|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Arhiv novic - 2018
24.12.2018: Srečno in varno pot vsem ljubiteljem gora PD
Planinsko društvo Kamnik želi vsem planincem in ljubiteljem gora prijetne praznike, v letu 2019 pa veliko užitkov v gorah. Srečno in varno pot!

PD Kamnik

Več 
23.12.2018: Nočni pohod do Planinskega doma pod Storžičem MO
Konec leta je dan krajši in čas je za nočni pohod. Noč ima svojo moč. Nas strah ni bilo, saj nas je bilo kar za cel avtobus. Napolnjen je bil vse do zadnjega sedeža. Iz vasi Griže, smo se odpravili do Planinskega doma pod Storžičem. Pot nas je najprej vodila mimo kamnoloma, nato smo zavili v gozd. Neurje je na poti pustilo veliko razdejanje, zato smo morali včasih tudi malo poplezati in preskočiti kak potok. 
Več 
21.12.2018: Bolder Jaga ŠP
Plezalno tekmovanje Bolder jaga se je na naši plezalni steni v Kulturnem domu Kamnika odvijalo že drugič to leto. Tokrat smo se zbrali v petek 30. 11. 2018. Postavljenih je bilo 54 balvanskih problemov. Tekmovanje se je pričelo ob petih in so ga otvorili otroci s treningov.
Več 
21.12.2018: POMEMBNO obvestilo - rekreacija na plezalni steni UPS
Zaradi prihajajočih praznikov dne 24. in 31. decembra 2018 rekreacija na steni odpade.
Več 
11.12.2018: Bogdan Biščak: Igra in biseri: kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje. OP
V torek, 11. 12. 2018, vas ob 19. uri vabimo v dvorano Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik na predstavitev knjige Bogdana Biščaka z naslovom "Igra in biseri: kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje."
Več 
01.12.2018: Jesenska kolesarska tura je potekala iz Kamnika proti Domžalam TSKO
Traso smo zamislili tako, da bi jo lahko udeleženci kasneje izkoristili kot kolesarsko pot, na katero se lahko podajo s prijateljem in je varna pot, kjer ni prometa.
Osem mlajših udeležencev sva z Markom peljala po kolesarski poti ob reki Kamniški Bistrici do "pumptrack" poligona na Viru. Tam smo se posladkali in se vozili po "pumptracku".
Več 
21.11.2018: V naših vrstah tudi vojaki in reševalci PD
V društvu naše delo obsega precej več kot le pohode, plezanje in smučanje. Skrbeti je potrebno tudi za infrastrukturo kot so poti, koče in tovorne žičnice. Tokrat smo popoldansko udarniško akcijo naredili alpinisti člani AO Kamnik.
Več 
17.11.2018: Vesele Gorice v Semiču MO
Mladi planinci PD Kamnik smo zbrali pogum in se odločili, da se prijavimo na tekmovanje MIG (Mladina in Gore). No, seveda smo morali za to tudi malce stakniti naše glave in preštudirati kar precej literature, da smo si pridobili določeno planinsko znanje.
Več 
15.11.2018: Po kostanj z Veselimi goricami MO
Med vodniki je završala ideja, da tudi planinci skupaj pomažemo roke s pečenim kostanjem. Beseda je dala besedo in tako je prišlo da smo se v soboto 6. 10. 2018 odpravili v Bistrico po kostanj.
Več 
05.11.2018: Samov gorniški večer - 73 OP
Planinsko društvo Domžale in Knjižnica Domžale vabita v torek, 6. novembra, ob 19. uri v Knjižnico Domžale (Cesta talcev 4) - Z Janezom Bizjakom
Več 
05.11.2018: Izšli NOVI vodniki po Slovenski planinski poti OP
Dolgo pričakovana trilogija planinskih vodnikov o Slovenski planinski poti je izšla! Pot je ena sama, vodniki trije, vtisi mnogoteri. Zato velja le še povabilo in priporočilo Ivana Šumljaka, idejnega očeta Slovenske planinske poti: »Prijatelj, hodi počasi! Transverzalo res lahko opraviš v enem mesecu, a hodi rajši pet let. Potem boš imel več od nje, mnogo, mnogo več. Častni znak te bo že počakal!«
Več 
29.10.2018: Prosticas.si - 30 % popusta za člane PD Kamnik OP
Člani Planinskega društva Kamnik lahko v trgovini Prosti čas na Šutni 37, do 15. 11. 2018 izkoristite 30 % popusta na vsa športna in pohodniška oblačila, obutev in opremo za prosti čas. S sabo imejte le planinsko izkaznico z veljavno članarino za leto 2018 v PD Kamnik in osebni dokument.
Več 
29.10.2018: Z aplavzom pa nismo nagradili samo Pie in Andreja, temveč tudi Otisa OP
Planinsko društvo Kamnik je v sredo, 24. 10. 2018, v sodelovanju z Grajsko teraso organiziralo predavanje Pie Peršič in Andreja Martinčiča »Via adriatica trail«.
V dveh urah prijetnega druženja smo obiskovalci izvedeli marsikaj o tej psihično in fizično nadvse zahtevni poti, ki se vije 1100 km po hribovitem svetu vzdolž hrvaške jadranske obale. 
Več 
28.10.2018: ... da si napolnim baterije za naprej. VO
Zahodno od Lepega Špičja in Plaskega Vogla leži samoten, prvinski svet, brez markacij in koč. Tu ni množic, ki bi motile mir. Tu se lahko naužijemo lepot, se razgledamo po okoliških vrhovih ali opazujemo  oddaljeno čredo gamsov.
Več 
15.10.2018: Nogomet na najvišji ravni 2018 PD
Letos je minilo že 39 let, odkar je bila na Korošici odigrana prva "tekma na najvišji ravni" v nogometu. Na začetku, leta 1979, je bila taka tekma nekakšne vrste parodija na kvaliteto jugoslovanskega nogometa, ki je pobiral večino sredstev, ki jih je nato ostalo manj za druge športe. Bilo je to druženje in tekma med predstavniki kranjskih in štajerskih alpinistov ob zaključku poletne plezalne sezone, po malo prilagojenih pravilih: ni avta, ni golmana, gol velja samo, če prileti žoga s prave strani, število igralcev je neomejeno, najmanj pa mora biti eden na vsaki strani ...
Več 
15.10.2018: Via Adriatica s Pio Peršič in Andrejem Martinčičem OP
Planinsko društvo Kamnik v sodelovanju z Grajsko teraso vabi v sredo, 24. 10. 2018, ob 19. uri na potopisno predavanje Pie Peršič in Andreja Martinčiča »Via Adriatica«
Več 
15.10.2018: Kamniška in Cojzova koča - čaj in malica le še iz nahrbtnika OG
V gorah so se začeli barvati macesni, dnevi postajajo krajši, živali se pripravljajo na zimo. Svoja vrata pa sta zaprli tudi obe koči Planinskega društva Kamnik - Koča na Kamniškem sedlu in Cojzova koča na Kokrškem sedlu.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo, ker ste pomlad in poletje preživeli z nami. V zimskem času bo ob vikendih občasno odprta Kamniška koča in o čemer vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani. Želimo vam varen korak, odlično turno smuko in ne pozabite - sedaj je čas, da obnovite svojo lavinsko opremo. Svoja vrata pa zapirajo tudi ostale koče v sredo in visokogorju. 
Več 
11.09.2018: Gluhi strežejo v planinskih kočah PD
Gluhi strežejo v planinskih kočah je akcija ob tednu gluhih, ki bo potekala 22. in 23. septembra 2018. Odpiramo novo poglavje v planinski zgodbi, kjer vsak doživi drugačnost in prejme priložnost. Skupaj ustvarjamo skupen jezik inkluzije, s katero presegamo stereotipe in predsodke o gluhih. Preko socialnih, kulturnih in pohodniških aktivnosti združujemo prostovoljce, oskrbnike in osebje planinskih koč ter obiskovalce.
Več 
11.09.2018: Sponzor ti ne reče smrt ali slava, a pričakuje, da boš nekaj naredil AO

Reporter, 10.9.2018, str. 1 do 6, Intervju. Marko Prezelj: Težko ga je ujeti. Marko Prezelj je bil vse poletje »terenski«: kot gorski vodnik je v Švici vodil stranke, nato je na Kavkaz peljal odpravo mladih slovenskih alpinistov. V 53. letu je Marko Prezelj še vedno izjemno aktiven in ostaja eden najboljših slovenskih alpinistov. Dobitnik štirih zlatih cepinov se je na krajši oddih vrnil v domači Kamnik in ujel ravno prihod deževja, ki mu je preprečilo obiske slovenskih »hribov«, a bo to kmalu nadomestil na tujih vrhovih.

Več 
11.09.2018: Why I Go To The Mountains PD
Zakaj grem v gore, se je v poletnih mesecih spraševal znani in priznani francoski fotograf Alex Strohl, ki je skupaj z Markom Petkom prepotoval doberšen del slovenskih Alp in pri tem posnel dva zanimiva filmčka. Obiskal je tudi kamniški biser, Veliko planino, se povzpel na Kokrško sedlo, prespal noč v samoti bivaka pod skuto ...

Svoja doživetja je strnil v kratek stavek: "3 drone crashes and 7 days of pure bliss in the Alps of Slovenia." Če jih prevedemo dobesedno, se berejo tako: "Trije uničeni droni in sedem dni čiste blaženosti v slovenskih Alpah". Lepo, mar ne?!
Več 
05.09.2018: Plezalna stena PD Kamnik odpira svoja vrata in vabi na dneve odprtih vrat UPS
Mularija, pospravite svoje pametne telefone in se nam pridružite na plezalni steni.

No kaj še čakaš..., obuj plezalke in gremo!


Dnevi odprtih vrat so od 4. 9. do 6. 9. 2018, od 17. do 18.30. Z rednimi treningi začnemo 10. 9. 2018. Vljudno vabljeni.
Več 
30.08.2018: Pot na Skuto zaprta! PD
Sporočamo, da je pristop z Malih podov na Skuto zaradi aktivnega podora in poškodovanih varoval do nadaljnjega ZAPRT.
Več 
26.08.2018: Planinski svet kot iz škatljice OP
Da so kamniški markacisti resnično pridni, govorijo odlične planinske poti na kamniškem, ki so urejene varno in planincem prijazno. Tukaj so še gospodarji planinskih koč, ki skrbijo, da sta obe kamniški koči v odlični kondiciji, da ne zmanjka vode, da so oprane rjuhe ... In Stane, ki dnevno upravlja s tovornima žičnicama in transportira hrano in ostalo opremo in material na obe koči.

Planinke in planinci, ko jih srečate na planinskih poteh, ustavite se za trenutek, spregovorite besedo in podarite nasmeh fantom in dekletom, ki skrbijo, da je planinski svet nad Kamnikom "kot iz škatljice".
Več 
25.08.2018: Še zadnjega lupčka na lička in adijo starši MO
Ekipa, vodniki, kam bomo pa letos peljali otroke na planinski tabor?
Sem slišala, da je v Bohinjski Beli super. 
Pol pa pejmo tja.
Več 
25.08.2018: Alpinistična odprava Peru 2018 AO

V začetku junija smo se z Alenom in Danijem odpravili v Peru. Po precej napornem potovanju smo po 36 h le prispeli v Huaraz ...

Več 
25.08.2018: Trofajah po planinsko PD
Planike že od nekdaj za nas planince pomenijo simbol planin. Pojavlja se v grbih, znakih društev in zvez. Seveda pa planike najdemo tudi drugod po Alpah. Pri naših severnih sosedih pa je ta simbol še močnejši. Tako so nas naši prijatelji, planinci iz Trofajaha popeljali v njihove gore kjer planike rastejo čez celo pobočje, ki ga oni imenujejo kar Edelweissboden (dolina planik).
Več 
15.07.2018: Greva pod objem gora - doživljajsko-planinski tabor planinske skupine OŠ Šmartno v Tuhinju PS
Prvi teden julija (od 3. do 6. 7. 2018) smo se člani planinske skupine OŠ Šmartno v Tuhinju odpravili na doživljajsko-planinski tabor v Logarsko dolino. Tabor, ki se ga je udeležilo 14 učencev in učenk naše šole, je bil zaradi lepe narave, dobre kulinarike in seveda odlične družbe nepozabno doživetje.
Več 
13.07.2018: Kot bi Klemen rekel: MAGNIFIQUE! AO

Kot vsako leto, smo se tudi letos z odsekom odpravili na plezalni tabor. Bila je Albanija, pa Norveška, Španija ...

... tokrat pa nas je zaneslo v pogorje Ecrins v Francijo ...

Več 
05.07.2018: Maloško poldne in Ostra peč VO
V soboto 23. junija smo uživali v majhnih stvareh; bili smo majhna skupina petih zagnanih planincev, spopadli smo se s kratko a sladko ferato in uživali razglede na hribu z bolj malo prostora.
Več 
05.07.2018: Pesem je odmevala med Brano in Planjavo in napolnjevala srca PD
Dan Kamniških planin s prijatelji iz Trofaiacha: Sobotno jutro se je začelo s petkovo osvežitvijo, ki je na najvišjih vrhovih pustila drobec snega kot sladkor na sveže pečenem pecivu. Prijatelji iz Trofaiacha so s sabo prinesli sonce. Svežina jutra in topli sončni žarki so bili popolna kombinacija za prijeten vzpon na Kamniško sedlo, kjer nas je v topli koči pričakal oskrbnik Simon s svojo ekipo.
Več 
03.07.2018: Roza vikend od 8.-10.6.2018 TSKO
Pa smo se odpravili na Roza vikend - na zelo naporno turo, ki nas ni pustila ravnodušne. Bili smo zelo veseli, da smo to zmogli in premagali vse klance, čeprav so se izkazali nekateri za zelo naporne ...
Več 
18.06.2018: Vabilo na Dan kamniških planin 2018 PD
Si želite preživeti dan v prelepem okolju kamniških vršacev, v naročju Brane in Planjave? Bi radi poskusili odlično enolončnico izpod spretnih rok oskrbnikov Kamniške koče? Vas zanima, kako od blizu zgleda delo neutrudnih kamniških markacistov? Si želite prisluhniti izbrani planinski pesmi v izvedbi najstarejšega pevskega društva na Slovenskem in zvokom citer izpod prstov enega najvirtuoznejših slovenskih citrarjev?
Več 
18.06.2018: Vrh Dunje in Lipnik VO
Kje je ta vabljiv, raztegnjen zelen greben, ki se je važil na Sašinem vabilu, mi ni bilo znano. A, ko ugotovim, da je to v Italiji nekje nad Dunjo, da je to zadnji greben Zahodnih Julijskih Alp, kjer nekatere vrhove že poznam, mi je srce poskočilo: »To ne smem zamuditi!«
Več 
16.06.2018: Večji obisk gora, več dela za markaciste, več pozornosti za varnost planincev PD
Dan slovenskih planinskih doživetij 16. junija vabi na Roglo in že tradicionalno začenja poletno planinsko sezono, ki v gore privabi največ obiskovalcev, iz leta v leto tudi več turistov, kljub temu pa sistem financiranja planinskih poti in koč ostaja neurejen. Planinska zveza Slovenije (PZS) je na današnji novinarski konferenci v Kamniški Bistrici prikazala delo markacistov, ki prostovoljno skrbijo za mrežo več kot deset tisoč kilometrov planinskih poti po vsej državi, ter opremo in veščine za varnejše obiskovanje gora, vključno z ravnanjem v primeru nevihte.
Več 
16.06.2018: Najhitrejši tekač je za tek na Stari grad potreboval … OP
Zmagovalec teka na Stari grad je postal Dušan Globočnik, ki je za tek od starta za Zdravstvenim domom Kamnik do vrha Starega gradu potreboval 18 minut in 52 sekund. Drugo mesto je osvojil Matjaž Štanfel (19:10), tretjega pa Domen Avbelj (19:17). Najhitrejša tekačica pa je bila Dominika Ahačič s časom 24:53. Sledita Katja Marolt (25:27) in Dominika Ahačič (26:47).
Več 
07.06.2018: Jah, nisem “dohtar”, vozim staro Škodo; ampak moja dežela je enako lepa kot Tirolska MO
V zgodnjem jutru se peljem po Tuhinjski dolini namenjen proti naši vzhodni sosedi, katere jezik mi je bil zanimiv že kot otroku in vedno se spomnim na tisti feferon po Madžarsko: "Jedeš peče, serec peče". Zazrt z mislimi v trenutne težave, ki me obkrožajo, opazujem polja zelenih trav, poprhanih z belino rose, ki s svojim učiteljem jutranje telovadbe poplesavajo na ritem travniških godcev. Skozi odprto okno Češke kočije pihlja veter, medtem ko se mi duša polni s tisto mojo, nekoč poslednjo pesmijo - Še vedno nisem našel tistega, kar iščem. Za trenutek mi misli prekine Googlova asistentka, ki me vrne v resničnost s tistim: "Šerki master, you have a new message".
Več 
06.06.2018: Naši markacisti pripravljajo traso za tek na Stari grad OP
Naši markacisti že v polnem zagonu. Letos bodo uredili traso za tek na Stari grad kar je šele začetek njihovega napornega dela v tej sezoni. Vzdržujejo namreč 120 kilometrov poti in aktivni so tudi na zveznih akcijah. Nekaj utrinkov iz njihovega dela na poti.
Več 
05.06.2018: Tekma v hitrostnem plezanju - Speed Perovo 2018 ŠP
V petek 25.5.2018 je bila izvedena tekma Speed Perovo 2018 v organizaciji Športno plezalnega odseka Kamnik in v sodelovanju z Alpinističnim odsekom Kamnik pod okriljem Planinskega društva Kamnik. V začetku je bila tekma planirana že en teden prej a nam jo je zagodlo vreme z dežjem. 
Več 
05.06.2018: POMEMBNO - Odprtje Cojzove koče na Kokrškem sedlu OG
Planinke in planince obveščamo, da bomo Cojzovo kočo na Kokrškem sedlu zaradi prenove in adaptacije odprli 16. 6. 2018 in ne 9. 6. 2018, kot je bilo načrtovano. Hvala za razumevanje.
Več 
04.06.2018: Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice - Čaka nas stara baba z velikim zobom MO
Sporočamo, da so že vsa mesta zasedena. Hvala za razumevanje.

Leto je naokrog in znova vaše otroke vabimo na skupna planinska doživetja. Tokrat se bomo podali v svet Bohinjske Bele, kjer je menda pred davnimi časi živela stara baba. Nekateri so celo trdili, da je več kot stopetdeset let že imela, da čarovnica je bila, ki se skrivala je tam, češ drugače jo bi pogubili na grmadi. Baba je zelišče nabirala, s čarovništvom in napitki se je ukrvarjala ter v dolino svoje uroke je pošiljala.
Več 
16.05.2018: Iščemo mladega oskrbnika na Kamniškem sedlu MO
Te zanima zakaj je bilo potrebno za en majhen žig zgraditi tako veliko garažo, ki sliši na ime planinska koča? Bi rad svoje nosne brbončice napolnil z vonjem sveže pečenega kruha iz krušne peči, si za zajtrk sam ocvrl jajca in se za dva dni poslovil od računalnika in mobilnega telefona?!

OBVEŠČAMO, DA SO ŽE VSA MESTA ZASEDENA. HVALA ZA RAZUMEVANJE.
Več 
15.05.2018: Obvestilo - izlet na Mangart odpade VO

Zaradi službene odsotnosti v soboto, 19. 5. 2018 izlet na Mangart odpade.

Hvala za razumevanje! SREČNO!

Urška Petek

Več 
11.05.2018: Iz Patagonije AO

Z Janezom sva se poleti odločila za obisk Patagonije. Dolgo časa sva se odločala katero področje obiskati. Sam sem bi že dvakrat v gorah nad El Chaltenom, zato sem si želel plezati še v drugih območjih. Na koncu sva se soglasno odločila za obiska parka Torres del Paine.

Več 
08.05.2018: Kilimanjaro in Safari z Ajdo Auersperger MO
Povzpeli smo se na Stari grad kjer nas je Ajda Auersperger popeljala skozi dogodivščino, ki jo je doživela s svojim očetom. Kot dobra planinka, plezalka in športnica na sploh nas je presenetila tudi z dobrim poznavanjem afriških živali.
Več 
08.05.2018: Vabilo na 28. nočni rokovnjaški pohod PD
Na 34 kilometrov dolg pohod se bomo odpravili 26. maja 2018. Pričetek pohoda je ob 20.30 uri izpred Gostinskega podjetja na Trojanah.
Več 
07.05.2018: Nadaljujemo z obnovo Cojzove koče OG
V gorah nad našim mestom še vedno tiči ogromno snega, vendar sezona koč se približuje. Naši člani že skrbno pripravljajo vse, da bo do sezone vse pripravljeno.
Več 
03.05.2018: Potovanje na KILIMANJARO IN SAFARI skupaj z Ajdo Auersperger MO
Dragi dedki in babice, vnuki in vnukinje, mladi in stari planinci in planinke, tokrat vam ponujamo gore malo drugače ... 

V Petek, 4. 5. 2018 vas vabimo, da se skupaj z dedki in babicami podate na pot do Starega gradu, kjer nas bo na Grajski terasi pričakala Ajda Ausberger in skupaj bomo ob sliki in besedi odpotovali na Kilimanjaro. Seveda ste dobrodošli tudi vsi ostali starši, prijatelji in skratka prav vsi.
Več 
10.04.2018: Nujno obvestilo o ZAPRTI pisarni v od 10. do 13. 4. 2018 PD
Spoštovani,
obveščamo Vas, da bo zaradi izrednega dogodka pisarna PD Kamnik v času uradnih ur zaprta od 10. do 13. 4. 2018. Hvala za vaše razumevanje.
Več 
01.04.2018: Na velikonočni konec tedna v gorah 4. stopnja nevarnosti snežnih plazov PD
Za prihodnje dni je za visokogorje napovedana 4. stopnja, to je velika nevarnost proženja snežnih plazov. Zaradi novih padavin se bodo lavinske razmere slabšale. Predvsem v Julijskih Alpah se pričakuje spontano plazenje številnih manjših in tudi srednje velikih plazov s strmejših pobočij, možni bodo tudi posamezni veliki plazovi. Nižje, kjer bo deževalo, se bodo s strmejših pobočij prožili posamezni plazovi mokrega snega, tudi talni. Nevarnost snežnih plazov se bo postopno povečala in bo predvsem v Julijcih od sobote dalje VELIKA, a tudi drugod bodo razmere precej nestabilne.
Več 
21.03.2018: Srečanje pohodnikov in turnih smučarjev SMUČKA - CEPIN VO
Planinsko društvo Kamnik vabi na srečanje pohodnikov in turnih smučarjev »SMUČKA - CEPIN«, ki bo v nedeljo, 25. marca 2018 v Koči na Kamniškem sedlu.

Srečanje je posvečeno spominu članom PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah.

Več 
18.03.2018: Malo planino zavzele Vesele Gorice MO
Komaj smo čakali počitnice in mi smo jih začeli že takoj po pouku. Z vso prtljago smo se na Ravneh skobacali iz avtov in ob vsem vznemirjenju skoraj pozabili nekaj stvari v avtih. Še zadnji pozdrav staršem in že smo zagazili v sneg. Med hojo se že spletajo nove in utrjujejo stare vezi med planinsko mladino. Tokrat vem, da se bomo imeli super.
Več 
18.03.2018: Vabilo na volilni občni zbor PD Kamnik PD
Planinsko društvo Kamnik vas vabi na volilni občni zbor, ki bo v petek, 23. marca 2018, ob 18. uri, v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku.

 

Več 
05.03.2018: Alpinistična šola 2018 AO

V AO Kamnik bomo 22. marca pričeli z alpinistično šolo ...

Več 
18.02.2018: Slemenova špica VO
Snežne razmere v gorah trenutno niso ravno naklonjene pešakom (luknjačem) ampak tudi ti morajo iti pozimi malo v gore, in smo šli ... na Vršič.

Vedel sem, da bo do Erjavčeve koče shojeno, naprej bomo pa videli kako bo šlo.
Več 
17.02.2018: Intervencijsko popravilo strehe na Cojzovi koči OG
Letos nam je vreme pošteno zagodlo pri obnovi Cojzove koče. V orkanskem vetru, ki je pustošil čez kamniške gore so se znašle tudi naše koče. Najslabše jo je odnesla prav Cojzova koča, ki je ravno v procesu obnove interjerja. Odkrilo je streho in del fasade in za sabo potegnilo še nekaj stvari, ki jih povzroči odkrita streha.
Več 
16.02.2018: Zvezna akcija v Kotličih 2017 OP
V letu 2017 smo kamniški markacisti v mesecu juliju izvedli zvezno tehnično akcijo v okviru PZS. Akcija je potekala v dveh delih, saj smo prvi vikend očistili pot skalovja in grušča ter tako pripravili pot za tehnično izvedbo le te. Pod steno je bilo veliko skalovja, ki ga je bilo potrebno zmetati proti melišču Okrešlja, kjer smo tisti dan tudi zaprli pot proti Kamniškemu sedlu.
Več 
06.02.2018: Razpis za zimovanje otrok na Mali planini MO
Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za otroke od tretjega do devetega razreda OŠ.

Ej, otroci, poleti se je na taboru Vesele Gorice tako "full hudo dogajalo", da ne bomo dočakali poletja in smo rekli - ja hudirja, saj smo pravi planinci in pravi planinci hodijo v gore tudi pozimi. Tako so si naše Vesele Gorice nadele volneno kapico in veselo odkorakale na Veliko planino. Se jim bomo pridružili?!

Sevedaaaaa ...
Več 
19.01.2018: V sredo in visokogorju nevarnost snežnih plazov PD
V luči zadnje nesreče na območju Krvavca, ko je plaz zasul turnega smučarja, ki je na veliko srečo preživel in glede na to, da se obeta vremensko dokaj stabilen vikend, GRZS opozarja, da je v sredogorju in visokogorju 2. stopnja nevarnosti snežnih plazov po pet stopenjski evropski lestvici - ZMERNA. Stopnja sicer pomeni nizko tveganje za snežne plazove, hkrati pa je lahko zavajajoča, saj ne daje občutka, da so v gorskem svetu trenutno izredno "zanimive" razmere in struktura snežne odeje, ki "na oko" zgleda dokaj stabilna, v notranjosti pa skriva veliko nevarnost za proženje že ob manjši obremenitvi.


Več 
15.01.2018: Članarina PZS za 2018 AO

Do konca januarja je treba poravnati članarino PZS za leto 2018. S tem ste tudi zavarovani v primeru reševanja (odvisno od vrste članarine)...

Več 
© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta