|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 28. maj 2019, ogledov: 1056

STKP v enem dnevu – Od Menine do Čemšeniške planine

Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik in Gorsko kolesarski odsek PD Blagovica vas vabita na kolesarsko turo, Iz Menine planine do Čemšeniške planine, ki bo v soboto 1. junija 2019 in bo potekala v okviru projekta komisije za turno kolesarstvo pri PZS vožnje Slovenske turno kolesarske poti v enem dnevu. Začetek ture ob 9:00 pri planinskem domu na Menini planini, od koder se bomo skupaj podali po 37. etapi STKP.

Prijave

Prijave so preko skupnih prijav na spletni strani: https://migimigi.si/stkp1dan-prijavnica/, na prijavnici izberite etapo številka 37 ali pa telefonsko obema vodnikoma. Kdor bi želel se nam lahko pridruži tudi sredi ture, vendar naj to sporoči vodnikoma.

Opis ture

Razgibana tura, ki je podrobneje opisana na spletni strain: http://pzs.si/ktk/wpstkp/2016/06/18/37-dom-na-menini-planini-dom-na-cemseniski-planini/ poteka od razglednega planinskega doma, kjer je tudi žig STKP, po makadamski poti z dolgim spustom po sami planini in se nato sputi v Tuhinjsko dolino. Ves čas se kolesari po razgledni makadamski poti skozi gozove in travnike. V kraju Orkog pri Motniku tura zavije v še strmejši spust vse do Špitaliča. Tu se za kratek usmeri na regionalno cesto Vransko-Kamnik, katero zapusti po nekja sto metrih kjer v naselju pri avtobsuni postaji zopet zavije na makadamsko cesto levo, ki se najprej polagoma nato pa tudi s strmejšimi odseki vzpenja po severnem pobočju Tuhinjske doline. Vzpon se zaključi tik ob lepi jasnati planini Lipovec od koder sledi spust po makadamski poti do Trojan. Tu je seveda obvezen kratek postanek v tradicionalni gostilni ali slaščičarni. Malo za tem pri hotelu je žig STKP. Od Trojan tura poteka po asfaltni cesti v vzponu do vasi Šentgotard in naprej prosti Prvinam pod Čemšeniško planino z lepimi razgledi na Zasavje. Tura prečka bivše smuščišče, sedaj travnik na Prvinah in se po gozdni in deloma strmi poti vzpenja do samega doma Franca Goloba na Čemšeniški planini.

Za pot, ki je kondicijsko zahtevna, bomo potrebovali cca. 5 ur kolesarjenja s postanki vred (cca 33km in skupno nekaj manj kot 1000m višinskih metrov). Tempo na turi in postanke bomo prilagodili udeležencem.

Hrana in pijača je iz nahrbtnika, možno pa jo je dobiti tudi v obeh planinskih domovih ter v gostišču na Trojanah. Kolesarjenje poteka na lastno odgovornost. Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade in upoštevanje cestno prometnih predpisov ter navodila vodnikov. Prevoz kolesarjev na izhodišče je v lastni režiji. Predlagamo, da se pripeljete skupinsko z avtomobili na izhodišče, nekaj šoferjev pa po dogovoru na Trojane od koder boste odšli z vozili po ostala vozila na izhodišču.

Informacije

Dodatne informacije so na voljo pri vodnikih Igorju Trdinu PD Blagovica (041 / 953 893) ali Simonu Berlecu
PD Kamnik (031 369 431).

Lepo vabljeni!

 

Kamnik, Blagovica, 25.05.2019
Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik
Gorsko-kolesarski odsek PD Blagovica
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta