|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Katja Mlakar, nedelja, 8. december 2019, ogledov: 837

PODELITEV NAJVIŠJIH PRIZNANJ PZS 2019

Tone škarja je postal častni član PZS. Jubilejno plaketo sta prejela tudi Matevž Košir za 90 let in Franc Obreza za 75 let.

V soboto, 7.decembra so se v Laškem zbrali dobitniki najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije. Med dobitniki so pomembno vlogo odigrali tudi člani Planinskega društva Kamnik.

Priznanje za 75 let je prejel Franc Obreza, ki je svojo planinsko pot predvsem zaznamoval kot planinski vodnik in mladim v OŠ Šmartno v Tuhinju pustil globok pečat pri njihovi planinski aktivnosti. Aktivno je sodeloval tudi pri obnovi planinskih poti in gospodarstvu.

Publika se je prvič zdrznila, ko je na oder stopil naš devedeset letni Matej Košir, ki ga poznamo pod imenom Matevž. Njegov ubrani korak je presenetil še njegove precej mlajše rojake. V društvu je deloval tako v gospodarstvu kot pri vodništvu. Na njegov dolgoletni  opus smo v društvu zelo ponosni.

Dogodek dneva, ki je prevzel  vse udeležence in pustil močan čustveni naboj je bila podelitev naziva častni član Planinske zveze Slovenije Tonetu Škarji. Težko je v nekaj besedah napisati vse njegove dosežke v alpinizmu, odpravarstvu, reševanju, vodništvu in pisanju knjig. Skupno jim je, da je Tone Škarja velik mož, ki ga bo planinska javnost vedno postavljala med velikane tako v slovenskem kot svetovnem prostoru.

Vsem dobitnikom priznanj v Planinske društvu Kamnik iskreno čestitamo.

Tone__karja
Prejemniki_PD_Kamnik
Vsi_jubilanti

Zapisal: Marko Petek

 
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta