|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 2. junij 2015, ogledov: 2669

Rokovnjaški golaž

25. Nočni rokovnjaški pohod: Pohoda se je navkljub predhodnemu deževju in slabi vremenski napovedi udeležilo veliko število pohodnikov, ki se redno udeležujejo naših pohodov, bilo pa je tudi dvajset takih, ki so se prvič udeležili pohoda. Nočni pohod so spremljali vodniki PZS in gorski reševalci postaje GRS Kamnik.

Datum: 23. in 24. maj 2015
Kraj: Trojane - Lipovec -Veliki Rakitovec - Češnjice - Lipa - Vrh nad Krašnjo - Brezovica - Kumerčev mlin - Sidol - Vaseno - Vranja peč - Palovče - Zgornji Rudnik -  GOSTILNA MLAKAR Duplica.

Pot je bila dolga 34 km, razgibana, zaradi vzponov in spustov razmeroma zahtevna, a je potekala večino po gozdnih poteh in makadamskih cestah, le na nekaj odsekih nas je pričakal asfalt (cca. 15 % poti). Na poti je bilo v gozdnih predelih nekaj blata, predvsem na vlakah, tla so bila zaradi predhodnega dežja vlažna, udeleženci so bili dobro pripravljeni in opremljeni, s strani organizatorjeva pa tudi pred pričetkom pohoda opozorjeni na posamezne težavne predele poti tako, da je celoten pohod potekal brez posebnosti. Vsi smo varno in prispeli na cilj, kjer nas je pričakal rokovnjaški golaž. 

Na poti je bilo za udeležence na voljo čaj (3 x) in sendvič (po polovici prehojene poti), pohod sta spremljali dve spremljevalni vozili. Po končanem pohodu so vsi udeleženci prejeli diplomo za udeležbo, trije pohodniki so dobili posebno priznanje ROKOVNJAČ (10 pohodov), trije pohodniki KIPEC ROKOVNJAČA (20 pohodov), dva pohodnika sta se udeležila vseh pohodov.

Besedilo in fotografije: Miran Jereb

Fotogalerija
Avtor/ica: Miran Jereb

Rokovnjaški golaž
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta