|


Letni program 2020 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 15. julij 2018, ogledov: 1499

Greva pod objem gora - doživljajsko-planinski tabor planinske skupine OŠ Šmartno v Tuhinju

Prvi teden julija (od 3. do 6. 7. 2018) smo se člani planinske skupine OŠ Šmartno v Tuhinju odpravili na doživljajsko-planinski tabor v Logarsko dolino. Tabor, ki se ga je udeležilo 14 učencev in učenk naše šole, je bil zaradi lepe narave, dobre kulinarike in seveda odlične družbe nepozabno doživetje.

Vse se je začelo v torek zjutraj, ko smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpravili proti Robanovemu kotu, kjer smo se podali na naš prvi pohod do Robanove planine. Čeprav so na nebu tičali oblaki in naznanjali, da lahko vsak čas prične deževati, nam je bilo vseeno prizanešeno. Nato smo nadaljevali pot proti planšariji Logarski kot, kjer smo po kosilu nadaljevali s programom. Večer smo se zbrali ob tabornem ognju.

20180715_pdkamnik_mo_remenik_julija_009

Naslednje jutro nas je prebudila mladinska vodnica Anja, ki je z nami preživela dan. Pogled proti nebu, ki je bilo skoraj jasno, nam je narisal na obraz še lepši nasmeh. Nismo zgubljali časa. Čim prej smo se opravili na pot proti Klemenči jami, popoldne pa preizkusili svoje znanje in spretnosti na Igrah brez meja. Dan smo zaključili s pravim planinskim krstom.

20180715_pdkamnik_mo_remenik_julija_010

Četrtek smo izkoristili tako, da smo se takoj po zajtrku odpravili proti slapu Rinka. Tam smo se prijetno ohladili in se nato razdelili v dve skupini: ena je odšla do Orlovega gnezda in nato nadaljevala pot ob Savinji navzdol, druga pa si je kmalu nadela čelade in jo mahnila proti Okrešlju. Ponovno smo se srečali pri kosilu in popoldan preživeli tako, da smo spoznavali osnove prve pomoči, orientacijo in vozle. Po večerji smo imeli filmski večer.

In že je napočil petek - zadnji dan našega tabora. Ob 10.00 smo se poslovili od Logarskega kota in se odpeljali proti Spodnji Savinjski dolini, kjer smo se ustavili pri gradu Žovnek. Sledil je spust po Veronikini poti do Braslovč in nato pot proti domu.

20180715_pdkamnik_mo_remenik_julija_015

Lahko rečemo, da je vse teklo kot po maslu. Da pa je bilo tako, se moramo zahvaliti vsem udeležencem in spremljevalcem, še posebej obema planinskima vodnikoma (Franceljnu Obrezi in Miranu Jerebu), učiteljici Juditi Pavlinič, Neži Pavlinič in mladinskim vodnicam Anji Tabakovič, Maruši Hribar in Niki Sakač. Zahvala gre tudi PD Kamnik za finančno podporo in OŠ Šmartno v Tuhinju. Se vidimo jeseni!

Julija Remenik, mentorica PS OŠ Šmartno v Tuhinju

Fotogalerija

Greva pod objem gora - doživljajsko-planinski tabor planinske skupine OŠ Šmartno v Tuhinju
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2020 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta