|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 28. oktober 2018, ogledov: 1520

... da si napolnim baterije za naprej.

Zahodno od Lepega Špičja in Plaskega Vogla leži samoten, prvinski svet, brez markacij in koč. Tu ni množic, ki bi motile mir. Tu se lahko naužijemo lepot, se razgledamo po okoliških vrhovih ali opazujemo  oddaljeno čredo gamsov.

Ta svet v tišini in lepoti smo kamniški planinci  obiskali preteklo nedeljo. Enajst se nas je zbralo za ta pohod, kljub ne ravno obetavni vremenski napovedi. Po vrhovih je bril mrzel veter, zato smo si tu in tam nadeli tudi rokavice. Veter nam je odstiral meglene zavese, za katerimi so se nam prikazovali bližnji skalni vršaci.

20181028_pdkamnik_vo_lindic_sasa_019

Jesen je tu še posebno lepa, saj je ogromno macesnov, ki prav v tem času spreminjajo svojo barvo. Naredili smo krožno turo. Po dolini Pod Plazmi in Ravni dol smo se povzpeli na Plaski Vršac. Zaradi mraza se nismo prav dolgo zadrževali, ampak smo prečili greben in se pod stenami predvrha povzpeli še na Čisti vrh.

20181028_pdkamnik_vo_lindic_sasa_023

Ob sestopu smo dočakali še babje pšeno, ki je za kratek čas pobelilo našo prijetno stezo. Ustavili smo se na planini V Plazeh, od tu pa nadaljevali pohod v sončnem in toplem vremenu. Glede na nasmejane in zadovoljne obraze predvidevam, da je bila tura pohodnikom všeč. Meni pa še bolj, saj se rada vračam v ta del Julijskih Alp, da si napolnim "baterije" za naprej.

Besedilo in fotografije: Saša Lindič


Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta