|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, četrtek, 2. julij 2015, ogledov: 2537

Samo še plan naredimo ...

13. in 14. 6. 2015 - Ta vikend praznujemo Dan kamniških planin, prihodnji vikend se bo dogajal 1. Pohodniški festiavl v Kamniško Savinjskih Alpah, pretekli vikend pa smo imeli v Kamniških planinah v gosteh planince iz Bosne iz PSD Zlatni ljiljan.

Še pred prihodom je njihov organizacijski vodja,Husein Šabić, Šerkija prosil za pomoč pri vodenju v gorah in organizaciji njihovega izleta v Kamniških Alpah - tako je vsa stvar pristala na našem vodniškem odseku.

Husein je iz Sarajeva pripeljal skoraj poln avtobus planincev iz različnih planinskih društev in šest planinskih vodnikov. Navkljub preteklim dogodkom, so ti ljudje izredno prijetni, pozitivni, veseljaki, imajo radi planine in da ne pišem preveč - so fejst! V Kamniško Bistrico so prišli v soboto zjutraj, po dobrih 8 urah vožnje z avtobusom.

20150614_pdkamnik_obisk_bosna_slak_andrej_002

Razdelili smo jih v dve skupini: ena je šla po markirani poti na Kokrsko sedlo, druga pa čez Kalce, na Kalško goro in na Kokrsko sedlo. V nedeljo smo jih zopet razdelili. Zjutraj jih je bilo v »jači« skupini nekaj manj kot prejšnji dan in ob 6 h smo štartali od koče in šli mimo bivaka, na Mlinarsko sedlo in po zavarovani poti na Grintovec. Drugi del skupine, pa je odšel od doma uro kasneje in na vrhu smo se vsi skupaj srečali, z 5min razmakom. Slikanju an vrhu ni bilo konca ne kraja, z vsemi različnimi zastavami - kaj takega še res nisem doživel.

20150614_pdkamnik_obisk_bosna_slak_andrej_003

Ob povratku v dolino smo jih peljali še čez Spominski park in nato do Jurja, kjer smo se »počasi« poslovili. Katja jih je za zaključek še turistično popeljala čez Kamnik.

Naše dvodnevno druženje je bilo zelo prijetno in ob vseh izrečenih povabilih v Bosno, smo obljubili, da to srečanje sigurno ni bilo zadnje - dogovorili smo se za turno smuko in za poletno potepanje po njihovih lepih planinah. Samo še plan naredimo ...

20150614_pdkamnik_obisk_bosna_slak_andrej_004

Nam štirim, Katji, Lojzetu, Mihi Pavšku in meni so ti ljudje dali dosti več, kot smo lahko dali mi njim!

Besedilo in fotogarije: Andrej SlakKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta