|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 4. junij 2018, ogledov: 1925

Vabilo na poletni tabor Vesele Gorice - Čaka nas stara baba z velikim zobom

Sporočamo, da so že vsa mesta zasedena. Hvala za razumevanje.

Leto je naokrog in znova vaše otroke vabimo na skupna planinska doživetja. Tokrat se bomo podali v svet Bohinjske Bele, kjer je menda pred davnimi časi živela stara baba. Nekateri so celo trdili, da je več kot stopetdeset let že imela, da čarovnica je bila, ki se skrivala je tam, češ drugače jo bi pogubili na grmadi. Baba je zelišče nabirala, s čarovništvom in napitki se je ukrvarjala ter v dolino svoje uroke je pošiljala.

V dolini vsi so se babe bali, saj kadar je uroke pošiljala, nihče od kmetov ni upal na njivo ali v gozd, ker tam še danes hudičeva ježa preži, ki marsikaterega kmeta lahko zaradi njenih urokov takoj pogubi.

Ko pa baba že bila je stara, ni več tako dobro zelišča nabirala, saj počasi že prihajal njen je čas. Nihče pa vedel ni koliko je stara, saj krepko čez sto jih je že nabrala.

Nekega dne pa, ko dovolj zelišča ni nabrala, preko roba planote z jezo uroke je metala in glej babi stari spodrsne na planoti tej. In ko tako omahne v globine prostrane odkoder slišati je bilo še vedno njene uroke stare. In iz odmeva gora slišati urok bilo je celo v dolino: Jelovica ti ne boš strma kot prej, takoj škrbino naredi na mesti tej.

In od takrat se vedno na koncu Jelovice, ki se zaključuje proti Bohinjski Beli vidi velik Babji zob, katerega že več sto let iz roda v rod vsi tako imenujejo. In v bližini še danes koča stoji, ki da lastnikov se zvrsilo že več je kot tri. (Vir: http://www.bohinjskabela.si/sl/znamenitosti/babji-zob).

Otroci, kaj še čakate ...

Tako noro "kulsko" je bilo lani

Vodstvo tabora: Vlasta Bizjak, Marko Petek in Matjaž Šerkezi

 Razpis (226,44 Kb)
 Prijavnica (303,64 Kb)

Projekt bodo omogočili:

pdkamnik       obcina_kamnik fundacija_za_port       PZS
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta