|


Letni program 2021 Medijsko središče Prijava na e-novice

Mladinski odsek

Mladinski odsek je srce vsakega društva. Naložba za naprej. Kot že star pregovor pravi: »Na mladih svet stoji.« Tudi v Planinskem društvu Kamnik si prizadevamo, da mlade navdušujemo nad lepotami gora in preživljanju prostega časa v hribih ter sproščenem bivanju z naravo.

Leto začnemo z zimskim pohodom. Že dve leti zapored, smo bili v sodelovanju z GRS Kamnik, deležni tečaja varne hoje v gore pozimi. V februarju se družimo na zimovanju Zimske Vesele Gorice, kjer nam zavetje nudi Domžalski dom na Mali planini. Učimo se veščin planinstva pozimi, hkrati pa uživamo v sankanju in kepanju.  Spomladi in jeseni spoznavamo nove vrhove, odkrivamo naravo z gorskimi kolesi, plezamo na plezalni steni v dvorani ali v naravi. Vrhunec leta pa je planinski tabor Vesele Gorice. Tabor, ki nam vsako leto nudi novo lokacijo – spoznavanje novih krajev, ljudi, prijateljev, učenje samostojnosti,… Taborili smo že v vasi Svino pri Kobaridu, v Dovjem, na Jezerskem, na Mačkovcu pri Bohinjski Beli,… Leto zaključimo z nočnim pohodom. Noč  ima svojo moč in tudi običajna pot, lahko ponoči prikaže drugačno podobo.

Tekom leta potekajo planinski krožki na OŠ Stranje, OŠ Marije Vere, OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Frana Albrehta – podružnica Mekinje. V našem odseku smo se začeli pripravljati tudi na tekmovanje Mladina in Gore. Planinsko šolo vodita Urška in Tinkara.

Vodnice in vodniki mladinskega odseka, ki se ukvarjamo z mladimi, si želimo, da naše navdušenje nad gorami in sobivanje z naravo, prenesemo na naše otroke.

V stik z nami lahko stopite preko emaila mladinski.odsek@pdkamnik.si ali po telefonu 040-730-891, Katja.

Vabljeni, da se nam pridružite in z nami odkrivate lepote narave!

Planinski pozdrav,

Katja Mlakar, načelnica MO

  

Zadnje novice

08.06.2020: Mladinski odsek po koroni (MO) 27.03.2020: Mala šola planinstva (4) Kviz za mlade planinke in planince (MO) 05.02.2020: Izlet z mladimi planinci na Pokljuko (MO) 13.11.2019: ...po skritih poteh Kamnika s pečenim kostanjem in penicami na šibi... (MO) 07.10.2019: Poročilo: JESENSKI IZLET MDO PD Kamniško-Bistriškega območja (MO)
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

Arhiv novic

© Planinsko društvo Kamnik, 2021 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta