alpMedia Newsletter
Iz vsebine:
Povezano strokovno znanje za alpsko ekološko omrežjeZ dolgoročnim ciljem, tj. ustanoviti vsealpsko ekološko omrežje, je Iniciativa za ekološki kontinuum v ustanovila t. i. ustvarjalno skupino (think tank), v kateri je zbrala mednarodne strokovnjake iz znanosti in prakse. Skupina ponuja okvir za razvijanje novih projektov povezovanja življenjskih prostorov rastlin in živali, ter za dopolnjevanje in nadaljevanje izvajanja že obstoječih dejavnosti (npr. projekta ECONNECT). Zakaj morajo biti pri kuhanju malunsa vrata in okna zaprta …… si boste od srede januarja lahko prebrali v kuharski knjigi Delovne skupnosti alpskih mest. Na spletni strani skupnosti se namreč članice predstavljajo z domačimi kulinaričnimi specialitetami. Recepte ponazarja slikovno gradivo. Kulinarično potovanje po alpskem prostoru dopolnjujejo dodatne informacije in predlogi za izbor primernega vina. Kakšen je odnos do živil iz evropskih gorskih regijTako se glasi vprašanje, s katerim se je ukvarjal projekt EuroMarc, ki je potekal od februarja 2007 do letošnjega januarja, pred kratkim pa so njegovi izvajalci javnosti predstavili njegove rezultate. V šestih evropskih državah (Avstrija, Francija, Norveška, Romunija, Slovenija in Škotska) je deset delovnih skupin opravilo anketo med potrošniki, trgovci in posameznimi deležniki lokalnih pobud. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost gorskih regij z učinkovitejšim ustvarjanjem vrednosti domačih živil. Dokument (PDF)