|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 8. maj 2018, ogledov: 1657

Kilimanjaro in Safari z Ajdo Auersperger

Povzpeli smo se na Stari grad kjer nas je Ajda Auersperger popeljala skozi dogodivščino, ki jo je doživela s svojim očetom. Kot dobra planinka, plezalka in športnica na sploh nas je presenetila tudi z dobrim poznavanjem afriških živali.

V petek, 4. 5. 2018 popoldan smo se zbrali na glavni avtobusni postaji v Kamniku. Za pohod na grad se nas je zbrala manjša skupina, ki je po namočeni poti kljub muhastemu vremenu odšla peš.

20180406_pdkamnik_mo_uersperger_ajda_kilimanjaro_002

Na gradu so se nam pridružili še drugi tako da se nas je kljub slabemu vremenu zbrala kar lepa druščina. Osebje Grajske terase nas je postreglo in Ajda je začela svojo zgodbo. V besedi in sliki smo si ogledali kako izgleda vzpon na najvišjo goro Afrike in posebaj nas je navdušil obisk Safarija, kjer smo videli vse možne živali vključno z levi, gepardi in leopardi. Ob koncu smo si ogledali še film iz celotnega potovanja. Pešaki smo po predavanju prižgali čelne svetilke in se vrnili v dolino, ostali pa so še malo poklepetali z Ajdo.

20180406_pdkamnik_mo_uersperger_ajda_kilimanjaro_003

V imenu Mladinskega odseka pri Planinskem društvu Kamnik se lepo zahvaljujemo Ajdi za izčrpno predavanje in osebju Grajske terase za gostoljubje. Prav tako se zahvaljujemo vsem, ki ste se udeležili predavanja. Upamo, da ste uživali in se vidimo spet na naslednjih dogodivščinah MO PD Kamnik.

Besedilo pripravil: Marko Petek
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta