|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 8. junij 2015, ogledov: 2358

Napet boj ob ognju dolgo v noč

Speed Perovo 2015: Po aprilski čistilno-urejevalni akciji naravne stene Perovo smo športni plezalci in alpinisti PD Kamnik v petek, 29.5.2015, izvedli zdaj že tradicionalno tekmovanje v hitrostnem plezanju po tej naravni steni. Za pokal se je pomerilo šestnajst tekmovalcev iz okoliških plezalnih klubov, ki so morali čim hitreje preplezati steno od leve proti desni ter nazaj.

Časovna omejitev celotnega prečenja je 10 minut, pravila pa predpisujejo še, da mora tekmovalec v primeru, ko med plezanjem zdrsne s stene, pred nadaljevanjem narediti 10 kazenskih sklec.

V moški konkurenci je pokal zasluženo dvignil lanskoletni zmagovalec Martin Bombač, ki je s časom 2:29 postavil tudi nov rekord proge po sedanjih pravilih tekmovanja. Drugo mesto je s časom 3:42 pripadlo Rajku Zajcu, sledil pa mu je še Robert Poličnik s časom 4:10.

Med dekleti je s časom 4:35 slavila Maja Šuštar, ki je prav tako krepko izboljšala najboljši ženski čas trase. Drugo mesto je osvojila lanskoletna zmagovalka Ajda Mali , ki je bil s časom 7:02 le za tri sekunde hitrejša od Melise Spruk.

Tekmovalce so poleg pokala čakale tudi manjše nagrade, vsi obiskovalci tekmovanja pa so se lahko pogostili še z dobrotami z žara. Tudi zaradi tega smo tekmovalci in navijači napet boj ob ognju komentirali še dolgo v noč.

Besedilo in fotografije: Klemen Peterlin

Fotogalerija

Napet boj ob ognju dolgo v noč
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta