo, smo na stežaj odprli vrata in spustili svež jesenski zrak, da se ujame v stare poti in jih pomede ter naredi prostor za nove, stranske, a zato morda bolj privlačne poti skrivnostnega hribolazenja.
Več 
15.10.2017: Kolesarski izlet z Mladinci MO

Dragi mladi planinci, vabimo vas da se nam pridružite na kolesarskem izletu do mlinčkov pri Suhadolah. 

Pot bomo začeli v Kamniku, pred osnovno šolo Frana Albrehta. Peljali se bomo proti Podgorju, bolj spretni po grebenski gozdni poti, mlajši čez vas. Mimo Križa bomo prispeli do Suhadol in se v tamkajšnjem gozdu ustavili pri mlinčkih.
Tam bomo imeli postanek, namenjen ogledu in preštevanju mlinčkov in okrepčilu.
V Kamnik se bomo vrnili po poljskih poteh mengeškega polja.

Več 
10.10.2017: Izkoristil je nadure, vzel dopust in odšel na pot: v 100 dneh čez Alpe PD
V petek, 13. 10. 2017, ob 18. uri na Starem gradu - Grajska terasa se obeta zanimivo predavanje o rdeči poti Via Alpina, ki edina preči osem držav in poteka od Trsta do Monaka ...

En planinec, 104 dnevi, 2640 kilometrov dolžine in 139 kilometrov vzpona od Monaka do Trsta - kakšna doživetja so dala dušo tej impresivni, a suhoparni statistiki? 
Več 
05.10.2017: Nogomet na najvišji ravni - Korošica 2017 PD
Letošnje vreme je bilo za "nogomet na najvišji ravni idealno", ki je bil že 39-to leto zapored in je tradicionalna akcija AO Kamnik, ravno prav toplo oz. hladno, jasno, tako da je bila nogometna tekma odigrana v idealnih razmerah ...
Več 
02.10.2017: Mala Ponca 1925 m VO
Sončna sobota je po dolgotrajnem dežju in pred ponovnim poslabšanjem kar klicala v gore. Na tak dan bi bilo greh ostati doma. Ven, samo ven, nekam na sonce! 

S prijateljico Zvonko sva se zmenili, da jo mahneva k sosedom na Obir. Ob sedmih sva bili dogovorjeni v Šenčurju nasproti bencinske črpalke. Očitno je to mesto priljubljen »trefpunkt« za planince, sem razmišljala, ko sem opazovala gospo, ki je z nahrbtnikom in palicami čakala na svojo družbo. Bogve, kam se odparavlja, sem pomislila. Pa se pripeljeta dva avtomobila in iz enega izstopi Saša, iz drugega pa Marjan. No, kakšno naključje, sem si rekla in šla pozdravit. 
»Kam pa vi?« 
»Mi gremo na Malo Ponco. Pa ti?«
»Na Obir greva.« Vmes je prišla tudi Zvonka.
»Sta že bili na Mali Ponci? Je lepo, veš. Gremo z italijanske strani, od Belopeških jezer. Ja pejta zraven!«
Več 
10.09.2017: Koželjeva pot je znova ODPRTA OP
Spoštovane planinke in planinci,
Planinsko društvo Kamnik obvešča, da je zaradi Koželjeva pot znova odprta.

O ostalih zaprtih planinskih poteh si lahko pogledate na spletni strani PZS.

Srečno na planinskih poteh vam želi PD Kamnik.

Več 
10.09.2017: Vabilo na rekreativno plezanje UPS
Planinsko društvo Kamnik vabi na rekreativno plezanje na umetno steno v Dom kulture Kamnik, Fužine 10. Začeli bomo v ponedeljek, 11. septembra 2017.
Več 
04.09.2017: Skakanje na glavo, noge, v iglico ... MO
»Mami, ati, kaj moram spakirat?«
»Ja sej veš, šotor, kolo in planinsko opremo.«
»Juhuhu, spet grem na tabor Vesele Gorice! Uživat!«

Prišlo je vroče poletje. Prišel je čas, ko se radi kopamo, hodimo v hribe in se zabavamo. In pravi naslov za to je vedno tabor Vesele Gorice, kjer se vsi skupaj trudimo, da bi se otroci čim bolj zabavali in postali samostojni.
Več 
03.09.2017: Alpinizem in blef ne gresta skupaj AO

Slovenskim alpinistom je v indijski Himalaji uspel še en odmeven vzpon. Kaj jih žene in kakšen je svet alpinizma, odgovarjata pripadnik mlajše generacije Urban Novak in izkušeni Marko Prezelj.

Več 
28.08.2017: Opozorilo: pazljivo in po navodilih po Kamniški Beli OP
Planinsko društvo Domžale, skrbnik markirane poti čez dolino Kamniške Bele opozarja na previdnost in dosledno upoštevanje navodil gozdnih delavcev. V dolini potekajo večja gozdna dela (sečnja, spravilo in odvoz lesa), zato dodatna previdnost ne bo odveč.
Več 
22.08.2017: Akcija Očistimo gore 27.8. v Kamniški Bistrici AO

Prelepa dolina Kamniške Bistrice je zaklad – taka kot je. Zato se nam pridružite na našem dogodku to nedeljo, 27. avgusta pri Domu v Kamniški Bistrici. Nekaj časa bomo namenili čiščenju, nekaj temu, da se kaj novega naučimo, nekaj zabavi, rekreaciji in druženju...

Več 
31.07.2017: Pot čez Boštjanco s Kamniškega na Kokrsko sedlo znova prehodna OP
V soboto, 29. julija 2017, smo zaključili dvodnevno zvezno akcijo markacistov PZS na območju podora v Boštjanci. Pot je bila zaprta od 23. maja 2017 in se zaradi aktivnosti podora ni urejala prej.
Več 
27.07.2017: Vse ali nič - nova prvenstvena smer Česna, Novaka in Prezlja v Himalaji AO

Aleš Česen (Alpski gorniški klub), Urban Novak in Marko Prezelj (oba AO PD Kamnik) so se junija v indijski Himalaji povzpeli na Arjuno (6250 m), kar je bil drugi vzpon na glavni vrh tega šesttisočaka in prvi v alpskem slogu. Novo 1400-metrsko izjemno zahtevno smer v zahodni steni Arjune so poimenovali Vse ali nič in jo ocenili z ED+, kar je povišana najvišja stopnja francoske šeststopenjske lestvice. Člani alpinistične odprave Kijaj Nullah 2017, ki jo je podprla tudi Planinska zveza Slovenije, so za aklimatizacijo po zahtevni novi smeri splezali še na vrh P6013 (6038 m).

Več 
05.07.2017: Denali (6190 m) TSKO
Denali je s 6190 m najvišji vrh Severne Amerike in ima zaradi svoje lege, tik pod polarnim krogom, izjemno visok ugled na lestvici zahtevnosti najvišjih vrhov celin.

Odprava TSKO Kamnik se je nanj poskušala povzpeti že lani, vendar ni bila uspešna, Vital Vek, Lado Kladnik in Cene Berčič, ki se jim je priključil še kolega Emil Tratnik iz Idrije, pa se ga je letos lotila ponovno.

Več 
28.06.2017: Očistimo gore - prestavljeno AO

Aktivnost Očistimo gore, ki je bila napovedana za to nedeljo v Kamniški Bistrici, je zaradi slabega vremena prestavljena na 27.8.2017.

Se vidimo avgusta.

Več 
23.06.2017: Pohodniški festival v Kamniku PD
Turistične organizacije v Kamniško-Savinjskih Alpah tudi letos prirejajo Pohodniški festival, ki zajema številne prireditve na tem območju. Letošnji festival, ki bo potekal že tretje leto zapored, se bo odvijal od četrtka, 22. junija, do nedelje, 25. junija. Prireditev ob pričetku Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinsjkih Alpah bo v četrtek, 22. junija ob 17. uri v Centru Rinka, Solčava.
Več 
20.06.2017: Tura Veliki Pršivec VO

Za v soboto 21. 5. 2017 je bila razpisana tura na Veliki Pršivec, 2056m visok vrh nad Krmo.

Zaradi slabega vremena čez teden in ne preveč obetavnih napovedi, je več kot par prijavljenih na poti do izhodišča priznala, da smo pogledovali na telefone, če bo mogoče tura odpovedana. Ker sporočila z odpovedno ni bilo, se nismo pustili prestrašiti in smo se ob 6:30 zbrali na izhodišču. Tam so nas hitro ostali z optimizmom opogumili, tako da smo vsi komaj čakali, da se zagrizemo v hrib.

Več 
20.06.2017: Pridite na Kokrsko sedlo in uživajte v edinstvenem gorskem svetu! PD
Spoštovani ljubitelji kamniških planin!

Planinsko društvo Kamnik vas vljudno vabi, da se nam pridružite v nedeljo, 25. junija 2017, ob 11. uri na prireditvi Dan kamniških planin, ki bo pri Cojzovi koči na Kokrskem sedlu.
Več 
11.06.2017: Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice - Čarobnost in opojnost gora nad reko Nadižo MO
Leto je naokrog in znova vaše otroke vabimo na skupna planinska doživetja. Tokrat se bomo podali v svet reke Nadiže, ki je ena najčistejših in najtoplejših alpskih rek, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, kjer lahko najdemo raka deseteronožca, po ljudskem izročilu pa naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč.
Več 
05.06.2017: POMEMBNO OBVESTILO o odprtju planinske koče na Kokrskem sedlu OG
Koča na Kokrskem sedlu se bo odprla 17. junija 2017 in ne 10. junija kot je bilo prvotno načrtovano. V koči se še vedno izvajajo gradbena dela. Hvala za razumevanje in varen korak.

Ivan Resnik, predsednik PD Kamnik
Več 
25.05.2017: Roza vikend TSKO
Barbi je dala idejo, pripravila traso, poslala svojega dragega na ogledno turo, objavila razpis in smo šle -
na ROZA vikend.
Več 
24.05.2017: Pot s Kamniškega sedla na Tursko goro zaprta OP
Planinsko društvo Kamnik obvešča o zaprtju planinske poti Kamniško sedlo-Turska gora zaradi podora.
Več 
24.05.2017: Planinstvo za invalide - nov termin usposabljanja za delo z osebami s posebnimi potrebami v planinstvu PD
Vabimo vse vodnike PZS in mentorje planinskih skupin, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje. Pilotno izobraževanje bo potekalo med 29. septembrom in 1. oktobrom 2017 v Planinskem domu na Uštah-Žerenku.
Več 
08.05.2017: Speed Perovo 2017 AO

Vabljeni na že tradicionalno hitrostno tekmo Speed Perovo z druženjem, piknikom ob ognju in praktičnimi nagradami. Se vidimo 26. maja ob 17!

Več 
28.04.2017: Stane Simšič – devetdesetletnik PD
Stane Simšič, ki je v Kamniku poznan kot dolgoletni zelo aktivni družbeni delavec, še posebej na področju organiziranega delovanja starejših, je 18. aprila letos prestopil v deseto desetletje svojega bogatega življenja.
Več 
02.04.2017: PD Kamnik - Občni zbor 2017 PD
V petek, 24. marca 2017, smo člani Planinskega društva Kamnik na občnem zboru pregledali delo in poslovanje v letu 2016. Zbrali smo se v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra in občni zbor začeli s kulturnim programom, ki ga je pripravila Vladka Vremšak. Zapel nam je ženski pevski zbor Vox Annae iz Tunjic, načelnik alpinističnega odseka Jure Prezelj nam je s fotografijami predstavil pogorje Picos de Europa v Španiji, s svojimi mislimi zapisanimi v dnevnike so se predstavili učenci osnovne šole iz Stranj, na harmoniki in s trobentami so zaigrali učenci Glasbene šole Kamnik.
Več 
02.04.2017: Vabilo na dobrodelno predstavo Resnica PD
Lions klub Kamnik v sodelovanju z Leo klubom Kamnik vas vabi na ogled dobrodelne predstave: Resnica

Šentjakobsko gledališče Ljubljana, komedija - v sredo, 5. aprila, ob 20.00, Velika dvorana doma kulture Kamnik.


Vstopnina: 10 € (Zbran denar bomo namenili za nakup defibratorja, ki bo lociran v Kamniški koči na Kamniškem sedlu.)

Več 
27.03.2017: Ob prazniku občine Kamnik: predstavitev knjige Zavetje v pečevju PD
Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik vas ob občinskem prazniku vabi v torek, 28. marca, ob 19. uri na pogovor o knjigi Zavetje v pečevju: Kronika leta strahote 1810 - 1941.

Kdaj: 28.3.2017, 19:00 
Kje: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik
Več 
15.03.2017: Adi, a ni škoda, da ne moremo biti več na Veliki planini? MO
Neverjetno hitro so se bližale počitnice in mi smo jih začeli že takoj po pouku. Z nabasanimi 'ruzaki' smo se na Ravneh skobacali iz avtov in malce dvomeče zrli v nebo, saj je sneg padal vse bolj močno. Ja nič, a smo planinci al' nismo? Med fanti že šušlja:" A bomo mi skupaj v sobi, brez punc, normalno?" Takrat vem, da se bomo imeli super. Po na novo zasneženi poti se prebijemo do Domžalskega doma, seveda vsi premočeni. Hitro se razporedimo po sobah, povečerjamo in po posteljni borbi s povštri, zaspimo, v pričakovanju kaj prinese jutro.
Več 
14.03.2017: Vabilo na redni občni zbor PD Kamnik PD
Planinsko društvo Kamnik vas vabi na redni občni zbor, ki bo v petek, 24. marca 2017, ob 18. uri, v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku.
Več 
02.03.2017: Lavinsko poročilo za področje Kamniških planin PD
SPLOŠNA STOPNJA NEVARNOSTI - ČETRTEK, 2. 3. 2017
Nevarnost je 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZNATNA
Snežna odeja je zmehčana do tal, spodnje plasti so porozne in vodene. Že ob manjši obremenitvi pride do plazenja.
Preizkus stabilnosti snežne odeje je bil narejen po metodi CT na višini 1800 m, 1900 m. Pregledano je bilo severno ostenje Brane.
Več 
02.03.2017: Vabljeni na predavanje Picos de Europa 2016 AO

Od 1. do 13. julija 2016 smo kamniški alpinisti, člani Alpinističnega odseka Kamnik in Gorske reševalne službe Kamnik, uživali v raziskovanju slikovitega pogorja Picos de Euvropa na severu Španije.


Več o plezanju, naših doživetjih in še več podrobnejših informacij boste izvedeli v torek, 7. marca 2017, ob 18.00, v Klubu Kino Dom v Kulturnem domu Kamnik.

Pustolovski duh, gorata divjina in predvsem dobra družba so zaznamovali teh 13 dni. Predavanje je brezplačno. Vabljeni!

 

Več 
23.02.2017: V marcu se prične alpinistična šola AO PD Kamnik AO

Kakšno naborništvo in vojska. Mlade fante morajo vzgajati starši in jih potem poslati v kamniško alpinistično šolo na "friziranje". Seveda vabljena tudi dekleta, ker brez vas se fantje težko znajdejo - kdo jim bo pa "spakiral rukzak"?!

Marca se na AO PD Kamnik začenja nova alpinistična šola pod vodstvom Tadeja Krišlja in lepo vabljeni ljubitelji gora in nekoristnega sveta.

Več 
14.02.2017: Zbor odsekov za varstvo gorske narave ON
Na podlagi 4. člena Pravilnika komisije za varstvo gorske narave Planinske zveze Slovenije (Obvestila PZS, letnik 40, št. 1, z dne 2. marec 2014) sklicujem ...
Več 
10.02.2017: Nošak pred 40 leti AO

Vabljeni na predavanje o odpravi: "Nošak pred 40 leti", katere član je bil tudi naš Janez Volkar. Predavanje bo potekalo v sklopu 11. festivala gorniškega filma.

Več 
06.02.2017: Sonnblick 3106 m TSKO
V s snegom skromni turnosmučarski ponudbi smo se spomnili Matjaževega silvestrskega cilja.

Tokrat se nas je zbralo kar 16 TSKO-jevcev in skupaj s še tremi koroškimi kolegi smo ta dan na hribu predstavljali absolutno večino.

Več 
06.02.2017: Razpis za zimovanje otrok na Mali planini MO
Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za otroke od tretjega do devetega razreda OŠ.

Ej, otroci, poleti se je na taboru Vesele Gorice tako "full hudo dogajalo", da ne bomo dočakali poletja in smo rekli - ja hudirja, saj smo pravi planinci in pravi planinci hodijo v gore tudi pozimi. Tako so si naše Vesele Gorice nadele volneno kapico in veselo odkorakale na Veliko planino. Se jim bomo pridružili?! Sevedaaaaa ...
Več 
16.01.2017: Tone Škarja praznuje 80 let AO

Tone Škarja, alpinistični in odpravarski veljak, uspešen publicist ter vodja številnih alpinističnih odprav, tudi leta 1979 na Everest, je 15. januarja dopolnil osem desetletij. Njegovo delovanje mu je prineslo dve Bloudkovi nagradi in številna druga priznanja, stanovski kolegi so mu leta 2014 podelili tudi nagrado za življenjsko delo v alpinizmu.

Več 
© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta