|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

torek, 4. december 2012, ogledov: 1993

Tečaj varne hoje v snegu

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK  -  VODNIŠKI ODSEK

PRIREJA OSNOVNI TEČAJ ZA

VARNEJŠO HOJO
V PLANINE V SNEGU

 

Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeniki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.

Tečaj se bo začel v
sredo, 12. decembra 2012 v prostorih PD Kamnik, Šutna 42

Po začetnih formalnostih bosta predavanji o opremi za hojo pozimi v hribe in nevarnostih v gorah in planinah pozimi, nato pa predavanje oz. razgovor o pripravi na turo in svetovanje.

Potrebna oprema za turo in vaje, ki bodo predvidoma v soboto, 15. decembra, so poleg dobre planinske obutve, obleke, rokavic, kape, gamaš in podobnega, še:

cepin, dereze in palice

Že na teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, da bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, bi se je dalo nekaj malega tudi sposoditi, kar bi se dogovorili na teoretičnem delu v ponedeljek. Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v hribe pozimi.

OD PRIJAVLJENIH SE PRIČAKUJE, DA BODO PRISPEVALI ZA DELNO POKRITJE STROŠKOV

člani PD Kamnik (plačana članarina za leto 2012):  15,00 €
člani drugih PD (plačana članarina za leto 2012):    20,00 €
nečlani PZS:                                                       25,00 €

Stroški, ki se delno pokrivajo s prispevkom, so: uporaba prostora, 3 predavanja, svetovanje, pregled opreme, morebitna sposoja opreme, vodenje na vajah, na turi in pisno gradivo: brošura (opomnik za opremo in nevarnosti) in knjižica OSNOVE GIBANJA V GORAH IN PLANINAH V SNEGU. Ostali stroški tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje itd.) v tej ceni niso vključeni.

NA TEČAJ SE LAHKO PRIJAVITE DO SOBOTE, 08. DECEMBRA 2012 DO 18.00 NA TELEFONSKO ŠTEVILKO 041 826-375 ali 8391-747, NA KATERI LAHKO DOBITE TUDI DODATNE INFORMACIJE.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta