|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Bojan Pollak, petek, 15. maj 2009, ogledov: 2186

Tečaj za varnejšo hojo v kopne planine

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK - VODNIŠKI ODSEK

ORGANIZIRA

OSNOVNI TEČAJ ZA

VARNEJŠO HOJO V KOPNE PLANINE


Tečaj je namenjen predvsem ljudem, ki že hodijo v planine, pa bi radi razširili oziroma poglobili svoje znanje. Na tečaju bo povedano osnovno znanje o potrebni osnovni opremi in njeni uporabi, nevarnostih, ki pretijo v planinah in o osnovah pravilnega gibanja tudi z uporabo samovarovalnega sestava.

Tečaj se bo začel v
SREDO, 20. maja 2009 V PROSTORIH PD KAMNIK NA ŠUTNI 42


Po začetnih formalnostih bosta predavanji o opremi za hojo v planine in nevarnostih v planinah poleti, nato pa razgovor o pripravi na turo in svetovanje.

VAJE IN TURA (Z UPORABO SAMOVAROVANJA) BODO PREDVIDOMA V SOBOTO, 23. maja.

Potrebna oprema za turo in vaje, kar bo predvidoma na poti (odvisno od razmer) iz Kamniške Bele čez Presedljaj in Konja na Rzenik in čez Martinj steno na Kopišča, ali po Furlanovi (plezalni) poti na Gradiško Turo in čez Plaz nazaj, ali po eni od ferat v Glinščici, je poleg ustrezne obutve, obleke, nahrbtnika in podobnega, še
samovarovalni sestav.

Že na teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, da bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, bi se je dalo nekaj malega tudi sposoditi, kar bi se dogovorili na teoretičnem delu v sredo.
Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v planine.

OD PRIJAVLJENIH SE PRIČAKUJE, DA BODO PRISPEVALI ZA DELNO POKRITJE STROŠKOV:
člani PD Kamnik (plačana članarina): 18,00 €
člani drugih PD (plačana članarina): 23,00 €
nečlani PZS: 28,00 €


Stroški, ki se delno pokrivajo s prispevkom so: uporaba prostora, brošura – opomnik za opremo in nevarnosti, knjiga OSNOVE GIBANJA V GORAH IN PLANINAH, 2 predavanji, svetovanje, pregled opreme, morebitna izposoja opreme, učenje in vodenje pri vajah in na turi. Ostale stroške tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje in podobno) bo potrebno pokriti posebej vsak zase.

NA TEČAJ SE LAHKO PRIJAVITE DO PONEDELJKA, 18. maja 2009 do 20.00 NA TELEFONSKI ŠTEVILKI 041 826-375 ali 8391-747, KJER LAHKO DOBITE TUDI DODATNE INFORMACIJE.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta