|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 26. junij 2016, ogledov: 2900

Mladi osvojili višave Notranjske

Maj je najlepši in najbolj cvetoč mesec v letu, ampak mladi planinci Občine Kamnik smo se odločili, da si želimo videti še vsaj košček snega. Zato smo se odpravili na Notranjsko, natančneje proti Ilirski Bistrici, od koder smo se odpravili na Snežnik. In ni nas razočaral, saj smo pod Snežnikom našli še nekaj snega. Ime ima vrh vsekakor ta prav.

Zbrali smo se otroci in vodniki iz osnovnih šol naše občine: OŠ Marije Vere, OŠ Stranje, OŠ Toma Brejca in OŠ Šmartno v Tuhinju.

Osnovno šolo Frana Albrehta še vedno čakamo, da se bodo opogumili in zopet pričeli z vzgajanjem mladih planincev, zato smo bili tudi tokrat sami, brez njih. Vendar nam kljub temu dobre družbe ni manjkalo.

20160528_pdkamnik_mo_sneznik_bizjak_vlasta_003

Veliko se nas je odpravilo proti Snežniku in prav vsi smo ga tudi osvojili. Na poti smo se veliko pogovarjali, igrali različne besedne igre, opazovali naravo, ki je na tem koncu Slovenije prečudovita, pozdravil pa nas je tudi gad, ko smo prečkali njegovo pot, vendar nas je na svojo prisotnost lepo opomnil s sikanjem in zato smo šli hitro mimo in nikogar s tem ovirali ali motili.

20160528_pdkamnik_mo_sneznik_bizjak_vlasta_004

Na vrhu nas je čakal okusen čaj, ki ga je tokrat plačalo planinsko društvo Kamnik, za kar se seveda najlepše zahvaljujemo. Potem je sledilo skupinsko fotografiranje in toliko, kot smo prehodili navzgor, smo morali sedaj še navzdol. Vendar je nazaj vedno lažje, zato smo se prav kmalu znašli pred avtobusom, ki smo ga bili seveda zelo veseli.

20160528_pdkamnik_mo_sneznik_bizjak_vlasta_001

Dan je bil čudovito sončen in zato smo uživali še bolj. Narava nas je nagradila za našo pridnost in hvala ji za to.

SE VIDIMO ZOPET KAJ V HRIBIH!

Besedilo in fotografije: Vlasta Bizjak, načelnica mladinskega odseka Kamnik
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta