|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 29. oktober 2018, ogledov: 1533

Z aplavzom pa nismo nagradili samo Pie in Andreja, temveč tudi Otisa

Planinsko društvo Kamnik je v sredo, 24. 10. 2018, v sodelovanju z Grajsko teraso organiziralo predavanje Pie Peršič in Andreja Martinčiča »Via adriatica trail«.
V dveh urah prijetnega druženja smo obiskovalci izvedeli marsikaj o tej psihično in fizično nadvse zahtevni poti, ki se vije 1100 km po hribovitem svetu vzdolž hrvaške jadranske obale. 

Dobrih 600 km je Pio in Andreja spremljal kuža Otis, ki smo ga na naše veliko veselje na koncu predavanja tudi spoznali.
Pot ju je vodila od rta Kamenjak v Istri preko Učke, Grobniških Alp, Gorskega Kotarja, Velebita, Dinare, Biokova, Pelješca, Srđa nad Dubrovnikom vse do rta Prevlake, najjužnejše točke Hrvaške, kjer se trasa konča.

Ob mnogih fotografijah sta nam podrobno predstavila vse etape in neverjetno raznolikost hrvaškega gorskega, za večino od nas malo poznanega, sveta. Kdo ve, mogoče pa se je komu utrnila kakšna ideja za naslednji dopust ob jadranski obali, saj so marsikje čisto spodobni vrhovi od morja oddaljeni le streljaj.

Zanimivo predavanje se je končalo v sproščenem klepetu, z aplavzom pa nismo nagradili samo Pie in Andreja, temveč tudi Otisa, ki je pogumno premagal več kot polovico poti.

Hvala in srečno ob vseh prihodnjih podvigih!

Besedilo in fotografije: Vladka Vremšak

Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta