|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

ponedeljek, 29. oktober 2012, ogledov: 2006

Tekmovanje Mladina in gore

V soboto, 10. novembra 2012, bo na OŠ Šmartno v Tuhinju potekalo 24. regijsko tekmovanje Mladina in gore za Ljubljansko območje, Gorenjsko, Dolenjsko, Belo Krajino, Kamniško-bistriško območje in Zasavje. Srečno vsem tekmovalcem!

Tekmovanje MiG je planinsko tekmovanje iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja. Je hkrati tekmovanje iz znanja in športno tekmovanje, saj planinstvo obe prvini enakovredno združuje. Tekmovalci osvajajo znanja, potrebna za udeležbo na tekmovanju MiG, v okviru programov planinskih skupin v planinskih društvih, v okviru vsebin, ki izhajajo iz obveznega programa šol (redni pouk in športni dnevi) ali drugih neformalnih oblik delovanja (družinsko planinstvo).

Tekmovanje Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem zadnje triade. Vsi tekmovalci, ki želijo sodelovati na tekmovanju, morajo biti člani planinskega društva, ki je član PZS, za leto, v katerem tekmovanje poteka.

Na regijskem in prvem delu državnega tekmovanja tekmovalci odgovarjajo na vprašanja v pisnih testih. Osnovna referenca za pripravo tekmovalcev je učbenik Planinska šola.

Letos sta izvajalca tekmovanja za 3. območje OŠ Šmartno v Tuhinju in PD Kamnik.Organizacijski odbor:
Jožica Hribar, ravnateljica OŠ Šmartno v Tuhinju
Lučka Drganc, mentorica PS
Ivan Resnik, predsednik PD Kamnik
Brigita Čeh, koordinatorica tekmovanja
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta