|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, četrtek, 23. oktober 2014, ogledov: 3117

Ajdovska deklica kaj pa ti gledaš ...

Leto je naokoli, počitnice so mimo in planinci iz OŠ Marije Vere, OŠ Stranje, OŠ Toma Brejca in OŠ Frana Albrehta smo se zopet zbrali, da si malce bližje ogledamo naše visokogorje. Zato se nas je skupno skoraj 80 udeležencev odpravilo na Vršič in od tam smo začeli naš vzpon na Slemenovo špico.

Vreme ni bilo ravno sončno, a to nas ni prav nič ustavilo. Razdelili smo se v tri skupine in tako napredovali do težko pričakovane Planine Sleme, kjer je pred mnogimi leti hodil tudi sam Kekec.

Malce smo se poigrali, seveda pojedli, nato pa se polni energije vzpeli še na vrh, ki je bil sicer meglen, a kljub temu smo bili zelo zadovoljni. Na poti navzdol se je pogled v dolino malce razjasnil in videli smo planiške skakalnice. Ko pa smo se obrnili proti Vršiču, nas je nekje v daljavi pozdravila Ajdovska deklica.

Otroci se kar niso mogli načuditi delu narave in legendi, ki govori o tej dobrosrčni deklici. V Erjavčevi koči smo se še malo odpočili in se pripravili na pot. Nazaj grede smo si ogledali tudi Rusko kapelico, poslušali o vzroku njenega nastanka in se nato polni novih znanj odpeljali v sončni Kamnik.

Res nam je bilo lepo in vsi skupaj se zopet vidimo v mesecu maju, do takrat pa le pridno hodite na izlete in si nabirajte kondicijo, ki jo boste za naslednjo skupno turo zopet potrebovali.

Pa srečno in varen korak na vaši poti.

Besedilo in fotografije: Vlasta Bizjak

Fotogalerija

Ajdovska deklica kaj pa ti gledaš ...
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta