|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Arhiv novic - Vodniški odsek
11.11.2020: Utrinki septembrskega izleta v Karnijske Alpe VO
Organiziranih planinskih aktivnosti zaradi trenutnih razmer ni. Z veseljem pa si ogledujemo utrinke preteklih izletov. Vabim vas k ogledu fotografij septembrskega izleta v Karnijske Alpe, na vrh Creta di Collina. 
Več 
14.09.2020: POT ALPE ADRIA- nad Miljskim jezerom -PRESTAVLJENA VO

Predvidena tura,  19. in 20. septembra 2020, zaradi povečevanja števila okužb z virusom COVID 19 v Sloveniji in Avstriji ODPADE oziroma je prestavljena na prihodnje leto.

Kamnik, 14.9.2020                                                                                       vodnik: Miran Jereb

Več 
06.09.2020: Ponovno na izletu s prijatelji iz Trofajaha VO

Leto je naokoli in kljub vsem dogodkom, ki jih je prekinila epidemija katera je zaznamovala leto 2020 nam je uspelo izpeljati tradicionalni dogodek. Obiskali smo naše prijatelje planince iz Trofajaha na Avstrijskem Štajerskem. Za nas so pripravili prav fascinantno turo skozi jamo FrauenMauerhohe.


Več 
30.08.2020: Veliki Babanski Skedenj VO
Veliki Babanski Skedenj je gora, ki nikoli ne razočara. V lepem vremenu, seveda.
Veliki_Babanski_Skedenj__4_

Več 
30.08.2020: Monte Bruca in Monte Brizzia VO
Na predzadnjo avgustovsko soboto smo se zbrali z namenom obiskati dva razglednika nad Pontebbo (Tabljo) - Monte Bruca (1584) in Monte Brizzia (1540). Slednjega smo lahko uzrli že s parkirišča v Pontebbi, preden smo se zagrizli v klanec, ker z velikim križem na čelu kraljuje nad naseljem.
Več 
30.08.2020: Poročilo: Vrtaško sleme VO
5. 7. 2020 smo v sončnem jutri s parkirišča od plazu Črlovec krenili...

Vrtasko_sleme__7_


Več 
20.06.2020: Poročilo: Vajnež VO
Pohodniki smo se zbrali na parkirišču pri domu Trilobit pod Javorniškim Rovtom.
Več 
09.06.2020: Poročilo: Obisk Rjavce VO

Zadnji trenutek nam je država omogočila izpeljati našo turo na Rjavco v Avstriji, ki je bila načrtovana v planu vodniških tur PD Kamnik. 

Več 
02.06.2020: Vabljeni v našo družbo VO
Spoštovani člani PD Kamnik!

Situacija se umirja, zato Vas vabimo v našo družbo - v objem gora. 
Več 
17.02.2020: Po angelski poti VO
Člani planinskega društva Kamnik smo se v soboto 15. februarja zopet podali na Kras. Ja, KRAS je KRASen. 
Več 
05.12.2019: Korita Mostnice VO
V soboto, smo se planinci zbrali v Stari Fužini...
Več 
09.10.2019: KOROŠICA 2019 – NOGOMET NA NAJVIŠJI RAVNI VO
40 let je v človeškem življenju kar dolga doba in če se nek dogodek odvija toliko časa, lahko rečemo, da ima že nekaj tradicije. Letos mineva 40 let od kar je bila na Korošici, dobrih 1800 m nad morjem, odigrana prva »nogometna tekma na najvišji ravni«. 
Več 
10.06.2019: SREČANJE Z ROKOVNJAČI - 29. nočni rokovnjaški pohod iz Trojan v Kamnik VO
Ura me je zbudila ob šestih. Opremo sem imel že pripravljeno. Prijetna spomladanska sapa me je ohladila čez hrbet ko sem zapeljal s kolesom po ulici proti Tuhinjski dolini. V prijetni in mirni vožnji, ki v nedeljah botruje navadno divji cesti v Tuhinjsko dolino, so mi švigale misli kje so naši pohodniki, rokovnjači. Le ti so svoj pohod začeli že v soboto zvečer.
Več 
16.04.2019: Poročilo SMUČKA - CEPIN VO
Tradicionalni Kamniški memorial za "smučko - cepin", že štirinajsti po vrsti, ki je namenjen spominu vseh članov in članic PD Kamnik, ki so izgubili svoja življenja v gorah, je bil zadnjo nedeljo v marcu, torej 31.
Več 
21.03.2019: Srečanje planincev in turnih smučarjev VO
Planinsko društvo Kamnik, vabi na srečanje planincev in turnih smučarjev "SMUČKA - CEPIN", ki bo v nedeljo 31. marca 2019, v Koči na Kamniškem sedlu. 
Več 
28.10.2018: ... da si napolnim baterije za naprej. VO
Zahodno od Lepega Špičja in Plaskega Vogla leži samoten, prvinski svet, brez markacij in koč. Tu ni množic, ki bi motile mir. Tu se lahko naužijemo lepot, se razgledamo po okoliških vrhovih ali opazujemo  oddaljeno čredo gamsov.
Več 
05.07.2018: Maloško poldne in Ostra peč VO
V soboto 23. junija smo uživali v majhnih stvareh; bili smo majhna skupina petih zagnanih planincev, spopadli smo se s kratko a sladko ferato in uživali razglede na hribu z bolj malo prostora.
Več 
18.06.2018: Vrh Dunje in Lipnik VO
Kje je ta vabljiv, raztegnjen zelen greben, ki se je važil na Sašinem vabilu, mi ni bilo znano. A, ko ugotovim, da je to v Italiji nekje nad Dunjo, da je to zadnji greben Zahodnih Julijskih Alp, kjer nekatere vrhove že poznam, mi je srce poskočilo: »To ne smem zamuditi!«
Več 
15.05.2018: Obvestilo - izlet na Mangart odpade VO

Zaradi službene odsotnosti v soboto, 19. 5. 2018 izlet na Mangart odpade.

Hvala za razumevanje! SREČNO!

Urška Petek

Več 
21.03.2018: Srečanje pohodnikov in turnih smučarjev SMUČKA - CEPIN VO
Planinsko društvo Kamnik vabi na srečanje pohodnikov in turnih smučarjev »SMUČKA - CEPIN«, ki bo v nedeljo, 25. marca 2018 v Koči na Kamniškem sedlu.

Srečanje je posvečeno spominu članom PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah.

Več 
18.02.2018: Slemenova špica VO
Snežne razmere v gorah trenutno niso ravno naklonjene pešakom (luknjačem) ampak tudi ti morajo iti pozimi malo v gore, in smo šli ... na Vršič.

Vedel sem, da bo do Erjavčeve koče shojeno, naprej bomo pa videli kako bo šlo.
Več 
29.10.2017: Monte Chiavals - razglednik v Karnijskih Alpah VO
2098 m visoki Chiavals spada v skupino Zuc dal Bora, ki s svojo nedostopnostjo dominira nad okolico. Že prej se je bilo treba za pristop na njegov vrh pošteno potruditi, po podoru pa je to že kar alpinistično dejanje.

Naš nedeljski cilj Monte Chiavals kaže mnogo prijaznejše lice in na svoj vrh spusti tudi manj izkušene planince, ki so za svoj trud poplačani s čudovitimi razgledi na vse strani.
Več 
02.10.2017: Mala Ponca 1925 m VO
Sončna sobota je po dolgotrajnem dežju in pred ponovnim poslabšanjem kar klicala v gore. Na tak dan bi bilo greh ostati doma. Ven, samo ven, nekam na sonce! 

S prijateljico Zvonko sva se zmenili, da jo mahneva k sosedom na Obir. Ob sedmih sva bili dogovorjeni v Šenčurju nasproti bencinske črpalke. Očitno je to mesto priljubljen »trefpunkt« za planince, sem razmišljala, ko sem opazovala gospo, ki je z nahrbtnikom in palicami čakala na svojo družbo. Bogve, kam se odparavlja, sem pomislila. Pa se pripeljeta dva avtomobila in iz enega izstopi Saša, iz drugega pa Marjan. No, kakšno naključje, sem si rekla in šla pozdravit. 
»Kam pa vi?« 
»Mi gremo na Malo Ponco. Pa ti?«
»Na Obir greva.« Vmes je prišla tudi Zvonka.
»Sta že bili na Mali Ponci? Je lepo, veš. Gremo z italijanske strani, od Belopeških jezer. Ja pejta zraven!«
Več 
20.06.2017: Tura Veliki Pršivec VO

Za v soboto 21. 5. 2017 je bila razpisana tura na Veliki Pršivec, 2056m visok vrh nad Krmo.

Zaradi slabega vremena čez teden in ne preveč obetavnih napovedi, je več kot par prijavljenih na poti do izhodišča priznala, da smo pogledovali na telefone, če bo mogoče tura odpovedana. Ker sporočila z odpovedno ni bilo, se nismo pustili prestrašiti in smo se ob 6:30 zbrali na izhodišču. Tam so nas hitro ostali z optimizmom opogumili, tako da smo vsi komaj čakali, da se zagrizemo v hrib.

Več 
28.09.2016: Po bosanskih planinah VO
Člani PD Kamnik smo izpolnili obljubo, ki smo jo dali bosanskim planincem ob njihovem obisku Grintovca julija letos. Tako se nas je 17 odpeljalo v petek proti Sarajevu. Tam so nas sprejeli bosanki prijatelji iz PSD Energoinvest.
Več 
31.08.2016: Občasno smo se tudi mi malo pasli, enkrat med malinami, višje med borovnicami VO
V petek 19. avgusta se je na železniški postaji v Kamniku zbrala pestra druščina. Vendar niso prišli čakat vlaka, temveč so dočakali manjši avtobus in šli uživat v pohodniški avanturi na italijansko-avstrijski meji. Poleg organizatorja Andreja Slaka, smo za vodnika imeli še Sašo Lindič in pripravnico za planinsko vodnico, Barbaro. Od Vodic smo zavili proti severu, mimo Trbiža do doline Frohntal. Kljub zgodni uri smo bili prešerno razpoloženi.
Več 
23.07.2016: Naši vodniki nikoli ne mirujejo, saj vedno nekaj raziskujejo ... VO
Na Kepo - po SV grebenu: Ko se hribovski prjatli srečamo, nas najprej zanima: "Si bil kaj v hribih? Kako je blo? Si kaj novega odkril, ...?" In tako smo slišali Sašino in Katjino navdušeno pripoved o SV grebenu Kepe. V en glas smo rekli: «Saša, tole pa poskrbi, da bo v programu!« Dosegli smo in čakali na njo - na Kepo!
Več 
30.06.2016: Kaj skriva ta neznani skrivnosti vrh, kakšen ima obraz, nisem spraševala se samo jaz ... VO
Cuel de la Bareta - Skupina naša bila je zares velika, zato Saša imela je še pomočnika...

Začeli smo v Železni dolini in po dobrih treh urah že stali na samem vrhu. Naužili smo se pogledov na vse strani, saj Bareta na sredini sedi. Eni zleknejo se kar po mehki travi, pogledi pa so v daljavi na Karnijskih Alpah, Strmi peči, Montažu ...

Res bi kar gor ostal, gledal kako sonce zahaja in kako se jutro rodi ...

Več 
26.01.2016: Tečaj varnejše hoje v snegu v planine VO
Vodniški odsek PD Kamnik je organiziral in izvedel kratek tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu. Teoretična predavanja so bila 16. decembra 2015 v prostorih PD, praktična tura pa 9. januarja 2016. Ker se nekateri niso mogli udeležiti praktičnega dela, bo za njih to ponovljeno 8. februarja.
Več 
21.09.2015: Zrno popra pa je dodala sobotna nenačrtovana ferata VO
Tridnevno uživanje na Visoki karnijski poti (28. - 30. 08. 2015): Zadnji dopustniški teden se je iztekal, napovedovalo se je brezhibno vreme in mene je vleklo v hribe. V sredo telefoniram: »Lojze, a bi šel jutri kam?« »Jutri ne, ker grem v petek za tri dni z Andrejem v Karnijce.«

»Kakšne Karnijce, nič ne vem, sem spet kaj spregledala?« »Gremo po Visoki karnijski poti. Pokliči Andreja, če je še prosto.«

Več 
09.08.2015: Dobra skala, veliko dobrih stopov in oprimkov ... VO
Na pot smo se odpravili zelo zgodaj, uro prej, kot je bilo načrtovano, saj so vremenoslovci napovedali izjemno vroč dan, verjetno najtoplejši v tem letu. Naš cilj je bil mogočni dva tisočak Monte Sernio v Karnijskih alpah po zahtevni nezavarovani poti čez SZ greben.
Več 
20.07.2015: Sonce je že obsijalo vrhove, ko smo se zbudili ... VO
Sestinski Dolomiti (09.07 - 12. 07 2015) - Vodniški odsek PD Kamnik ima dušo, ki povezuje, združuje... Kdo pa vse gre v Dolomite, me je zanimalo? Aja, kar vsi! Brez mene pa že ne boste šli!

Tako se nas je, s pridruženimi člani - Klavdija in Sandi, Nataša, Nina, Cilka in Andrej, zbralo kar devetnajst. Na preizkusni turi, na zavarovani poti Via Italiana, smo se že začutili, da bomo sicer velika skupina, a dobro usklajena.
Več 
02.07.2015: Samo še plan naredimo ... VO
13. in 14. 6. 2015 - Ta vikend praznujemo Dan kamniških planin, prihodnji vikend se bo dogajal 1. Pohodniški festiavl v Kamniško Savinjskih Alpah, pretekli vikend pa smo imeli v Kamniških planinah v gosteh planince iz Bosne iz PSD Zlatni ljiljan.

Še pred prihodom je njihov organizacijski vodja,Husein Šabić, Šerkija prosil za pomoč pri vodenju v gorah in organizaciji njihovega izleta v Kamniških Alpah - tako je vsa stvar pristala na našem vodniškem odseku.
Več 
02.06.2015: Rokovnjaški golaž VO
25. Nočni rokovnjaški pohod: Pohoda se je navkljub predhodnemu deževju in slabi vremenski napovedi udeležilo veliko število pohodnikov, ki se redno udeležujejo naših pohodov, bilo pa je tudi dvajset takih, ki so se prvič udeležili pohoda. Nočni pohod so spremljali vodniki PZS in gorski reševalci postaje GRS Kamnik.
Več 
22.05.2015: 1, 2, 3 ... huraaa Rokovnjaški nočni pohod je tu! VO
Beseda rokovnjač etimološko ni zadovoljivo pojasnjena. Morda je izpeljana iz besede uròk v pomenu uročīti. Če je domneva pravilna, beseda odraža ljudsko prepričanje, po katerem naj bi imeli rokovnjači posebno moč, ki jih pri hudodelstvih naredi nevidne. Levstik pa izvaja besedo iz róka, ki temelji na ustnem izročilu, po katerem naj bi rokovnjači otrokom sekali roke in si z njimi v temi svetili.
Več 
12.04.2015: Kamniški vodniki Planinske zveze Slovenije VO
Bi radi naše gore spoznali pobliže in si jih ne upate obiskati sami?! V Planinskem društvu Kamnik imamo pestro druščino vodnikov Planinske zveze Slovenije, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

... in kdo so ta dekleta in fantje?!
Več 
19.12.2014: Na tečaju varnejše hoje je bilo lušt'n VO
Vodniški odsek PD Kamnik je že sedemnajsto leto zapored organiziral osnovni tečaj za varnejšo hojo v snegu v planine. Najprej so bila predavanja o nevarnostih v planinah pozimi, o tehniki gibanja, o pripravi ture in o opremi.
Več 
07.12.2014: Tih jesenski dan, čemeren in zaspan ... VO
... ali kako je bilo na izletu na Mrzlico?!

Ali pa tudi ne, če se odločimo, da si bomo naredili lep dan. Saša je razpisala in izvedla izlet v Zasavsko hribovje. Nikoli ne more biti tako slabo vreme, da se ne bi mogli med potjo obrniti nazaj. Pa se ni bilo potrebno.
Več 
06.11.2014: Zbor vodnikov PZS VO
Na podlagi 15. člena Pravilnika o organiziranosti vodnikov PZS (Obvestila PZS, številka 4, 9. april 2004) vabimo vodnike PZS na ZBOR VODNIKOV PLANINSKE ZVEZE SLOVENIJE, ki bo v soboto, 29. novembra 2014, ob 9. uri v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu (Zabrv 12, Ig).
Več 
23.10.2014: Razpis usposabljanj za vodnike PZS za leto 2015 VO
Vodniška komisija razpisuje akcije usposabljanj za leto 2015.
Več 
30.09.2014: Vabilo na planinski izlet in nogometno tekmo na Korošico VO
Vodniški odsek PD Kamnik vabi na planinski izlet na KOROŠICO (1808 m) in DESKO (1970 m) v nedeljo, 5. oktobra 2014.

Tudi letos bo tradicionalna nogometna tekma na najvišji ravni med Kranjci in Štajerci v nedeljo, 5. oktobra z začetkom točno opoldne na Korošici. Igralo se bo po tradicionalnih pravilih: auta ni, gol velja samo v primeru, če pride vanj žoga s prave strani na prav način in podobno. Kocbekov dom je še odprt. Žogo in sodniško piščalko bo preskrbel AO Kamnik. Kdo bo zastopal Kranjce in kdo Štajerce, bo pa določeno četrt ure pred začetkom tekme.

Več 
08.09.2014: Karnijska visoka pot VO


Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet

po Karnijski visoki poti

Več 
02.09.2014: Vabilo na planinsko turo na Ute in Krofičko VO

Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik
vas vabi v soboto, 6. septembra 2014, na turo
UTE–KROFIČKA (2083 m) 

»Gremo na Štajersko, gledat kaj delajo….«

Več 
24.08.2014: Planinski izlet na Kompotelo in Mokrico VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

KOMPOTELO in MOKRICO
v soboto, 30. avgusta 2014

Več 
29.07.2014: Planinska tura na Lopo VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na

planinski izlet na LOPO (2406 m)
v soboto, 23. avgusta 2014

Več 
29.07.2014: Izlet na Vrtačo VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

VRTAČO  (2181m)

v soboto, 16. avgusta 2014

Več 
29.07.2014: Planinski izlet na Vrbanove špice VO

Vodniški odsek PD Kamnik

vabi na 

planinski izlet na

VRBANOVE ŠPICE  (2408 m)

v nedeljo, 3. avgusta 2014

Informacije in prijave: 040 747 848 (Frane)  

Več 
29.07.2014: Planinski izlet na Stenar VO

Vodniški odsek PD Kamnik

vabi
na planinski izlet na

STENAR  (2501 m)

v soboto, 2. avgusta 2014

Informacije in prijave: 040 747 848 (Frane)  

Več 
23.06.2014: Belščica – Skalaška pot VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet po

grebenu Belščice – Skalaška pot

v soboto, 5. julija 2014

Več 
18.06.2014: Izlet na Polinik (2331 m) VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

POLINIK (2331 m)

v soboto, 21. junija 2014

 

Več 
02.06.2014: Vabilo na TRIM pohod na Veliko planino VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
TRIM POHOD na Veliko planino
z Bojanom in Mimi Pollak ter Andrejem Slakom,
in se jim lahko pridružiš,
v soboto, 7. junija 2014.

Več 
26.05.2014: AMARIANO (1905 m) VO


Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

AMARIANO (1905 m)

v soboto, 31. maja 2014

Več 
19.05.2014: Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine VO

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK
PRIREJA

OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V KOPNE PLANINE,

ki se bo začel v sredo, 28. maja 2014.

Več 
08.05.2014: Vabilo na 24. Nočni rokovnjaški pohod VO


Ljubitelje pohodništva in druženja v naravi
vabimo, da se nam pridružite na letošnjem

24. NOČNEM ROKOVNJAŠKEM POHODU,

ki bo v soboto, 24. maja 2014.
 

 

  Vabilo

Več 
05.05.2014: Vabilo na planinski izlet na Blegoš VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na
B L E G O Š, 1562 m
(38. spominsko-rekreativni pohod)
v nedeljo, 11. maja 2014 

Več 
25.04.2014: Vabilo na planinski izlet na Mali Grintovec in Zaplato VO

Vodniški odsek vabi
na planinski izlet na

Mali Grintovec, 1813 m, in Zaplato, 1820 m
(zahodni rep Kamniško-Savinjskih Alp)

v soboto, 3. maja 2014 

Več 
24.04.2014: Planinski izlet na Cres - Tramuntana - Pot orhidej VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet - 

pravzaprav gresta na izlet Mimi in Bojan Pollak in se jima lahko pridružite

TRAMUNTANA - POT ORHIDEJ NA OTOKU CRESU
v soboto, 26. aprila 2014 

Več 
31.03.2014: Obvestilo - odpoved planinskega izleta VO

Obveščamo vas, da planinski izlet na Kojco, ki je predviden v soboto, 5. aprila 2014, zaradi odsotnosti vodnice ODPADE.

Hvala za razumevanje!

Več 
02.03.2014: Planinski izlet v dolino Glinščice VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet v
dolino GLINŠČICE
JEZERO-VELIKA STENA-MARIJA NA PEČAH ali ferate: BIONDI, NOS, ZIMSKE VRTNICE,
v soboto, 8. marca 2014 

Več 
29.01.2014: Izlet na Mrežce VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na turnosmučarsko turo na

Mrežce, 1965m

v soboto, 22.02.2014

Več 
27.01.2014: 2 OSOJNICI in OJSTRICA - 786 mnm VO

Vabimo vas na planinski izlet

2 OSOJNICI in OJSTRICA - 786 mnm
Greben nad Blejskim jezerom
 
Vonj po pomladi v februarju

Sobota 15. Februar 2014

Več 
06.01.2014: Vabilo na planinski izlet na Dom na Kališču VO

Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik
vabi
na planinski izlet na
Kališče, 1534 m,
v soboto, 11. januarja 2014

Več 
10.12.2013: Vabilo na planinski izlet na Sv. Trojico VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
planinski izlet na
Sv. Trojico (1106m)
v soboto, 14. decembra 2013

Več 
08.12.2013: Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu VO

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK
PRIREJA OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V PLANINE V SNEGU

Tečaj se bo začel v sredo, 18. decembra 2013 v prostorih PD Kamnik, Šutna 42.

Več 
12.11.2013: Galetovec – 1259m VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

Galetovec – 1259m

v nedeljo, 17.11.2013

Več 
07.10.2013: Južni Kras Slovenske Istre VO

Južni Kras Slovenske Istre

ZAZID - Lipnik - Golič - Majbrma - Kojnik Zazid

Nedelja, 13. oktober 2013

Več 
01.10.2013: Planinski izlet na Korošico z nogometno tekmo VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
planinski izlet na
KOROŠICO (1808 m) in DESKO (1970 m)
(TRADICIONALNA NOGOMETNA TEKMA)
 v nedeljo, 6. oktobra 2013

Več 
29.09.2013: Planinski izlet na Veliko Tičarico in Čisti vrh VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na planinski izlet na
Veliko Tičarico in Čisti vrh
v soboto, 5. oktobra 2013

Več 
26.08.2013: Vabilo na planinski izlet na Kobiljo glavo VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
planinski izlet na
Kobiljo glavo (1475 m) in Tolminski Triglav (1141 m),
v soboto, 31. avgusta 2013

Več 
15.08.2013: Južni Velebit – Paklenica VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

Južni Velebit – Paklenica

22. – 25.08.2013

Več 
14.08.2013: Vrtača (2181 m) VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet

 na Vrtačo (2181 m)

v nedeljo, 18.avgusta 2013

Prijave pri vodniku  (040 747 848)

Več 
31.07.2013: Robovi Vežice VO

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK
VODNIŠKI ODSEK

Vas vabi na planinski izlet

NA ROBOVE VEŽICE
(preko Devetega stojišča)

v soboto, 3. avgusta 2013

Več 
03.07.2013: Krnička gora (2061 m) VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

Krničko goro (2061 m)

v soboto, 6. julija 2013

Več 
03.06.2013: Vabilo na planinski izlet - Arheološki park Divje babe VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet
v Arheološki park Divje babe,
v soboto, 8. junija 2013

Več 
28.05.2013: Vabilo na trim pohod na Veliko planino VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
»trim pohod« na
VELIKO PLANINO

ŽAGA-STRMINA-KRVAVA PEČ-KISOVEC-VRH POLJANSKEGA ROBA-PLANJAVA-GRADIŠČE-VELIKI STAN-MALI STAN-KISOVEC-PODKRAJNIK-KRIVČEVO

v soboto, 1. junija 2013

Več 
09.05.2013: Vabilo na 23. Rokovnjaški pohod VO

Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik
vabi, da se udeležite 2
23. NOČNEGA ROKOVNJAŠKEGA POHODA

Pričetek pohoda bo v soboto, 25. maja 2013 ob 20.30 uri
izpred Gostinskega podjetja Trojane na Trojanah.

Več 
06.05.2013: Vabilo na spominski in rekreativni pohod na Blegoš VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
planinski izlet na
Spominski in rekreativni pohod na B L E G O Š
v nedeljo, 12. maja 2013

Več 
28.04.2013: Osnovni tečaj za varnejšo hojo v kopne planine VO

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK
prireja
OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V KOPNE PLANINE

Tečaj se bo začel v sredo 15. maja 2013 v prostorih PD KAMNIK na Šutni 42.

Opozarjamo, da je tečaj organiziran teden prej, kot je zapisano v tiskanem programu. Hvala za razumevanje.

Več 
24.04.2013: Prečenje s Komne na Vogel VO


Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na turno smuko

Prečenje s Komne na Vogel

Več 
15.04.2013: Odpoved izleta paleontološkega najdišča Divje babe VO

Obisk paleontološkega najdišča Divje babe, ki je bil v organizaciji PD Kamnik predviden za soboto, 20. aprila 2013, je odpovedan zaradi trenutnih vzdrževalnih del v jami. Izlet je preložen na kasnejši datum, ki bo objavljen na oglasni deski in spletni strani PD Kamnik.

Več 
29.03.2013: ODPOVED Kamniškega memoriala za smučko in cepin VO

PD Kamnik in DGRS Kamnik zaradi neugodnih snežnih in vremenskih razmer
ODPOVEDUJETA
prireditev Kamniški memorial za smučko in cepin, ki naj bi bila 1. aprila 2013. 

Kamniški memorial za smučko in cepin bo organizirana čez 14 dni v nedeljo, 14. aprila 2013.

Več 
24.03.2013: Vabilo na izlet v dolino Glinščice VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet v soboto, 30. marca, 2013,
v dolino Glinščice: JEZERO-MALI KRAS-VELIKA STENA ali
ferate: BIONDI, NOS, ZIMSKE VRTNICE

Več 
23.03.2013: Vabilo na Kamniški memorial za smučko in cepin VO

Planinsko društvo Kamnik in Društvo Gorska reševalna služba Kamnik
vabita na
Kamniški memorial za smučko in cepin,
ki bo v ponedeljek, 1. aprila 2013, na Kamniškem sedlu.

Prireditev je posvečena spominu na vse člane PD Kamnik, ki so svojo življenjsko pot končali v gorah.

Start Na sedlu – Pri Pastirjih med 8. in 10. uro.
Skupinski start bo ob 9. uri.

Na predvečer in na dan prireditve bo koča na Kamniškem sedlu odprta.

Več 
12.03.2013: Vabilo na turnosmučarsko turo VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na turnosmučarsko turo
S Komne na Vogel,
16. in 17. marca 2013

Več 
19.02.2013: Planinski izlet na Žbevnico (Hrvaška) VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet
v
soboto, 23. februarja 2013
na
ŽBEVNICO (1014 m), Hrvaška

Več 
20.01.2013: Planinski izlet na Boč VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na
BOČ, 979 m, oz. na 22. tradicionalni zimski pohod,
v soboto, 26. januarja 2013

Več 
04.12.2012: Tečaj varne hoje v snegu VO

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK  -  VODNIŠKI ODSEK

PRIREJA OSNOVNI TEČAJ ZA

VARNEJŠO HOJO
V PLANINE V SNEGU

Več 
20.11.2012: Planinski izlet na sv. Primož VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na izlet na
SV. PRIMOŽ
Črna-Slap pod sv. Primožem-Potok v Črni-Črna,
v nedeljo, 25. novembra 2012

Več 
14.11.2012: Planinski izlet na Japetić VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
planinski izlet na
Japetić (Hrvaška), 879 m,
v soboto, 17. novembra 2012

Več 
15.10.2012: Izlet na Hrvaško - Ivanščica VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na planinski izlet na
IVANŠČICO (Hrvaška) – 1060 m
v nedeljo, 21. oktobra 2012

Več 
02.10.2012: GOLIČICA (2101m) VO

Planinsko društvo Kamnik vabi na planinski izlet

G O L I Č I C A  - 2101 m

Zaobljen stolp s strmimi pobočji med Razorjem in Trento

Sobota 6. oktober 2012

Več 
01.10.2012: Izlet na Korošico na nogometno tekmo na najvišjem nivoju VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet
na
KOROŠICO (1808 m) in DESKO (1970 m)
(TRADICIONALNA NOGOMETNA TEKMA)

Več 
24.09.2012: RAVNA GORA - Zadnji greben Gorjancev VO

PD Kamnik vabi na planinski izlet

RAVNA GORA - Zadnji greben Gorjancev

Vonj po jeseni na Dolenjskem

Sobota 29. september 2012

Več 
04.09.2012: Izlet na Monte Coglians/Hohe Warte VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na planinski izlet na
Monte Coglians (Hohe Warte), 2780 m
v soboto, 8. septembra 2012

Več 
20.08.2012: Izlet na Strmo peč VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na planinski izlet na
Strmo peč po poti Norina
v soboto, 25. avgusta 2012

Več 
27.06.2012: DOLOMITI 2012 VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

DOLOMITI 2012

7. – 12. JULIJ 2012

Več 
15.06.2012: Vabilo na turo na Veliki Muzec, 1866 m VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na planinski izlet na

Veliki Muzec, 1866 m, v soboto, 23. junija 2012

Več 
29.05.2012: Kompotela, 1989 m VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

Kompotelo, 1989 m

v nedeljo, 17. 6. 2012

Več 
29.05.2012: Trim pohod na Veliko planino VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi v soboto, 2. junija 2012,
na TRIM POHOD na
Veliko planino

STAHOVICA-PASJE PEČI-VELIKA PLANINA-VELIKI VRŠIČ-KISOVEC-SV. PRIMOŽ-STAHOVICA

Več 
15.05.2012: Osnovni tečaj za varnejšo hojo v kopne planine VO

Vodniški odsek pri Planinskem društvu KAMNIK
prireja
OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V KOPNE PLANINE

Tečaj se bo začel v sredo, 23. maja 2012, v prostorih PD KAMNIK na Šutni 42.

Več 
15.05.2012: Alpski botanični vrt Julijana in Soška pot od Soče do Lepene VO

Odsek za varstvo narave PD Kamnik
vas vabi na ogled

ALPSKEGA BOTANIČNEGA VRTA JULIJANA
in 
sprehod po Soški poti od Soče do Lepene
v soboto, 19. maja 2012

Več 
10.05.2012: 22. Rokovnjaški pohod VO

Vse, ki želite uživati v prijetni družbi in v nočni hoji
vabimo, da se nam
v soboto, 26. maja 2012, ob 20.30 uri na Trojanah
pridružite na tradicionalnem
22. NOČNEM ROKOVNJAŠKEM POHODU.

Več 
18.04.2012: Kobilja glava 1475m VO

Vabimo na planinski izlet
 
KOBILJA GLAVA 1475 m
Tolminski Triglav  1141 m    
Tolminske gore / Bohinjskih gore/

v nedeljo, 22.april 2012

Več 
09.03.2012: Vabilo na turni smuk na Savinjsko sedlo, 2001 m VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na turni smuk na

Savinjsko sedlo, 2001 m
(Kamniško-Savinjske Alpe)
v soboto, 17. 3. 2012

Več 
24.02.2012: Grintovec po JV grebenu VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na turo z gorskim vodnikom

GRINTOVEC PO JV GREBENU

soboto, 25. februarja 2012.

Več 
14.02.2012: Planinska tura na Kojco odpade VO

Vodniški odsek pri PD Kamnik obvešča, 
da načrtovana planinska tura
na Kojco, 18. februarja 2012,
ODPADE.
Hvala za razumevanje.

Več 
06.01.2012: Vabilo na turo z gorskim vodnikom VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
turo z gorskim vodnikom
v nedeljo, 12. februarja 2012, na
TURNI SMUK iz Podna na STOL, 2236 m

Več 
01.01.2012: Vabilo na turo z gorskim vodnikom VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na
turo z gorskim vodnikom
v soboto, 21. januarja 2012,
PLEZANJE ZALEDENELIH SLAPOV

Več 
03.12.2011: Tečaj varne hoje pozimi VO

Planinsko društvo Kamnik  -  Vodniški odsek
prireja v sredo, 14. decembra 2011,
osnovni tečaj za
VARNEJŠO HOJO V PLANINE V SNEGU

Več 
17.11.2011: Planinski izlet na Visoki vrh VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi v soboto, 19. novembra,
na planinski izlet na
Visoki (Kurji) vrh, 1828 m

Več 
02.11.2011: Planinski izlet na tri gore VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi v
soboto, 5. novembra 2011,
na planinski izlet na
tri gore:
PODHRUŠKOVSKO, TOLSTO in BERGANTOVO

Več 
29.09.2011: Izlet na Korošico VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi v nedeljo 2. oktobra 2011
na planinski izlet
na
Korošico (1808 m) in Desko (1970 m)
(TRADICIONALNA NOGOMETNA TEKMA)

Več 
20.09.2011: Izlet na Ojstrc VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi
na planinski izlet na

OJSTRC (2142 m)
v
 nedeljo, 25. septembra 2011

Foto: Zimski pogled z Ojstrca na Kravji vrh in Košuto

Več 
06.09.2011: Izlet na Visoko polico VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet
na
Visoko polico (2002 m), v soboto 10. 9. 2011

Več 
24.07.2011: Izlet na Lipnik VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vas vabi
na planinski izlet na
LIPNIK nad Lepeno,
v soboto, 30. julija 2011.

Več 
14.06.2011: Izlet na Celovško špico VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na planinski izlet na

Celovško špico – 2103m

v soboto, 18.06.2011

Več 
02.06.2011: Izlet na Okrešelj VO

Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik
vabi na planinski izlet na Okrešelj
v PETEK, 10. 6. 2011

Več 
02.06.2011: Izlet na Veliko planino VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vabi na »trim pohod« na
VELIKO PLANINO:
HUDO POLJE-RAVNI HRIB-VELIKA PLANINA
KONJSKA-HUDO POLJE

v soboto, 4. junija 2011

Več 
21.04.2011: Rokovnjaški pohod VO

Vse, ki želite preživeti noč v prijetni družbi in uživati v hoji vabimo, da se udeležite
21. NOČNEGA ROKOVNJAŠKEGA POHODA,
21. maja 2011.
Pričetek pohoda bo ob 20.30 uri pri Gostišču na Trojanah.

Več 
21.04.2011: Krpanova pot VO

Vodniški odsek PD Kamnik
vas vabi na planinski izlet
po Krpanovi poti
v sredo, 27. aprila 2011.

Več 
20.04.2011: Planinski izlet na Lisino, 1185 m, in Šijo, 1234 m VO

Vodniški odsek PD Kamnik vas vabi
na planinski izlet na
Lisino, 1185 m, in Šijo, 1234 m,
14. maja 2011.

Obvestilo: Napovedani izlet na Velebit odpade zaradi drugih obveznosti vodnice. Hvala za razumevanje.

Več 
19.04.2011: Tečaj za varnejšo hojo v kopne planine VO

Vodniški odsek PD Kamnik
prireja osnovni tečaj za
varnejšo hojo v kopne planine
s pričetkom v
sredo, 18. maja 2011, v prostorih PD Kamnik.

 

Več 
12.04.2011: Obvestilo vodniškega odseka VO

11. pohod po Krpanovi poti, ki je v programu tur za letošnje leto predviden za 17. aprila, so organizatorji prestavili na sredo, 27. aprila 2011.

Razpis bo objavljen naslednji teden! Vabljeni!

Več 
04.02.2011: Vabilo na izlet - Sv. Ana pri Ribnici VO

Vodniški odsek PD Kamnik vabi na planinski izlet na

Sv. Ano (920 m)

v soboto, 19. februarja 2011

Več 
10.01.2011: Vabimo na planinski izlet VO

Rudnica 946 mRazgledni vrh na zgornje Bohinjske gore

Kdaj: 22. januar 2011 

Več 
03.12.2010: Osnovni tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu VO

Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeniški, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja.

Več 
28.11.2010: Pohod po Poti po angelski gori VO

Sprememba datuma!

Kdaj: 04. december 2010, ob 7.00 h

Zborno mesto: Trg Prijateljstva- Kamnik

Vodnik, vodnica: Katja Tabernik

Težavnost: Lahka tematska pot

Dodatne informacije

Več 
16.11.2010: Pohod po Vertovčevih poteh VO

Kdaj: Nedelja, 21. 11. 2010 

Zborno mesto: Ob 7. uri na Trgu prijateljstva (Malograjski dvor)

Vodnik: Andrej Slak

Težavnost: Nezahtevna, 5 ur zložne hoje

 

Več 
18.09.2010: Izlet na Gradiško turo VO

Vabljeni v nedeljo, 26. septembra 2010, ob 6.30 uri.

Več 
17.09.2010: Vabilo po sledeh Rupnikove linije VO

Vabilo na tematsko pot po sledeh Rupnikove linije ob dnevu turizma na Loškem. Zaradi slabega vremena je izlet prestavljen na soboto, 9. oktobra 2010.

Sledi iz obdobja gradnje Rupnikove linije v letih okoli 1937 so še vedno dobro vidne v pokrajini. Naš planinski izlet bo tokrat obarvan malo zgodovinsko, malo turistično, saj si bomo med hojo po škofjeloškem gričevju...

Več 
24.08.2010: Vabilo na izlet na Veliki Muzec (1866 m) VO

Vodniški odsek PD Kamnik vabi v soboto, 28. avgusta 2010, na planinski izlet na Veliki Muzec (1866 m).

Več 
05.08.2010: Vabilo na planinski izlet - Planina Razor (1315 m) in Vogel (1922 m) VO

Vogel je bolj poznan iz Bohinjske strani, predvsem po smučariji  mi pa ga bomo spoznali še z južne strani, ob smaragdni reki Soči, Idrici in Tolminki.

Kdaj: Sobota, 14. 08. 2010, ob 6.00 uri

Več 
04.08.2010: Vabilo na planinski izlet - Grosser Hafner (3076 m) VO

Grosser Hafner je delno zahteven tritisočak nad dolino Malta v  območju nacionalnega parka v Visokih Turah. S parkirišča ob jezu  Kolbrein se bomo počasi vzpenjali proti Kattowitzer Hütte 2321 m.

Kdaj: 7.in 8. avgust 2010, ob 6. uri

Več 
28.07.2010: Izlet na Šplevto, 2272 m VO

Vodniški odsek PD Kamnik vabi na planinski izlet na Šplevto, 2272 m, v soboto. 31. julija 2010.

Več 
29.06.2010: Vabilo na planinski izlet VO

Tolminski kuk (2065 m) - najvišji vrh Bohinjskih gora (3. julija 2010 ob 6.00 uri - Trg prijateljstva Kamnik).


Tolminski Kuk je najvišji vrh Spodnjih Bohinjskih gora (Peči). Z vrha z vpisno skrinjico je zelo lep razgled. Vidimo morje in Primorsko s svojimi hribi. V bližini je lep razgled na Batognico in Krn, pod njima pa na Javorco s cerkvijo Svetega Duha. Proti severu vidimo večino najvišjih gora Julijskih Alp s Triglavom na sredini, proti vzhodu verigo Bohinjskih gora in na jugovzhod Cerkljansko hribovje.

Več 
31.05.2010: Vabilo na turo VO

Planinsko društvo Kamnik vabi v soboto, 5. junija 2010, na "Trimski pohod" na Veliko Planino.

Več 
01.07.2009: GRAN SASSO D’ITALIA - CORNO GRANDE (2912 m) VO

GRAN SASSO D’ITALIA - CORNO GRANDE (2912 m)
Najvišji vrh Apeninskega polotoka

od četrtka  23. 7. do nedelje 26. 7.2009
Več 
29.06.2009: Stadorski Orliči (1782m) in Rigeljc (1768m) VO

Vabimo na planinski izlet
 
Stadorski Orliči (1782m) in Rigeljc (1768m)

v soboto 4. Julij 2009

Več 
24.06.2009: TRAVNIK (2265 m) VO

Planinsko društvo Kamnik
vabi v soboto, 27. junija 2009, na enodnevno turo na


TRAVNIK
( 2265 m )
Več 
15.05.2009: Tečaj za varnejšo hojo v kopne planine VO

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK

ORGANIZIRA

OSNOVNI TEČAJ ZA

VARNEJŠO HOJO V KOPNE PLANINE


Tečaj je namenjen predvsem ljudem, ki že hodijo v planine, pa bi radi razširili oziroma poglobili svoje znanje. Na tečaju bo povedano osnovno znanje o potrebni osnovni opremi in njeni uporabi, nevarnostih, ki pretijo v planinah in o osnovah pravilnega gibanja tudi z uporabo samovarovalnega sestava.

Tečaj se bo začel v
SREDO, 20. maja 2009 V PROSTORIH PD KAMNIK NA ŠUTNI 42

Več 
07.05.2009: 19. nočni Rokovnjaški pohod VO
VODNIŠKI ODSEK
PLANINSKEGA DRUŠTVA KAMNIK

vabi na

19. NOČNI ROKOVNJAŠKI POHOD

    23.—24. maja 2009

     TROJANE - ČRNIVEC


Več 
27.04.2009: Planina Osredek in Kamniški vrh VO
Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik
vabi na planinski izlet na


Planino Osredek in Kamniški vrh
Spominski pohod  -  Po poteh Milana Šinkovca

v soboto, 2. maja 2009

Več 
26.04.2009: Ortler VO
 
Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik vabi na

Ortler


11. do 13. julija 2009

Več 
20.04.2009: Planinski izlet na Rogatec, 1557 m VO


Vodniški odsek Planinskega društva Kamnik vabi na

planinski izlet na Rogatec (1557 m)

v soboto, 25. 4. 2009

Več 
16.04.2009: Izlet po Brežiški poti VO

Planinsko društvo Kamnik vabi na

planinski izlet po Brežiški poti

v soboto, 18. 4. 2009

Več 
27.03.2009: Galetovec (1265 m) VO

Vabimo na planinski izlet na

GALETOVEC (1265 m)

v soboto, 4. aprila 2009
Več 
18.03.2009: Porezen (1630 m) VO

Vabimo na planinski izlet

Porezen (1630 m)
Zimski pohod

v nedeljo, 22. marca 2009
Več 
07.03.2009: Planinski izlet na Škabrijel in Sveto goro VO

Planinsko društvo Kamnik vabi

na planinski izlet na

Škabrijel in Sveto goro

v soboto, 14. marec 2009

Več 
24.02.2009: Vrh Strmali ali Forca dei Disteis - 2241m VO

 Turno smučarski izlet na

Vrh Strmali ali Forca dei Disteis - 2241 m
pod Montažem


v soboto, 28. 2. 2009

Več 
17.02.2009: VIA ALPINA – 3. ETAPA VO

Vabimo na planinski izlet

VIA ALPINA – 3. ETAPA

Od Matavuna do Razdrtega

v soboto, 21. februarja  2oo9

Več 
15.01.2009: Izlet za Zelenico in v Suho ruševje VO

Planinski izlet na

Zelenico in v Suho ruševje

sobota, 17.01.2009

Več 
01.12.2008: Tečaj za varnejšo hojo pozimi VO
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK

PRIREJA
           
OSNOVNI TEČAJ ZA

VARNEJŠO HOJO
V PLANINE V SNEGU
Več 
19.11.2008: Peči nad Žirovnico VO
 
Vabilo na planinski izlet

Peči nad Žirovnico

sobota 22.11.2008
Več 
26.09.2008: Korošica (tradicionalna nogometna tekma) VO
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK
PRIREJA IZLET NA

KOROŠICO
(TRADICIONALNA NOGOMETNA TEKMA)

V NEDELJO, 05. OKTOBRA 2008
z osebnimi avtomobili.
Več 
25.08.2008: VRH ŠKRLI 1926 m VO
Planinsko društvo Kamnik

Vabi na planinski izlet

VRH ŠKRLI 1926 m
Več 
21.08.2008: Izlet Tolsta Košuta (2057m) VO

Planinsko društvo Kamnik vas v soboto, 30.8.2008,

vabi na izlet na vrh


TOLSTA KOŠUTA (2057 m)

Več 
30.07.2008: Izlet na Žrd (2324m) VO

Planinsko društvo Kamnik

bo v soboto, 2.avgusta 2008, organiziralo izlet na


ŽRD (Monte Sart)
( 2324 m )


Več 
06.07.2008: Izlet v Karnijske Alpe VO

Planinsko društvo Kamnik
vabi na izlet na 

Creta di Collinetta (2238m) in/ali Pal Piccolo (1866m)
(Karnijske Alpe - Italija)


v soboto, 12. 7. 2008

Več 
30.06.2008: Izlet na Travnik (2256m) VO

V soboto,5. julija 2008,

organizira Planinsko društvo Kamnik izlet na


TRAVNIK
( 2256 m )
Več 
18.06.2008: Velika Baba (2016m) VO
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK
PRIREJA IZLET NA


VELIKO BABO
(2016 m)

V SOBOTO, 21. JUNIJA 2008
Več 
26.05.2008: Golica VO
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK

PRIREJA IZLET NA


GOLICO
(1834 m)

V SOBOTO, 31. MAJA 2008
Več 
27.04.2008: 18. nočni rokovnjaški pohod VO

MEDDRUŠTVENI ODBOR KAMNIŠKO-BISTRIŠKEGA OBMOČJA
in
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK
vabita na


18. NOČNI ROKOVNJAŠKI POHOD

17. in 18. maja 2008

Več 
26.03.2008: Izlet na Komno in Bogatinjsko sedlo VO

Pohodni in turnosmučarski izlet na

Komno (1527m) in Bogatinjsko sedlo (1803m)

Več 
19.02.2008: Srednji vrh ( 1796 m ) VO
V soboto,23. februarja 2008,
bomo v organizaciji PD Kamnik obiskali


Srednji vrh

( 1796 m )

Več 
16.01.2008: Poročilo o aktivnostih vodnika PZS VO

Vodniki PZS in pripravniki morajo, kot vsako leto, za registracijo oddati poročilo o aktivnostih v preteklem letu. Potrjeno poročilo s strani PD je potrebno oddati na PZS do 28.02.2008.

Poročilo


Več 
03.12.2007: VARNEJE POZIMI V PLANINE VO

Tudi letos vodniški odsek PD Kamnik prireja kratek tečaj za varnejšo hojo v planine v zimskem času v dveh delih. Na teoretičnem delu, ki bo v sredo, 12. decembra, bosta obravnavani temi iz opreme in nevarnosti, poleg tega pa še priprava na turo. Na praktičnem delu med turo, ki bo predvidoma v nedeljo, 16. decembra, bo ugotavljanje neposrednih nevarnosti in pa učenje uporabe cepina in derez. Vse, ki jih ta tečaj zanima, lahko do vključno 10. decembra pokličejo št. 041 826-375, kjer bodo dobili podrobnejše podatke.

Vabilo

Več 
05.10.2007: Košutnikov turn (2133m) VO

Planinsko društvo Kamnik prireja izlet na

KOŠUTNIKOV TURN (2133 m)

v nedeljo, 14. oktobra 2007.


Več 
22.08.2007: Mišelj vrh – 2350 m VO

Vabilo na izlet

Mišelj vrh – 2350 m

1. 9. 2007

Več 
19.08.2007: Creta Grauzaria (2065 m) VO


V soboto, 25. avgusta 2007, bomo v organizaciji PD Kamnik obiskali 2065 m visoko

Creto Grauzario
v Karnijskih Alpah

Več 
17.07.2007: PETZECK (3283 m) VO

Vabilo na izlet

PETZECK (3283 m)

28.- 29. 7. 2007

Več 
11.06.2007: Izlet na Rodico VO

Vabilo na

izlet na Rodico - 1966m


V soboto 16.06.2007 se ob 7 uri dobimo na Trgu prijateljstva (pri kamniški tržnici) in se
odpravimo Julijskim Alpam naproti, na srednje zahteven planinski izlet.


Več 
22.05.2007: 17. nočni rokovnjaški pohod VO

MEDDRUŠTVENI ODBOR KAMNIŠKO-BISTRIŠKEGA OBMOČJA
in
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK
vabita na

17. NOČNI ROKOVNJAŠKI POHOD

26. In 27. maja 2007

Več 
08.05.2007: Osnovni tečaj za varno hojo v kopne planine VO
PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK
PRIREJA

OSNOVNI TEČAJ ZA
VARNEJŠO HOJO
V KOPNE PLANINE
Več 
12.03.2007: Obiskali bomo Poti miru na Krasu VO

V soboto, 17. marca 2007, bomo v organizaciji PD Kamnik obiskali Poti miru na Krasu.


Več 
03.03.2007: Izlet na Ajdno - 1046m VO


V soboto 10.03.2007 se ob 8 uri dobimo na Trgu prijateljstva in
vas povabimo z nami na nezahteven planinski izlet na Ajdno:

Več 
07.12.2006: Tečaj za varnejšo hojo v planine v snegu VO

Planinsko društvo Kamnik  -  vodniški odsek prireja

Osnovni tečaj za
varnejšo hojo 
v planine v snegu

Več 
02.11.2006: Iz Ukanca na Komno VO

V soboto, 4. novembra 2006, bomo v organizaciji PD Kamnik šli
iz Ukanca na Komno
po starih lovskih in pastirskih poteh

Več 
21.10.2006: Po grebenu z Ljubelja na Zelenico VO

Planinski izlet
Po grebenu z Ljubelja na Zelenico
(Stari ljubeljski prelaz – Na možeh)

Sobota 28. oktober 2006

Več 
22.09.2006: Podvežak - Korošica - Prag VO

Planinski izlet
Ravno polje-Podvežak-Inkret-Sedelce-Korošica-Prag-(Stare stale) ali (Vodotočnik)-Ravno polje

Nedelja, 1.oktober 2006

Več 
19.09.2006: Velika zelenica (2114m) - Veliki vrh (2110m) - Dleskovec (1965m) VO

Planinski izlet
Planina Ravne-Velika zelenica-Veliki vrh-Sedelce-Dleskovec-Dolga Trata-Planina Ravne

Sobota, 23.september 2006

Več 
19.09.2006: Velika Baba VO

Planinski izlet
Velika Baba in Skutnik - Italija
(2148 m in 1721 m )

Sobota 30. september 2006

Več 
16.09.2006: Planinski izlet Velika Bauha - Italija VO

 Planinski izlet
Velika Bauha - Italija
( 1869 m )

16. september 2006

Več 
© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta