|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Miran Jereb, sreda, 4. avgust 2010, ogledov: 2468

Vabilo na planinski izlet - Grosser Hafner (3076 m)

Grosser Hafner je delno zahteven tritisočak nad dolino Malta v  območju nacionalnega parka v Visokih Turah. S parkirišča ob jezu  Kolbrein se bomo počasi vzpenjali proti Kattowitzer Hütte 2321 m.

Kdaj: 7.in 8. avgust 2010, ob 6. uri

Kdaj: Sobota, nedelja - 7.in 8. avgusta 2010, ob 6. uri
Zborno mesto: Trg prijateljstva v Kamniku
Vodnik: Miran Jereb
Težavnost: Delno zahtevna označena pot
Okvirni čas hoje: 7 – 8 ur s sestopom
Višinska razlika: 1200 m

Potek in opis poti: Grosser Hafner je delno zahteven tritisočak nad dolino Malta v  območju nacionalnega parka v Visokih Turah. S parkirišča ob jezu  Kolbrein se bomo počasi vzpenjali proti Kattowitzer Hütte 2321 m.  Na poti prečimo nekaj potočkov in po približno eni uri hoje od izhodišča zavije pot rahlo v levo čez travnik in preči potok. Tu se pot prične prvič nekoliko strmeje vzpenjati in nas kmalu pripelje do razpotja poti. Usmerimo se desno v smeri Kattowitzer Hütte. Takoj za smerokazi sledi še nekoliko strmejši vzpon in v pomoč nam je tudi nekaj vrvi. S sedla nato sledi prečenje v rahlem spustu vse do koče Kattowitzer Hütte.
Pri koči nadaljujemo levo navzgor v smeri Großer Hafner. Pot, ki se vzpenja čez travnata pobočja in mimo manjših potočkov nas pripelje do križišča s smerokazi. Pot od križišča nato postaja vse bolj strma in nas pripelje na glavni greben gore od koder se nam odpre pogled proti severu.  Pot postane nato nekoliko zahtevnejša in v pomoč nam je tudi nekaj vrvi, ki jih lahko uporabimo za samovarovanje. Zahteven del poti je razmeroma kratek. Potem se zložno vzpenjamo do vrha.

Obvezna oprema in dokumenti: Oprema za visokogorje (dobri planinski čevlji, čelada,  zaščita za sonce, dež in veter, pohodne palice, osebni dokument in potrjena članska izkaznica).
Način prevoza: Kombi, varianta z avtomobili
Cena izleta: 70,00 € (V ceno je vštet prevoz, nočitev v koči in stroški vodenja).
Prijave in dodatne informacije: Pri vodniku na tel. 031/395 094 do četrtka, 5. avgusta 2010, do 18. ure. Število je omejeno.

Opombe:
Glede na prijavljene udeležence je možno več variant:
- Sestop po isti poti ali v dolino do Gmunder Hutte,
- ferrata Fallbach (obvezen samovarovalni komplet).

V primeru slabega vremena bo tura odpovedana v četrtek.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta