|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 11. december 2018, ogledov: 1459

Bogdan Biščak: Igra in biseri: kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje.

V torek, 11. 12. 2018, vas ob 19. uri vabimo v dvorano Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik na predstavitev knjige Bogdana Biščaka z naslovom "Igra in biseri: kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje."

Bogdan Biščak (1958) je plezalec z bogato alpinistično kariero. Preplezal je celo vrsto zahtevnih smeri, stal na dveh osemtisočakih, preplezal južno steno Aconcague, se vzpel na Cerro Torre in Fitz Roy. V obdobju aktivnega plezanja je bil alpinizem njegovo edino obzorje. Leta 1987 je z vrhunskim alpinizmom končal, a se je po petnajstih letih vrnil v gore. Po poklicu je pravnik. Konec osemdesetih je bil aktivno vključen v slovensko politiko, v zadnjem obdobju pa svoja razmišljanja občasno objavlja v dnevnem časopisju. 

Knjiga skozi dialoge s hčerko opisuje in odkriva generacijo alpinistov, ki dojemajo alpinizem kot kulturo in umetnost bivanja. 

»Kako lahko človek opredeli prijateljstvo? V pogovorih s hčerko prideva do tega, da je vezivno tkivo prijateljstva ljubezen. In ljubezen je neujemljiva, obstaja tudi zato, ker ne vemo, zakaj nas je zvezala s prav to osebo.« (B. Biščak)

Pogovor bo vodil Vladimir Habjan.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta