|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Katja Mlakar, torek, 9. julij 2019, ogledov: 1342

Dan kamniških planin

Dan Kamniških planin se je letos prvič odvijal v dolini. Ohranili smo stik z visokogorjem in kočama, saj so nam na Kokrškem sedlu skuhali bograč, ki smo ga v nedeljo lahko jedli v dolini. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da je bil recept za uspešno druženje planincev zagotovljen.

Planinsko društvo Kamnik sestavljajo različni odseki: Vodniški odsek, Mladinski odsek, Odsek za promocijo, Odsek za gospodarstvo in koče, Turno smučarski in kolesarski odsek, Alpinistični in Športno plezalni odsek ter Odsek za varstvo narave in Odsek za planinske poti. Delo slednjih se prepleta in vsi težimo k temu, da bi lahko planinci varno obiskovali gore, se v njih znali primerno gibati, z njimi lepo ravnali ter da bi se tam maksimalno naužili njihovih lepot.
Dan_KP_2019__1_ Dan_KP_2019__2_
Dan_KP_2019__11_ Dan_KP_2019__15_
Dan_KP_2019__9_ Dan_KP_2019__22_

Na dnevu naših planin smo vam predstavili delo odsekov našega društva. Lahko ste plezali po plezalni steni, se urili v ravnotežju po slackline vrvi, izvedeli marsikaj zanimivega o vzdrževanju planinskih poti, kakšno je pravo razmerje belega in rdečega dela pri Knafeljčevi markaciji, obnovili tečaj prve pomoči, se urili v orientaciji in iskali zaklad, pobrskali po zbirateljskem kotičku in našli zanimiv zbornik, broško, kartico za v svojo zbirko, si ogledali razstavo likovnega natečaja kamniških osnovnih šol "V hribih se dela dan", spletli planinsko zapestnico z mladinci, se spustili z adrenalinsko žičnico, ki jo je pripravila GRS Kamnik, na koncu pa okusili slasten Cojzov bograč. In vse to v družbi planinskih prijateljev.

Dan_KP_2019__3_ Dan_KP_2019__28_

Kulturni program je začelo naše prvo slovensko pevsko društvo Lira Kamnik, zbrane planince sta pozdravila in nagovorila predsednik društva PD Kamni Marko Petek in župan občine Kamnik Matej Slapar. Nato so se na odru zvrstile gorniške legende  - Tone Škarja, France Malešič, Bojan Pollak, Zdravko Bodlaj in Cene Griljc. Vsak izmed njih je delil z nami svoje izkušnje in zgodbo o gorah. Citrar Tomaž Plahutnik nam je v ambientu kamniških planin pričaral čudovit zvok citer, nato pa je hčerka Ana ob njegovi spremljavi odpela še nekaj slovenskih pesmi. Sledila je predstavitev slik Ceneta Griljca, zabava pa se je nadaljevala ob zvokih Sprukcev.

Dan_KP_2019__4_ Dan_KP_2019__7_
Dan_KP_2019__6_ Dan_KP_2019__14_

Dan poln doživetij, ki je odlično uspel. Prestavitev prireditve iz ambienta visokogorskih koč v dolino Kamniške Bistrice  se je izkazala za odlično potezo. Na Dnevu kamniških planin smo tako lahko uživali vsi: stari in mladi. Lep ambient in dobra planinska družba sta očitno zagotovilo za dober dan. Seveda pa nam vse to ne bi uspelo brez pomoči pridnih rok članov odsekov PD Kamnik, reševalcev GRS Kamnik, ekipe IPC Pri Jurju, trgovine Prosti čas, gasilcev PGD Kamniška Bistrica in Občine Kamnik.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta