|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Arhiv novic - Mladinski odsek
08.06.2020: Mladinski odsek po koroni MO
Otroci so se vrnili v osnovno šolo. V visokogorju se počasi tali sneg, v sredogorju že vse zeleni. Narava si odeva poletne barve. Sproščenost z dnevi brez obveznosti, je vedno bližje. Bliža se čas brezskrbnosti... a letos malo drugače... 
Več 
27.03.2020: Mala šola planinstva (4) Kviz za mlade planinke in planince MO
V prostem času radi počnemo tisto, kar nas resnično veseli. Kar je naša strast. In če so to hribi in planinstvo, potem nikar ne oklevajte pri reševanju kviza za mlade planinke in planince, ki so ga pripravili v Mladinski komisiji PZS. Kakopak se lahko v planinskem znanju preizkusijo tudi odrasli! Prav vsi bomo ponosni, če bomo prepoznali kakšno novo planinsko cvetlico ali če bomo s pridobljenim znanjem o prvi pomoči nekomu pomagali.
Več 
05.02.2020: Izlet z mladimi planinci na Pokljuko MO
Prvo soboto v februarju smo se mladi planinci iz OŠ Šmartno v Tuhinju, Stranje, F. Albrehta – PS Mekinje, Toma Brejca in Marije Vere odpravili zimskim dogodivščinam naproti.
Več 
13.11.2019: ...po skritih poteh Kamnika s pečenim kostanjem in penicami na šibi... MO

Tema, palica za peko penic, naglavna svetilka, ogenj, nepremočljivi planinski čevlji, dežne kapljice in iskrive otroške oči. To so inserti petkovega nočnega pohoda ob Kamniški Bistrici.

Več 
07.10.2019: Poročilo: JESENSKI IZLET MDO PD Kamniško-Bistriškega območja MO
V soboto, 5. oktobra 2019, smo se planinci Kamniško-Bistriškega MDOja odpravili v kamniške planine. Skupaj z vodniki nas je bilo kar 62. 
Več 
25.09.2019: Odprtje razstave MO
Planinsko društvo Kamnik vas vljudno vabi k ogledu razstave likovnih del z natečaja z naslovom V hribih se dela dan, ki krasi stene občinske stavbe.
Več 
08.09.2019: Vesele Gorice pod grebenom Košute (14. - 20. 7. 2019) MO
Počitnice so v polnem zamahu in v tem času smo jih izkoristii tudi mladi planinci Planinskega društva Kamnik. Naša letošnja destinacija je bilo Medvodje nad Jelendolom.
Več 
26.08.2019: Doživljajsko-planinski tabor planincev OŠ Šmartno v Tuhinju 2019 MO

Kmalu po začetku počitnic smo se planinci OŠ Šmartno v Tuhinju odpravili na doživljajsko-planinski tabor. Ta je potekal od 1. do 4. julija 2019. Tokrat smo bili nastanjeni v Domu na Smrekovcu, od koder smo se dnevno podajali na nove »ture«. Smrekovec, ki leži na stičišču Šaleške doline, Zgornje Savinjske doline in Zgornje Mežiške doline, nam ponuja kar nekaj možnosti spoznanja narave in hribov, zanimiv pa je tudi zato, ker je vulkanskega izvora.

Več 
22.06.2019: Poročilo z rožnega dne MO
Za vsako bolezen rož'ca raste... 
Več 
30.05.2019: Plezanje na balvanih MO

Mladinski odsek v sodelovanju s športno plezalnim odsekom

vabi na

PLEZANJE NA BALVANIH V KAMNIŠKI BISTRICI

Več 
25.05.2019: Mladinski odsek - VESELE GORICE MEDVODJE 2019 MO

Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE – Poletni tabor za otroke od prvega do devetega razreda OŠ.

Kako smo se imeli lansko leto, si lahko ogledate na tej povezavi. 

VSA MESTA SO ŽAL ŽE ZASEDENA. PRIJAVE NISO VEČ MOGOČE.

Več 
13.03.2019: Vesele gorice v snegu - POROČILO ZIMOVANJA MO
Prišle so zimske počitnice in z njimi čas za zimovanje. Zimske Vesele Gorice smo tudi letos gostovale v Domžalskem domu na Mali Planini. V petek smo se na Ravneh poslovili od staršev in se polni pričakovanj odpravili v breg. 
Več 
31.01.2019: Vabilo - VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za osnovnošolske otroke na Mali planini MO
Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU – Zimovanje za osnovnošolske otroke.

22. do 25. februar 2019

ZIMOVANJE JE POLNO. PRIJAVE NISO VEČ MOGOČE. 
Več 
29.01.2019: Tečaj varne hoje v gore pozimi z mladinci in pomočjo GRS Kamnik MO
V soboto, 19. 1. 2019, nas je pot zopet zanesla v hribe. Tokrat smo uživali v idili domačega zavetja - na Veliki planini, ki jo je dan prej narava obdarila s pravo snežno pošiljko.

Več 
23.12.2018: Nočni pohod do Planinskega doma pod Storžičem MO
Konec leta je dan krajši in čas je za nočni pohod. Noč ima svojo moč. Nas strah ni bilo, saj nas je bilo kar za cel avtobus. Napolnjen je bil vse do zadnjega sedeža. Iz vasi Griže, smo se odpravili do Planinskega doma pod Storžičem. Pot nas je najprej vodila mimo kamnoloma, nato smo zavili v gozd. Neurje je na poti pustilo veliko razdejanje, zato smo morali včasih tudi malo poplezati in preskočiti kak potok. 
Več 
17.11.2018: Vesele Gorice v Semiču MO
Mladi planinci PD Kamnik smo zbrali pogum in se odločili, da se prijavimo na tekmovanje MIG (Mladina in Gore). No, seveda smo morali za to tudi malce stakniti naše glave in preštudirati kar precej literature, da smo si pridobili določeno planinsko znanje.
Več 
15.11.2018: Po kostanj z Veselimi goricami MO
Med vodniki je završala ideja, da tudi planinci skupaj pomažemo roke s pečenim kostanjem. Beseda je dala besedo in tako je prišlo da smo se v soboto 6. 10. 2018 odpravili v Bistrico po kostanj.
Več 
25.08.2018: Še zadnjega lupčka na lička in adijo starši MO
Ekipa, vodniki, kam bomo pa letos peljali otroke na planinski tabor?
Sem slišala, da je v Bohinjski Beli super. 
Pol pa pejmo tja.
Več 
07.06.2018: Jah, nisem “dohtar”, vozim staro Škodo; ampak moja dežela je enako lepa kot Tirolska MO
V zgodnjem jutru se peljem po Tuhinjski dolini namenjen proti naši vzhodni sosedi, katere jezik mi je bil zanimiv že kot otroku in vedno se spomnim na tisti feferon po Madžarsko: "Jedeš peče, serec peče". Zazrt z mislimi v trenutne težave, ki me obkrožajo, opazujem polja zelenih trav, poprhanih z belino rose, ki s svojim učiteljem jutranje telovadbe poplesavajo na ritem travniških godcev. Skozi odprto okno Češke kočije pihlja veter, medtem ko se mi duša polni s tisto mojo, nekoč poslednjo pesmijo - Še vedno nisem našel tistega, kar iščem. Za trenutek mi misli prekine Googlova asistentka, ki me vrne v resničnost s tistim: "Šerki master, you have a new message".
Več 
04.06.2018: Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice - Čaka nas stara baba z velikim zobom MO
Sporočamo, da so že vsa mesta zasedena. Hvala za razumevanje.

Leto je naokrog in znova vaše otroke vabimo na skupna planinska doživetja. Tokrat se bomo podali v svet Bohinjske Bele, kjer je menda pred davnimi časi živela stara baba. Nekateri so celo trdili, da je več kot stopetdeset let že imela, da čarovnica je bila, ki se skrivala je tam, češ drugače jo bi pogubili na grmadi. Baba je zelišče nabirala, s čarovništvom in napitki se je ukrvarjala ter v dolino svoje uroke je pošiljala.
Več 
16.05.2018: Iščemo mladega oskrbnika na Kamniškem sedlu MO
Te zanima zakaj je bilo potrebno za en majhen žig zgraditi tako veliko garažo, ki sliši na ime planinska koča? Bi rad svoje nosne brbončice napolnil z vonjem sveže pečenega kruha iz krušne peči, si za zajtrk sam ocvrl jajca in se za dva dni poslovil od računalnika in mobilnega telefona?!

OBVEŠČAMO, DA SO ŽE VSA MESTA ZASEDENA. HVALA ZA RAZUMEVANJE.
Več 
08.05.2018: Kilimanjaro in Safari z Ajdo Auersperger MO
Povzpeli smo se na Stari grad kjer nas je Ajda Auersperger popeljala skozi dogodivščino, ki jo je doživela s svojim očetom. Kot dobra planinka, plezalka in športnica na sploh nas je presenetila tudi z dobrim poznavanjem afriških živali.
Več 
03.05.2018: Potovanje na KILIMANJARO IN SAFARI skupaj z Ajdo Auersperger MO
Dragi dedki in babice, vnuki in vnukinje, mladi in stari planinci in planinke, tokrat vam ponujamo gore malo drugače ... 

V Petek, 4. 5. 2018 vas vabimo, da se skupaj z dedki in babicami podate na pot do Starega gradu, kjer nas bo na Grajski terasi pričakala Ajda Ausberger in skupaj bomo ob sliki in besedi odpotovali na Kilimanjaro. Seveda ste dobrodošli tudi vsi ostali starši, prijatelji in skratka prav vsi.
Več 
18.03.2018: Malo planino zavzele Vesele Gorice MO
Komaj smo čakali počitnice in mi smo jih začeli že takoj po pouku. Z vso prtljago smo se na Ravneh skobacali iz avtov in ob vsem vznemirjenju skoraj pozabili nekaj stvari v avtih. Še zadnji pozdrav staršem in že smo zagazili v sneg. Med hojo se že spletajo nove in utrjujejo stare vezi med planinsko mladino. Tokrat vem, da se bomo imeli super.
Več 
06.02.2018: Razpis za zimovanje otrok na Mali planini MO
Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za otroke od tretjega do devetega razreda OŠ.

Ej, otroci, poleti se je na taboru Vesele Gorice tako "full hudo dogajalo", da ne bomo dočakali poletja in smo rekli - ja hudirja, saj smo pravi planinci in pravi planinci hodijo v gore tudi pozimi. Tako so si naše Vesele Gorice nadele volneno kapico in veselo odkorakale na Veliko planino. Se jim bomo pridružili?!

Sevedaaaaa ...
Več 
15.12.2017: Pravljica v zasneženi dolini MO
Oni petek, tega je ravno sedem dni, je bila vremenska zgodba čisto podobna današnji. Dež, dež in dež ... Na obrazu so se mi risale drobne sledi ... dvomi, kot so jih neutrudno risale dežne kapljice na okno, skozi katero sem (vendarle z upanjem na boljši jutri) gledala v dan, ki je počasi ugašal ... V dežju.
Več 
19.11.2017: ... in so res plezali kot pravi plezalci MO
Nekateri polni pričakovanj, drugi odločni in tretji sramežljivi, vendar vsi nasmejanih obrazov so se mali in večji plezalci oprijeli strmih previsov na plezalni steni PD Kamnik. Tako so otroci iz OŠ Stranje, Šmartno in Marije Vere naponili skoraj premajhen plezalni poligon našega društva.
Več 
07.11.2017: Postal bom plezalec MO
KAJ SI ŽE KDAJ POMISLIL/A KAKŠNO MOČ POTREBUJE PLEZALEC, DA SE VZPNE ČEZ STRMO STENO?

Pridruži se našim vrlim in izkušenim plezalcem, ki premagujejo tudi najbolj zahtevne previsne stene. 
Mogoče vam povedo kaj se zgodi kadar celo oni pomislijo, da ne bodo zmogli do vrha stene.

Prvič se bomo zbrali v petek 10. novembra 2017 na umetni plezalni steni Planinskega društva Kamnik nad Kulturnim domom v Kamniku. 
Več 
23.10.2017: Mlinčki MO
Za goro nad vodo, vrti mlinsko se kolo, kolo prehitro se vrti, pojdi ga ustavit ti!

Otroci, večina jih ne pozna več teh izštevank, ki smo jih brali v vrtcu. Vendar, ko smo bili na cilju pri mlinčkih, se mi je to ves čas vrtelo po glavi.

Več 
21.10.2017: Recept za dober izlet = zanimiv cilj + dobra družba + nasmejani otroci + dobra malica + prijazni vodniki MO
Vsako leto se vsaj dvakrat dobimo vsi mladi planinci Občine Kamnik. Tokrat se nas je od petih šol zbralo le iz dveh šol in sicer iz OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Marije Vere iz Kamnika. Vendar je bila družba odlična in smo kljub skrčeni ekipi preživeli čudovit dan.

Recept za dober izlet = zanimiv cilj + dobra družba + nasmejani otroci + dobra malica + prijazni vodniki
Več 
15.10.2017: Kolesarski izlet z Mladinci MO

Dragi mladi planinci, vabimo vas da se nam pridružite na kolesarskem izletu do mlinčkov pri Suhadolah. 

Pot bomo začeli v Kamniku, pred osnovno šolo Frana Albrehta. Peljali se bomo proti Podgorju, bolj spretni po grebenski gozdni poti, mlajši čez vas. Mimo Križa bomo prispeli do Suhadol in se v tamkajšnjem gozdu ustavili pri mlinčkih.
Tam bomo imeli postanek, namenjen ogledu in preštevanju mlinčkov in okrepčilu.
V Kamnik se bomo vrnili po poljskih poteh mengeškega polja.

Več 
04.09.2017: Skakanje na glavo, noge, v iglico ... MO
»Mami, ati, kaj moram spakirat?«
»Ja sej veš, šotor, kolo in planinsko opremo.«
»Juhuhu, spet grem na tabor Vesele Gorice! Uživat!«

Prišlo je vroče poletje. Prišel je čas, ko se radi kopamo, hodimo v hribe in se zabavamo. In pravi naslov za to je vedno tabor Vesele Gorice, kjer se vsi skupaj trudimo, da bi se otroci čim bolj zabavali in postali samostojni.
Več 
11.06.2017: Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice - Čarobnost in opojnost gora nad reko Nadižo MO
Leto je naokrog in znova vaše otroke vabimo na skupna planinska doživetja. Tokrat se bomo podali v svet reke Nadiže, ki je ena najčistejših in najtoplejših alpskih rek, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, kjer lahko najdemo raka deseteronožca, po ljudskem izročilu pa naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč.
Več 
15.03.2017: Adi, a ni škoda, da ne moremo biti več na Veliki planini? MO
Neverjetno hitro so se bližale počitnice in mi smo jih začeli že takoj po pouku. Z nabasanimi 'ruzaki' smo se na Ravneh skobacali iz avtov in malce dvomeče zrli v nebo, saj je sneg padal vse bolj močno. Ja nič, a smo planinci al' nismo? Med fanti že šušlja:" A bomo mi skupaj v sobi, brez punc, normalno?" Takrat vem, da se bomo imeli super. Po na novo zasneženi poti se prebijemo do Domžalskega doma, seveda vsi premočeni. Hitro se razporedimo po sobah, povečerjamo in po posteljni borbi s povštri, zaspimo, v pričakovanju kaj prinese jutro.
Več 
06.02.2017: Razpis za zimovanje otrok na Mali planini MO
Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za otroke od tretjega do devetega razreda OŠ.

Ej, otroci, poleti se je na taboru Vesele Gorice tako "full hudo dogajalo", da ne bomo dočakali poletja in smo rekli - ja hudirja, saj smo pravi planinci in pravi planinci hodijo v gore tudi pozimi. Tako so si naše Vesele Gorice nadele volneno kapico in veselo odkorakale na Veliko planino. Se jim bomo pridružili?! Sevedaaaaa ...
Več 
24.09.2016: S kolesom na pravi poti - ORIENTACIJA IN KOLESARSKI IZLET V KAMNIŠKO BISTRICO MO
Lepo smo preživeli še en čudovit dan z našimi najmlajšimi planinci, člani PD Kamnik. Tokrat smo združili kolesarjenje in orientacijo, ki je osnovna veščina vsakega planinca.
Več 
07.09.2016: Na Veselih Goricah je bilo spet veselo MO
»Kam gremo pa letos poleti za en teden?«
»Ja, na tabor Vesele Gorice, na Koroško, seveda!«


Tako je začelo pogovor 30 mladih planincev, ki se je letos udeležilo planinsko-kolesarskega tabora (letos bi glede na količino odigranega nogometa lahko dodali še nogometnega), ki smo ga letos v okviru Mladinskega odseka Planinskega društva Kamnik organizirali na Koroškem, natančneje v Koprivni.
Več 
19.07.2016: Mladi planinci: Doživljajsko-planinski tabor Zelenica 2016 MO
Kamnik.info: V ponedeljek, 27. junija 2016, smo se mladi planinci OŠ Šmartno v Tuhinju, pod vodstvom učiteljice Lučke Drganc in Julije Remenik ter vodnika Franceljna Obreze, odpravili na planinski tabor. Tudi letos smo se odločili, da bomo tabor organizirali na Zelenici. Tako smo se najprej peljali z avtobusom do Ljubelja in se nato nato peš odpravili do Planinskega doma na Zelenici.
Več 
26.06.2016: Mladi osvojili višave Notranjske MO
Maj je najlepši in najbolj cvetoč mesec v letu, ampak mladi planinci Občine Kamnik smo se odločili, da si želimo videti še vsaj košček snega. Zato smo se odpravili na Notranjsko, natančneje proti Ilirski Bistrici, od koder smo se odpravili na Snežnik. In ni nas razočaral, saj smo pod Snežnikom našli še nekaj snega. Ime ima vrh vsekakor ta prav.
Več 
18.04.2016: Neustrašna dekleta v spremstvu planinskega vodnika MO
V soboto, 9. aprila 2016 smo imeli člani planinske skupine GSŠRM Kamnik prvi pohod, in sicer do slapa Orglice. Kljub slabši vremenski napovedi in številnim obveznostim ter nepričakovani bolezni nekaterih članov, smo se neustrašna dekleta v spremstvu planinskega vodnika podala po dolini Kamniške Bele do slapa Orglice.
Več 
14.02.2016: Še posebej veselo je bilo v babji sobi ... MO
Medtem, ko je Matevž skupaj z ostalimi fanti in dekleti organiziral skrivni "babji" žur, kot ga je sam poimenoval, je mala Neja bila zadolžena za PR povezavo med prebivalci skupnega ležišča in starejšimi puncami iz drugega nadstropja. Čeprav je zjutraj pogrešala mamico in smo jo uspešno potolažili, je sedaj ona, ob deseti uri zvečer, v "žabah" veselo skakljala po mrzlem hodniku. Eden od vodnikov jo slučajno sreča in povpraša kaj počne sama na hodniku, če smo rekli, da je treba počivati? In ona s tistim nedolžnim otroškim pogledom: "Sem bla p'r babah. Organiziramo babji žur!"
Več 
03.02.2016: Ni nov, je pa od nedelje za člane PZS ter društva cenejši – Planinski zabavnik MO
Pred dnevi je Planinski zabavnik praznoval polletnico izdaje. Tako je končno dovolj star, da vam ga lahko ponudimo znižanega za 20 % - toliko namreč znaša popust za nakup edicij Planinske založbe PZS za člane PZS ter planinska drušva.
Več 
01.11.2015: Ko zapiha jesenski Fen ... MO
... ali zgolj nekaj utrinkov iz tri dnevnega druženja mladih planincev Mladinskega odseka PD Kamnik, ki smo jih preživeli v zavetišču GRS Kamnik na Veliki planini (16. do 18. 10. 2015).
Več 
19.10.2015: Zgodba o nagajivem Javorniku, ki nas je zavil v meglo MO
Pričelo se je novo šolsko leto in s tem tudi naš skupni izlet, ko se vse kamniške šole zberemo in se skupaj podamo nekam v planine, kjer raziščemo nove svetove, poglede, razglede, spoznamo nove ljudi in se skupaj zabavamo pri hoji v hrib.
Več 
30.08.2015: Pravljica o mavričnih planincih ... MO

... ali kako smo preživeli drugi tabor Vesele Gorice. 

Težko je strniti misli v nekaj stavkih in povedati kako "carsko" smo se imeli. Si predstavljate tisto, ko zjutraj odpreš zadrgo šotora in se pred tabo zariše silhueta Stene, po obrazu pa te pobožajo nežni žarki jutranjega sonca.

Več 
11.08.2015: Todorka (2746 m) MO
Letos smo šli že drugo leto na planinarjenje v Bolgarijo, tokrat v gorovje Pirin. To gorovje je zaščiteno tako z UNESCO-vo zaščito, kot tudi zaščito narodnega parka. Za prvo turo smo si izbrali greben od Todorke (2746 m) do sedla Premkata in spust po dolini, kjer je veliko Banderiških jezer.
Več 
19.07.2015: »...to je dan, ko mi moje srce bije le za ta svet brez meja...« MO
V ponedeljek, 29 .6. 2015, smo se 18 vedoželjnih, razigranih in nasmejanih planincev OŠ Šmartno v Tuhinju skupaj z Lučko, Judito in Franceljnom odpravili na pot polno dogodivščin.
Več 
01.07.2015: Valeta in ponočevanje po afterpartiju MO
... uf, tale naša mladina je pa neumorna. Ko človek že misli, da se vse vrti le še okrog telefonov in družabnih omrežij, mu večer popestri e-pošta fanta in punce, ki svoj prosti čas s starši preživljata v naravi.
Več 
15.06.2015: Vesele gorice vabijo MO
Huraaaa ... Otroci, bližajo se Vesele Gorice. Ne smete manjkati. Ponovno se bo "full hudo dogajalo" in to od 2. do 8. avgusta. Hitro očija in mamiko pocukat in pridite na informativni sestanek 17. 6. 2015 v prostorih PD Kamnik.

Kako "cool" se bomo imeli, pa si poglejte filmček (fotogalerija)
Več 
16.03.2015: Planinci ne poznamo počitnic, sploh pa ne mladi planinci, saj naša energija ne pozna meja MO

Mladinski odsek planinskega društva Kamnik je med počitnicami organiziral izlet na Veliko planino, kjer smo se preizkusili kako nam gre hoja z derezami in cepinom, kako hitro se ustavimo na hribu s pomočjo cepina, če nam slučajno zdrsne ... 

Več 
16.03.2015: V McDonalda zaradi potrebnih kalorij ... MO
14. 2. 2015: Zbudili smo se ob približno 4.30. Pojedli smo dober zajtrk in odpravili na Pokljuko (Rudno polje). Pot vodi najprej po gozdni cesti. Nato smo šli po poti čez Konjske police in prišli na Jezerce.
Več 
15.02.2015: Hej, mladi planinci. Pri nas se bo pa dogajalo ... MO
Si že kdaj videl ali slišal za dereze in cepin?
Te je že od nekdaj zanimalo, kako se ju uporablja in kakšna je hoja po hribih pozimi?
Ali pa bi rad svoje znanje še izboljšal?


Sedaj imaš priložnost, da vse skupaj poskusiš tudi sam. Moraš se nam le pridružiti na našem srečanju mladih planincev. 

"Kulsku, ne ..." A, DDD, d'j no, dogajal bo ... 
Več 
12.02.2015: Bašeljski vrh - 1744 m MO
7. 2. 2015: Zbudili smo se okoli šeste ure. Za ta dan smo se namenili na Bašeljski vrh. Na to turo smo se odpeljali ob približno sedmi uri. Avto smo parkirali na parkirišču pri vasi Mače in se odpravili na Bašeljski vrh.
Več 
03.11.2014: Pohod na Krn MO
31. 10. 2014 - Danes smo vstali okoli 4:30, torej bolj zgodaj. V namenu smo imeli naš vsakoletni pohod- Savica-Krn-Savica. Šlo pa je takole: v avtu smo pojedli zajtrk: hot dog. Ko smo se peljali proti Savici smo videli jazbeca in dva zajca. Kmalu po tem smo se znašli na parkirišču, kjer pa je bilo tako svetlo, da nismo potrebovali čelnih svetilk. Na hitro smo se ogreli in pospešeno startali. Nekje na vrhu ovinkov smo videli dva gamsa, ki sta se ruvala. Kmalu smo prišli na Komno.
Več 
23.10.2014: Ajdovska deklica kaj pa ti gledaš ... MO
Leto je naokoli, počitnice so mimo in planinci iz OŠ Marije Vere, OŠ Stranje, OŠ Toma Brejca in OŠ Frana Albrehta smo se zopet zbrali, da si malce bližje ogledamo naše visokogorje. Zato se nas je skupno skoraj 80 udeležencev odpravilo na Vršič in od tam smo začeli naš vzpon na Slemenovo špico.
Več 
21.10.2014: Razpis MK PZS za sofinanciranje planinskih zimovanj MO
Upravni odbor MK PZS na podlagi sklepa 6. seje UO MK PZS, dne 1. oktobra 2014, objavlja javni razpis za izbor izvajalcev za sredstva Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije v letih 2014 in 2015 za planinska zimovanja v skupni višini 3000,00 €.
Več 
24.06.2014: Poletni tabor za otroke MO

VABILO
NA POLETNI TABOR ZA OTROKE - VESELE GORICE,
ki bo od 4. do 8. avgusta 2014 na Jezerskem


Informacije in prijave na: 041 874 887 (Marko) oz. marko@robur.si 

Več 
29.10.2012: Tekmovanje Mladina in gore MO

V soboto, 10. novembra 2012, bo na OŠ Šmartno v Tuhinju potekalo 24. regijsko tekmovanje Mladina in gore za Ljubljansko območje, Gorenjsko, Dolenjsko, Belo Krajino, Kamniško-bistriško območje in Zasavje. Srečno vsem tekmovalcem!

Več 
20.12.2010: Državno tekmovanje Mladina in Gore - dodatno gradivo MO

Objavljamo razpis in dodatno gradivo za Državno tekmovanje Mladina in gore 2011, ki bo potekalo 15. januarja 2011 v Gorici pri Slivnici.

 

Več 
13.12.2010: Razpis za Malo šolo planinstva v zimskih razmerah, Komna, 26. do 30. januar 2011 MO

Prenovljena oblika akcije Tedni turne smuke je namenjena vsem mladim, željnim znanja iz planinskih veščin, druženja in bivanja v gorah.

Več 
16.11.2010: Izmenjava zanimivih idej za delo z mladimi planinci 2010 MO

Mentorji planinskih skupin, vodniki in ostali, ki delate z mladimi planinci, vabimo vas na IZI 2010, v soboto, 27. novembra 2010, od 9. do max. 17.ure, v Trzin, v dvorano Marjance Ručigaj v Centru Ivana Hribarja (Center družbenih dejavnosti) na Ljubljanski 11 f (za bloki).

Več 
19.09.2008: Izlet na Ojstrico (2350 m) MO

Mladinski odsek Kamnik vas v soboto, 27. 9. 2008,

vabi na izlet na

OJSTRICO (2350 m) 

Več 
16.04.2008: Izlet: KOTOVO SEDLO (2134 m) MO

Mladinski odsek te vljudno vabi na prijeten zimski izlet, ki bo kombiniran, turnosmučarski in pohodniški. Skupaj bomo uživali še v zadnjih zimskih dneh in se naužili svežega zraka. V primeru interesa se bomo povzpeli tudi na vrh Jalovškega ozebnika.

Izlet bo organiziran v nedeljo, 20.4.2008. Dobimo se ob 6. uri na trgu Prijateljstva. S seboj imejte lavinski trojček (plazovna žolna, lopata, plazovna sonda), turnosmučarsko opremo (pancarji, smučke, vezi, psi, srenači), zimsko opremo (dereze, cepin, pohodne palice, čelada), topla zimska oblačila, malico za na turo ter prvo pomoč. Hodili bomo približno 7 ur.

Če si želiš iti z nami, me prosim pokliči na telefon 041 882 436 (Vlasta Lelek) najkasneje do petka.

Lep planinski pozdrav
Vlasta Lelek, načelnica MO Kamnik

Več 
© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta